GP24 Media

LATEST POSTS

Etapa finală de Super Rally, în weekend la București / Lista piloților înscriși

Vizualizări: 65883

Piloți de top se reunesc sâmbătă, 26 octombrie, la București, pentru etapa finală din Campionatul Național de Super Rally powered by Super Bet, care va avea loc pe un traseu special amenajat în zona Parcului Herăstrău, pe șoseaua Kiseleff, accesul publicului fiind gratuit.

După un sezon plin de răsturnări de situație, caravana super rally ajunge în Capitală pentru un eveniment special, Trofeul UniCredit Leasing powered by Opel, care anunță o grilă de start spectaculoasă.

Etapa finală de Super Rally, în weekend la București / Lista piloților înscriși

Finala de la București are un nou traseu, cu un grad de dificultate mai ridicat față de cel ales în 2018 și o grilă de start spectaculoasă. De pe grila de start nu vor lipsi nume de marcă din România precum Titi Aur, Bogdan Marișca, Mihai Leu, Costel Cășuneanu, Costi Stratnic sau Dani Oțil. Invitat special la etapa finală din 2019 va fi austriacul Manfred Stohl, fost campion mondial de raliuri, care va fi prezent de această cu o mașină electrică, pe care va concura și Dani Oțil.

Printre automobilele de competiție, pe care publicul le va putea admira pe traseul de concurs, se vor număra Ferrari 458 Challenge, Audi R8, Speed Car GT, Mitsubishi Evo, Porsche 911 etc.

Etapa finală de Super Rally, în weekend la București / Lista piloților înscriși
Costel Cășuneanu e sigur de titlul de campion național la Super Rally.
De asemenea, trei modele R5, configurate special pentru etapele de raliuri, se vor duela pe traseul organizat pe Șoseaua Kiseleff și în zona parcului Herăstrău. Titi Aur și Costel Cășuneanu vor pilota câte o Skoda Fabia R5, iar Bogdan Marișca un model Ford Fiesta R5, același cu care a devenit campion național absolut de raliuri în 2017. Securitatea traseului va fi asigurată de marca germană Opel, marcă recunoscută pentru democratizarea tehnologiilor de siguranță de top.

Etapa finală de Super Rally, în weekend la București / Lista piloților înscriși
Sorin Ghișoi nu va mai fi singurul concurent pe un automobil electric din campionat. Acestuia i se va alătura campionul mondial din WRC, austriacul Manfred Stohl.
Competiția va debuta sâmbătă, 26 octombrie, începând cu ora 8:30, atunci când sunt programate manșele de calificări, în timp ce marea finală se va desfășura între orele 15:00 și 18:00.

Sponsorii și partenerii evenimentului sunt UniCredit Leasing, Opel, SuperBet, Bergenbier, Omniasig, Kiss FM, Primăria Municipiului București, Compania Municipală Parking București și București Mall. Evenimentul este organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și a Ministerului Tineretului și Sportului.

Etapa finală de Super Rally, în weekend la București / Lista piloților înscriși

Un total de 42 de piloți s-au înscris la etapa finală din Campionatul Național de Super Rally powered by SuperBet 2019, eveniment care va avea loc sâmbătă, pe șoseaua Kiseleff din Capitală.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Cu titlul deja asigurat la Open, Costel Cășuneanu va concura și de această dată pe Skoda Fabia R5. Acum, noul campion va avea patru rivali cu R5 înscriși. Pe lângă Titi Aur, tot pe o Skoda Fabia R5, Bogdan Marișca și Vlad Cosma vor pilota un Ford Fiesta R5, iar Mihai Leu nu va mai fi la start cu al său Ferrari 458 Challenge, ci cu un model Citroen C3 R5.

Dacă Leu nu va fi pe traseul de concurs cu mașina care i-a adus titlul la viteză în coastă în acest sezon, în schimb, publicul va putea admira alte trei Ferrari 458 Challenge. Florin Voicu, Alessandro Pietta și Armando Battochi vor fi prezenți în cadrul Grupei 3A. Nu vor lipsi Mihai Zamfir (Porsche 911) și Emil Ghinea (Renault Clio).

Etapa finală de Super Rally, în weekend la București / Lista piloților înscriși
Titi Aur este unul dintre obișnuiții Campionatului Național de Super Rally powered by Superbet.
Și la Grupa 3B se anunță o luptă interesantă, cu Ovidiu Zaberca și Marian Nica, ambii cu câte un Audi R8, cărora li se adaugă alți trei piloți de top din Campionatul Național de Viteză în Coastă: Lucian Răduț (Mitsubishi Lancer Evo), Costi Stratnic (Dacia STTC) și Aurelian Andronache (Speed Car GT). O surpriză pe lista de înscrieri este cea a francezului Jerome, cu un model Mitjet 1300.

Lista completă a înscrierilor este disponibilă AICI.

Fostul campion mondial PWRC, Manfred Stohl, vine la București pe un Ford Fiesta Electric, pe același model urmând să concureze și Dani Oțil, câștigătorul primei etape de Super Rally din acest sezon.

Etapa finală de Super Rally, în weekend la București / Lista piloților înscriși
Acesta este traseul de concurs al etapei finale de super rally din 2019.
Printre piloții înscriși la Trofeul UniCredit Leasing se numără inclusiv fostul campion de raliuri de la fosta grupă N, Danny Ungur, în prezent vicepreședinte al FRAS, dublul campion al fostei clase 5, Adi Teslovan, dar și noul campion al Cupei Suzuki, Bogdan Vrabie.

Etapa finală de Super Rally, în weekend la București / Lista piloților înscriși
Cei trei ocupanți ai podiumului open de anul trecut, Lucian Răduț, Bogdan Marișca și Costel Cășuneanu vor fi prezenți și sâmbătă la etapa finală din acest an.
Traseul de concurs este amenajat pe șoseaua Kiseleff și în zona Berăriei H, accesul publicului fiind gratuit de-a lungul zilei. Calificările vor începe de la ora 8:30, în timp ce finala etapei este programată la ora 15:00.

 

 

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES