Latest Posts

Evans prezice o luptă „foarte deschisă” pentru titlul WRC 2022 fără Ogier

Vizualizări: 11368

Elfyn Evans spune despre Campionatul Mondial de Raliuri din 2022 că va fi „foarte deschis”, deoarece Sebastien Ogier este pregătit doar pentru un sezon parțial.

Pilotul Toyota a terminat pe locul secund în spatele coechipierului Ogier în ultimele două sezoane, ducând lupta pentru campionat în 2020 și 2021.

Ogier s-a detaşat de cariera sa în WRC cu normă întreagă după ce a câștigat un al optulea titlu mondial, iar Evans apare acum printre primii pretendenţi la coroană anul viitor, deoarece categoria de top în raliuri salută noile reglementări hibride Rally1.

În timp ce Evans s-a apropiat de titlu timp de doi ani consecutiv, galezul crede că vor fi câțiva pretendenţi la titlu anul viitor, în ciuda absenței lui Ogier.

Evans este, de asemenea, precaut că o altă variabilă care va ajuta la determinarea rezultatului campionatului de anul viitor este calea parcursă de echipe în dezvoltarea noilor lor mașini Rally1.

Evans prezice o luptă „foarte deschisă” pentru titlul WRC 2022 fără Ogier

„Cred că anul viitor este încă foarte deschis, să spunem că acum sunt mulți piloți rapizi în campionat care sunt încă foarte greu de învins și, desigur, cu regulamentele hibride, sunt încă multe necunoscute”, a spus Evans.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Ar putea fi foarte greu să ieși învingător chiar și cu cea mai bună mașină. Trebuie să vedem ce ne aduce anul viitor.”

Ca urmare a deciziei lui Ogier de a-și reduce angajamentele WRC, Evans va deveni cel mai în vârstă și mai experimentat pilot din gama de piloți cu normă întreagă a Toyota în sezonul viitor, alături de Kalle Rovanpera și Takamoto Katsuta.

Dar, potrivit lui Evans, asta nu va însemna că va prelua un rol de lider în echipă, Toyota adoptând o structură de statut egală între piloţii săi.

„S-ar putea să fiu cel mai în vârstă și poate cel cu cea mai mare experiență, dar știm, de asemenea, că structura Toyota este foarte egală”, a adăugat el.

„Nu există mai multă responsabilitate în spatele unui pilot sau altuia și cred că acesta este cel mai bun mod de a lucra.

„Ne înțelegem cu toții foarte bine. De asemenea, este grozav să-l avem pe Seb încă implicat și ne putem ajuta unul de celălalt așa cum am făcut-o anul acesta.”

Pregătirile lui Evans pentru sezonul 2022 nu au fost complet fluide după ce a suferit un accident în timp ce testa noul GR Yaris în noiembrie.

Cu toate acestea, Toyota rămâne în mod rezonabil încrezătoare că noua sa mașină este gata în urma unui test recent în Franța înainte de deschiderea sezonului viitor de la Monte Carlo, din 20-23 ianuarie.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Raliuri găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss