Latest Posts

Etapă de bun augur pentru echipa GP24 Esports pe Red Bull Ring

Vizualizări: 30524

Etapa a doua din Campionatul Național Digital de Circuit a adus echipei noastre rezultate pozitive în urma curselor de pe circuitul Red Bull Ring.

Performerul etapei a fost Leo Borlovan. În prima manșă, el încheie pe 7, dar în cursa a doua termină pe podium, mai exact pe locul 2, pentru acesta fiind primul podium din acest sezon.

Etapă de bun augur pentru echipa GP24 Esports pe Red Bull Ring

Leo Borlovan: Am început etapa 2 cu precalificările încrezător că mă voi putea lupta pentru locurile fruntașe, am avut un mic handicap deoarece am pierdut 2 zile de antrenament importante din cauza mufei usb de la wheelbase (volan) care trebuia schimbata, însă am reușit pe final de săptămână să fiu în ritm cu primii clasați obținând un timp pe tur de 1:29.8, doar 3 zecimi mă despărțeau de locul 1 în precalificări.

M-am antrenat să fiu constant pe timp de cursa și pot spune că antrenamentele au dat roade. La calificările propriu zise pentru cursă am fost puțin dezamăgit, deoarece am reușit să parcurg un tur care urma să-mi asigure pole-position-ul, însă am fost încetinit de un pilot mai întârziat, iar în cele din urma m-am clasat doar pe locul 7.

Prima cursa mi-a fost mult îngreunată încă din primul tur datorită unui pilot din față care a derapat direct în mașina mea, urmările fiind ca eu să continui cursa cu parbrizul spart și bara față distrusă, astfel că nu am mai avut vizibilitatea și aerodinamica necesara pentru un ritm rapid, dar am reușit să mă mențin pe locul 7 până la sfârșitul cursei cu toate aceste avarii.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Obiectivul cursei 2 de pe Red Bull Ring a fost cu siguranță victoria, am plecat în cursa de pe poziția 4, încă din primul viraj am urcat pe locul 3, după care timp de câteva ture am încercat să pierd cât mai puțin timp depășind-ul pe Aldin Opran de pe locul 2, deoarece nu voiam să mă depărtez de ocupantul locului 1- Lukas Hellman. Am reușit o depășire spectaculoasă pentru locul 2 și eram la un handicap de 4 secunde față de Hellman, el avea un ritm asemănător cu al meu, eu recuperând doar câte o zecime sau 2 pe tur, astfel nu îmi ajungea timpul să pot recupera 4 secunde fără că el să comită o greșeală.

Așadar, am încheiat cursa pe locul 2, am obținut puncte importante atât pentru mine cât și pentru echipă, colegii mei Florin Botea, Bogdan Duma și Robert Prepeliță au adus și ei puncte importante și ne propunem rezultate și mai bune în următoarea cursă pe Nurburgring !

Florin Botea a reușit și el să facă impresie bună. Cursa cu numărul 1 l-a găsit pe locul 5, iar în manșa doi a obținut tot locul 5, el reușind deja să emită pretenții la podium, asta fiind doar o chestiune de timp până când îl vom vedea acolo.

Etapă de bun augur pentru echipa GP24 Esports pe Red Bull Ring

 

Florin Botea: A fost o cursa strânsă, în prima manșă am făcut ce mi-am propus și anume să fiu consistent și să termin măcar în top 5. În a doua manșă am avut un start bun însă mă așteptam la o evoluție mai bună. Mulțumesc colegilor de echipă pentru team work, mă bucur că  în acest weekend aducem puncte și îi dedicam aceasta etapa lui Frank van Nunen, La mulți ani Frank!

Robert Prepeliță a avut o etapă cu suișuri și coborâșuri. În cursa 1, el termină abia pe 17, dar în cursa a doua, a tras tare și încheie pe locul 6.

Etapă de bun augur pentru echipa GP24 Esports pe Red Bull Ring

Robert Prepelița: Ziua de vineri, ca de fiecare dată vine la pachet cu multe emoții și mult antrenament. Spun asta deoarece Red Bull Ring nu este un circuit pe placul meu, cu multe zone de „cut” pe care nu reușeam să le fructific. Știam că pentru a fi competitiv în cursă pace-ul meu de 1.31 avea să nu fie suficient. Cu jumătate de ora înaintea start-ului primei manșe nu reușeam sub nici o forma să scap de acel 1.31 mediocru.

În calificări, presupun sub presiunea emoțiilor reușesc să scot un 1.30.5 ce mă plasează pe locul 15 în  prima manșă. Mulțumit cât de cât de rezultat, plec în cursa și după un start și primele 2 viraje foarte bune mă plasez pe locul 8. Toate bune și frumoase în primul tur cu excepția ultimului viraj unde ne așteptă o surpriza din partea comentatorilor și anume „camera car” fiind încă prezentă pe grilă și mai ales pe trasa ideala, aceasta trebuie după fiecare început de cursa, retrasa la boxe. Așa dar, Pilotul din fata mea, lovește puternic mașină cameră, fiind lipit de el am încercat să evit pe cât posibil accidentul dar fără succes , rezultând cu o mașină avariata puternic și încă 28 de minute ce aveau să fie un calvar dar și o provocare în același timp. Am terminat cursa cu greu pe poziția 17

În a doua cursa iată plecând de pe o poziție mai proasta reușesc după primele doua viraje și un start foarte bun să urc până pe poziția a 12 a urmând că în cele 28 de minute rămase să trec de celelalte mașini și să ajung până pe poziția a 8 a, din nou ! Iată că ultimul viraj îmi aduce a doua oara surprize, pozițiile 6 și 7 lovindu se una de cealaltă și practic îmi oferă pe tavă un loc 6. A fost o cursa foarte intensă unde am reușit să fiu peste așteptările proprii.

Bogdan Duma a reușit să se califice în Divizia A, dar juniorul nu a reușit rezultatele scontate. Manșa 1 o încheie abia pe 14, iar în cea de-a doua pe 25.

Etapă de bun augur pentru echipa GP24 Esports pe Red Bull Ring

Bogdan Duma: Din fericire, după zeci de ore petrecute pe faimosul Red Bull Ring, am reușit să mă calific în divizia A pentru cursa a 2 a din Campionatul National Digital de Circuit, unde am avut plăcerea de a  mă bate cot la cot cu cei mai buni Sim Raceri romani. În prima cursa totul a mers bine, reușind să termin pe locul 14 la general și pe locul 2 la categoria juniori, aducând puncte importante echipei.

Din păcate, în a 2 a cursă norocul nu a mai fost de partea mea, fiind acroșat de 2 ori și pierzând multe poziții am reușit să termin doar pe locul 26. Mă bucur că am avut parte de dueluri interesante și sper la o clasare mai buna etapele viitoare.

Singurul pilot pe care l-am avut la Divizia B, Sebastian Pencea, a întâmpinat dificultăți la această etapă, rezultatele sale fiind următoarele: Cursa 1-locul 26, Cursa 2-locul 16.

Etapă de bun augur pentru echipa GP24 Esports pe Red Bull Ring

 

Sebastian Pencea: În primul rand salutări echipei GP24.
După cum știm cu toții, din cauza situației mondiale actuale, nu se desfășoară nici un fel de competiție în real life, așa că FRAS a organizat un campionat național digital pe circuit. În acest moment sunt înscriși peste 100 concurenți: licențiați FRAS, Simracer și juniori. Dar înscrierile nu sunt încheiate, pe toată perioada concursului ni se pot alătura noi concurenți.

În funcție de timpii obținuți în calificări, la cursa participa 60 de piloți împărțiți în doua divizii.
Avem la dispoziție o săptămână pentru calificări; primii 30 calificați sunt în divizia A, următorii 30 în divizia B, în ambele divizii punctând pentru echipa. Fiecare etapă are doua curse a cate 30 de minute fiecare, precedate de 10 minute de calificări pentru stabilirea ordinii de start.

Am fost invitat de GP24 să fac parte din echipa lor, invitație pe care am acceptat-o cu mândrie.
Nu am o experiență mare în Simracing … dar totuși sunt mulțumit de rezultatele obținute până acum, nivelul competiției fiind foarte, foarte ridicat.

La prima etapa pe circuitul Silverstone toată echipa noastră a avut probleme tehnice, am început cu stângul! În prima cursa eu am obținut locul 13 iar în a doua locul 17, după multe accidentări. Dar totuși am reușit să aduc puncte echipei!

La etapa a doua de pe Red Bull ghinionul echipei a dispărut, patru dintre colegi calificându-se în divizia A; eu am mai găsit puțin ghinion pe care l-am păstrat doar pentru mine , terminând prima cursă pe locul 28 iar cursa a doua pe locul 16.

Săptămână aceasta ne antrenam pentru următoarea etapa din 1 mai pe circuitul Nurburgring; cursa diviziei A vă fi transmisa live pe ProX de la ora 23.00 iar divizia B live pe pagina oficiala a FRAS de la ora 20.00. Țin să le mulțumesc sponsorilor MOTUL, THE POPOV GARAGE, TURBOSERV care îmi sunt alături și în acest campionat digital.

Din păcate, Daniel Chiva nu a reușit să se califice nici la această etapă, dar va da totul în precalificările etapei cu numărul 3.

Etapă de bun augur pentru echipa GP24 Esports pe Red Bull Ring

Daniel Chiva: Experienta mea în sim racing. Încep cu începutul. Mă jucam acasă pe simulator doar că o făceam de hobby … Mă jucam pe relax, mergeam cu toate mașinile în toate competițiile pe varianta cu cutia automată.

Totul s-a schimbat când am primit propunerea de la Frank să fac parte din echipa GP24 pe zona online. Am spus Da instant chiar daca am știut de la început că nu voi fi cel mai experimentat.

În prima săptămână de competiție a fost jale, am fost supărat, neavând prea mult timp să mă antrenez, nu am reușit să mă calific. Totul a fost nou pentru mine, inclusiv jocul pe care se tine competiția. Dar, nu am cedat. În a doua săptămână am început să învăț din ce în ce mai bine mașina și am început să mă învăț cu schimbatul vitezelor. Am început să aud și să simt motorul. Dar problemele nu au încetat să apară. Pentru fiecare curba și fiecare sutime câștigate am resimțit un efort continuu pentru că nivelul de concentrație este super intens. Recunosc că nu am nici cel mai bun echipament pentru simulator, dar își face treaba așa că voi continua să mă antrenez pe el.

Pentru cursa a doua am început să fiu din ce în ce mai optimist, după ce am petrecut muuulte minute la telefon cu unul dintre colegii din echipa mai experimentați în ale simulatorului, Botea Florin. În ultima zi de precalificări am reușit să reduc timpii pe care eu îi reușeam pe circuit cu aproximativ 0.700 secunde … Asta nu a ajutat decât să îmi crească încrederea că se poate. Totuși timpul reușit nu mi-a adus calificarea în divizia B, dar încă nu renunț, sper să mă mai suporte echipa și să înțeleagă că este prima experiență de acest gen și este pentru prima data când intru pe online. Sunt competitori care au sute de ore de simulator și în aceasta perioada stau acasă… Eu din păcate sau din fericire mă duc zilnic la serviciu și timpul nu îmi permite să mă antrenez că toți cei care sunt acasă…

Da, experiența aceasta este un plus pentru mine, încerc în fiecare zi să îmi depășesc limitele pe online. Eu încă sunt încrezător și cred că o să am un timp cu care să mă calific cu toate că este o competiție de zile mari cu nume foarte cunoscute din zona de motorsport. Mă bucur că fac parte din aceasta echipa minunata și îi mulțumesc în același timp !

Per total, Red Bull Ring a fost o etapă de bun augur pentru GP24 Esports CNDC și sperăm că aceste rezultate nu se vor opri aici. Etapa cu numărul 3 a Campionatului Național Digital de Circuit se va ține pe circuitul Nurburgring(varianta GP) chiar pe 1 Mai Muncitoresc.

Sursa: Author-Andrei Mangalia / Gabriela Măluțan
Photocredit: GP24 E-Sports
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Author-Andrei Mangalia / Gabriela Măluțan

Latest Posts

Don't Miss