Latest Posts

ERC Portugalia 2023: Tempestini pe locul 11, Cuzma pe 29

Vizualizări: 23654

În acest final de săptămână, s-a desfășurat prima etapă a noului sezon al ERC (Campionatul European de Raliuri). Aceasta a fost adjudecată de Hayden Paddon. Pilotul originar din Noua Zeelandă s-a impus, după o luptă frumoasă, în fața lui Mads Ostberg și a lui Mikko Heikkila. Echipajul Simone Tempestini (copilot Sergiu- Sebastian Itu) s-a clasat fix la marginea topului 10, după o evoluție solidă. Bogdan Cuzma, alături de navigatoare Ilka Minor a terminat pe locul 29.

Etapa inaugurală a noului sezon ERC a produs spectacol. Pe traseul din Portugalia, H. Paddon a reușit să se impună după 17 probe speciale (desfășurate pe asfalt și macadam), cu doar 10 secunde avans în fața norvegianului Mads Ostberg. Principalul favorit la victorie, finlandezul Mikko Heikkila, a ieșit dramatic din joc în Power Stage, în urma unei pene. Podiumul a fost completat de pilotul estonian Georg Linnamae, aflat la 27 de secunde în spatele învingătorului.

Victoria neozeelandezului, nu ar trebui să ne surprindă foarte mult. În acest moment, Paddon este produsul cel mai reușit al țării sale, în materie de raliuri. Pe lângă succesul de astăzi, Hayden a adunat o victorie în WRC (Raliul Argentinei 2016) și 8 podiumuri.

Rivalul său la victorie din această etapă, deține un palmares și mai bogat în WRC. Odsberg a adunat de-a lungul timpului 18 podiumuri și o victorie (chiar în Portugalia) de-a lungul timpului. Aceste performanțe certifică calitatea numelor prezente la startul acestei competiții.

Așa cum am specificat deja, în rândurile de mai sus, România a fost reprezentată de 2 piloți în etapa din Portugalia. Simone Tempestini a terminat pe locul 11. La fel ca Heikkila, reprezentantul nostru a suferit o până în Power Stage. Referitor la etapa din Portugalia, pilotul Napoca Rally Academy a declarat pe o pagină de socializare: „Am avut parte de un raliu greu, cu câteva peripeții”.

ERC Portugalia 2023: Tempestini pe locul 11, Cuzma pe 29

„Chiar dacă nu am fost nici eu, nici Sergiu-Sebastian Itu și bănuiesc nici unii dintre voi foarte mulțumiți cu ritmul pe care l-am avut pe alocuri, unele probe nu au fost pentru noi de data asta, pe altele am mers bine. Știm ce putem și am arătat și aici că putem fi rapizi”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

De menționat, că distanța până la locul 10, în ciuda incidentului amintit mai sus, a fost de doar 9s. Celălalt reprezentant al României, Bogdan Cuzma a terminat pe locul 29. De asemenea, tot pe o pagină de socializare, pilotul nostru a vorbit despre experiența reprezentată de acest raliu: „RALLY SERRAS DE FAFE 2023 este deja istorie. Rămânem cu experiența kilometrilor parcurși într-o companie selectă”.

ERC

 

Echipa GP24 le urează ambelor echipaje, succes în atingerea obiectivelor! Următoarea etapă din program, va avea loc peste abia peste 2 luni, tot în Peninsula Iberică, de data aceasta în Spania.

În acest sezon, calendarul competițional este format din 8 etape. Pe lângă Portugalia și Spania, vom avea etape în Polonia, Letonia, Suedia, Italia, Cehia și Ungaria. Evenimentul găzduit de vecinii noștrii, revine în programul oficial după un an de absență. În 2023, Raliul Cataluniei și cel al Insulelor Azore, au fost eliminate de pe lista ERC.

Pe lista noutăților din acest an, nu găsim doar reîntoarcerea etapei din Ungaria. Compania Hankook devine furnizor pentru echipajele participante. Astfel, se alătură Pirelli, Michelin și MRF. Furnizorii oficiali de pneuri pot desemna, dintr-o listă furnizată în prealabil organismului de conducere FIA, o specificație de cauciuri pentru vreme bună, furnizate în trei compoziții, dar în același model, plus o specificație de pneuri pentru vreme umedă. Fiecare furnizor poate înlocui o anvelopă pentru asfalt și una pentru pietriș pe parcursul sezonului.

ERC

Acțiuneadin ERC, poate fi urmărită doar pe platforma WRC+ în baza unui abonament plătit. Având în vedere numele care participă anul acesta, în competiția curentă, spectacolul este mai mult decât garantat. Întotdeauna în raliuri, neprevăzutul este la el acasă. Iar asta nu poate decât să încânte fanii prezenți pe margine.

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.

 

 

 

Sursa: Napoca Rally Academy / GP24 Media / Ionut Timofte
Photocredit: Simone Tempestini / Bogdan Cuzma
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Napoca Rally Academy / GP24 Media / Ionut Timofte

Latest Posts

Don't Miss