Latest Posts

Espargaro nu are „nicio presiune” luptând pentru „neașteptatul” titlu de MotoGP din 2022.

Vizualizări: 13088

Aleix Espargaro de la Aprilia spune că nu se aștepta să se lupte pentru titlul mondial de MotoGP din 2022 după cinci etape, dar nu are „nicio presiune” să fie un pretendent.

Veteranul spaniol se află în prezent pe locul al treilea în campionat, la doar trei puncte de liderii Fabio Quartararo și Alex Rins, după ce a obținut al doilea podium al campaniei, al treilea, în Marele Premiu al Portugaliei de la sfârșitul săptămânii trecute. Aleix Espargaro a luat cu asalt prima sa victorie în Marele Premiu și prima victorie a Aprilia în era modernă a MotoGP în Argentina, și a fost rapid pe parcursul campaniei 2022 pe RS-GP-ul mult îmbunătățit.

Acum un candidat timpuriu la titlu, Aleix Espargaro recunoaște că nu se aștepta la acest nivel de performanță din partea sa sau a Aprilia la începutul anului 2022. „Nu, deloc”, a spus el când a fost întrebat dacă se aștepta să fie un pretendent la titlu. „Suntem în lupta pentru acest campionat după a cincea cursă, asta e sigur. Suntem la doar trei puncte de campionul de anul trecut, Fabio Quartararo”.

Espargaro, MotoGP

„Mă așteptam să am un nivel ridicat în acest an, dar poate nu atât de ridicat. Cred că am ajuns la un nivel bun, dar cred că și anul trecut am ajuns la un nivel bun. Dar trebuie să ai o motocicletă competitivă, iar anul acesta Aprilia a adus o motocicletă competitivă și se potrivește stilului meu de pilotaj. Am dovedit că sunt puternic cu această motocicletă în acest an. Sincer, nu există nicio presiune. Nu mă gândesc la campionat, sunt super relaxat, mă bucur foarte mult de acest moment. Mi-a luat mult timp să ajung în acest punct al carierei mele”.

Locul al treilea obținut de Aleix Espargaro în Portugalia este al treilea podium pe Aprilia, după cel de la Silverstone în 2021 și victoria din Argentina. Asta înseamnă că Aprilia este la doar un podium distanță de a pierde concesiile bazate pe rezultate pe care le-a avut pe parcursul revenirii sale în MotoGP, care i-au oferit mai multe motoare pentru un sezon și teste fără restricții în comparație cu producătorii care nu au concesii.

Espargaro, MotoGP

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Aprilia a lucrat deja în 2022 ca și cum va pierde concesiile anul viitor, folosind un motor mai puțin în alocarea sa de nouă. După ce a beneficiat foarte mult de concesiuni, Aleix Espargaro spune că, de fapt, nu i-a plăcut niciodată sistemul și nu este stresat de perspectiva pierderii acestora pentru 2023.

„Poate că unii ingineri de la Noale sunt un pic mai îngrijorați decât mine, dar mie nu-mi place acest lucru concesiile”, a adăugat el. „Nu sunt prost, știu că aceste concesii ne ajută. Dar nu-mi plac deloc și cred că am demonstrat că pilotez la un nivel foarte bun și că Aprilia RS-GP este la un nivel bun. Dacă nu, este imposibil să faci rezultate. Așa că, de acum încolo, cred că avem o bază bună și sper că deja la Jerez vom pierde concesiile”.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss