Latest Posts

Espargaro, „super epuizat” de stresul mental al luptei pentru titlu la MotoGP

Vizualizări: 16716

Aleix Espargaro de la Aprilia recunoaște că a fost „super epuizat” după prima jumătate a sezonului 2022 de MotoGP din cauza efortului mental de a fi un pretendent la titlul de campion.

Campania din 2022 a fost cea mai puternică pe care Aleix Espargaro a avut-o vreodată în cariera sa de pilot de Grand Prix, după ce a obținut prima sa victorie în MotoGP în aprilie, în Argentina. De atunci, a mai obținut alte patru podiumuri și a terminat doar de două ori în afara primelor cinci locuri în primele 11 curse. Speranțele sale la titlu au fost lovite la Barcelona, când a calculat greșit câte tururi mai avea de parcurs și a sărbătorit prea devreme, irosind o altă oportunitate de podium.

Dar o revenire uluitoare la Assen înainte de pauza de vară, după ce a fost scos de pe pistă de Fabio Quartararo, care a căzut, înseamnă că Aleix Espargaro se află acum la doar 21 de puncte de pilotul Yamaha, aflat pe locul doi în clasament. Vorbind înainte de pauza de vară luna trecută, Aleix Espargaro a declarat că obiectivul său a fost să mențină avantajul liderului campionatului sub o marjă de 25 de puncte de victorii în curse, dar admite că a avut nevoie de pauza de cinci săptămâni pentru a se odihni.

Espargaro

„Sincer, sunt foarte obosit. Sunt super, super epuizat”, a spus Aleix Espargaro când a fost întrebat dacă și-ar fi dorit ca sezonul să continue imediat după Assen pentru a-și consolida impulsul în cursa pentru campionat. „Am nevoie de odihnă. Nu cinci săptămâni, dar mai ales din punct de vedere mental, anul acesta pentru mine este complet diferit față de alți ani, ceea ce presupun că este normal, mă lupt pentru titlu. Dar eram în motorhome și mă uitam la un film cu fiul meu și eram foarte obosit”.

„M-am dus la culcare la ora 21:00, așa că am nevoie cu adevărat de odihnă pentru mintea mea, pentru a mă deconecta. Acum sunt fericit pentru că am spus că vreau să plec în vacanță cu mai puțin de o cursă diferența de puncte față de lider și am 21 de puncte. Așadar, voi continua să îl împing pe Fabio Quartararo”. Aleix Espargaro intră în a doua jumătate a sezonului cu viitorul său la Aprilia asigurat, după ce a acceptat un nou contract pe doi ani în luna mai.

Sezonul 2022 al MotoGP continuă pe 7 august cu Marele Premiu al Marii Britanii de la Silverstone, unde anul trecut Aleix Espargaro a obținut primul său podium pentru Aprilia, când a fost al treilea.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Espargaro
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.
  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss