More

  Latest Posts

  Este Fernando Alonso cel mai bun pilot de curse?

  Este dublul campion mondial de Formula 1 pe drumul către o incredibilă coroana cvadruplă în motorsport și odată cu aceasta cel mai bun pilot de curse din toată lumea? Participare a lui Alonso în Dakar, nu i-a adus dublului campion mondial spaniol de Formula 1 și dublu învingător la 24 de ore la Le Mans, primul său câștig în Dakar, dar ascensiunea sa de pe teren în ultima jumătate a buclei de 455 km în jurul oazei deșertului arab din Wadi Al Dawasir, l-a stabilit cu siguranță ca viitor câștigător în Dakar.

  Fernando Alonso Dakar PA 700x367 1

  Acum, Alonso nici nu a confirmat dar nici nu negat intenția sa de a se întoarce în Dakar, dar dacă performanțele din zilele cu Toyota sa Hilux a fost ceva care să conteze, fosta afirmație ar putea fi cazul. Începătorul în Dakar, Fernando se lupta fiind pe locul șapte la 108 km de la începerea etapei, după care la mijlocul etapei a urcat pe patru 100 de km mai târziu, doar ca să piardă acest lucru în următorul sector. Dar de acolo s-a ambiționat și a fost singurul care a putut să se apropie de liderul etapei, Mattieu Serradon, umbrindu-i buggy-ul francezului cu motor de Corvette, reușind un loc doi în acea zi și a, cimentat” un debut general briliant în această cursă epică.

  Performanța sa a făcut deja ca oamenii să-și dorească un câștig de la Alonso în Dakar, ceea ce dacă ar realiza, ar putea să-l califice ca cel mai de succes pilot din toate timpurile, dacă ar fi de asemenea să adauge succesul unui alt proiect la curriculum-ul său în creștere rapidă.

  Alonso Le Mans

  El a spus după o zi memorabilă în deșert: „Nu știu cine a fost în urmă. Evident, pe cei din față, i-am bătut. Astăzi am avut o zi uimitoare. „Din păcate, am avut o pană și am pierdut un pic de timp acolo, dar, în caz contrar, etapa a fost aproape perfectă și Marc a fost incredibil, știți – dunele, navigarea … „Chiar și în ultima parte, am văzut că băieții din fața noastră eram un pic pierduți … Pentru un oarecare motiv mă simt mai confortabil în dune, a adăugat Fernando Alonso.

  Alonso va trece de la debutul său în Dakar la a treia sa încercare la Indianapolis 500. Acum, în timp ce a doua încercare a lui Fernando a fost un pic stânjenitoare când nu a reușit să se califice anul trecut. În timpul primei sale încercări din 2018, Fernando a încercat tot posibilul – a mers mai departe și s-a dovedit a fi un concurent categoric pentru o victorie a Indy-500. Dacă ar obține un câștig la Indy-500, ar fi egal cu marele Graham Hill, în realizarea fabulei Triple Crown din sportul cu motor, ceea ce înseamnă câștigarea tuturor celor „mari trei” [Evenimente Motorsport] Indianapolis 500, 24 de ore. de la Le Mans și Marele Premiu de la Monaco,

  Alonso Monaco

  Fernando a obținut de două ori două dintre cele trei etape ale Triple Crown – Monaco în 2006 și 2007 și Le Mans în ultimii doi ani. Desigur, Alonso se potrivește cu tatăl lui Damon Hill în câștigarea a două campionate mondiale din F1 în 2005 și 2006, în timp ce Hill a luat titlurile din 1962 și 68. Juan Pablo Montoya este singurul alt pilot activ în acest moment capabil să facă Triple Crown cu două victorii Indy 500 în 2000 și 2015 și Monaco GP în 2003, așa că o victorie de la Le Mans l-ar vedea încă în joc.

  Restul listei de trei treimi a Triple Crown este foarte impresionant – Tazio Nuvolari, Maurice Trintignant, Mike Hawthorn, Phil Hill, AJ Foyt, Bruce McLaren, Jim Clark, Jochen Rindt, Mario Andretti, Emerson Fittipaldi și Jacques Villeneuve, dar ei nu mai sunt piloți activi. Cuplul contemporan “Twin Crown” ar fi cu siguranță încântat să-l depășească, dar mai întâi, Montoya trebuie să-i câștige pe Le Mans și Alonso la Indy.

  Alonso Indy

  Cu toate acestea, Alonso pare să fie cel care ar trebui să se uite – nu a trebuit niciodată să se apropie sau să înceapă în Dakar pentru o Triple Coroană plauzibilă, dar ar trebui să câștige Indy-500 și mai târziu să adauge și o victorie în Rally Raid Dakar la victoriile sale la Monaco și Le Mans l-ar face primul pilot care a adjudecat o coroană cvadruplă, care l-ar separa clar de restul. El este încă îndrăgostit de Motorsport și pare puțin probabil ca el să se retragă în curând.

  Dacă ar reuși vreodată să scoată acest lucru, Alonso ar putea, fără îndoială, să se dovedească a fi cel mai mare pilot din toate timpurile în ceea ce ar fi o realizare cu adevărat remarcabilă.

  Sursa: GP24 Author, Gabriela Malutan (Tripon)

  Photocredit: Totota Gazoo Racing


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss