Latest Posts

ERC 2023: 3 români vor fi prezenți la prima etapă din Portugalia

Vizualizări: 16357

În acest weekend începe Campionatul European de Raliuri (ERC). Prologul se desfășoară în jurul orașului Felgueiras din Portugalia, iar spectacolul este garantat. Țara noastră este reprezentată de Simone Tempestini, secondat de Sergiu-Sebastian Itu, și de Bogdan Cuzma, alături de navigatoarea austriacă Ilka Minor.

De vineri până duminică avem acțiune în lumea raliului. Campionatul european (ERC) își desfășoară prima etapă pe tărâm portughez, la Felgueiras. Pentru pasionații de geografia, zona se numește Serras de Fafe și este renumită în universul motorsportului. 52 de echipaje se aliniază la start, însă doar o mașină va triumfa.

România este reprezentată în campionatul european de echipajul multiplu campion național format din Simone Tempestini și Sergiu-Sebastian Itu (nr 5), care vor concura în celebra lor Skoda. Derulăm mai jos pe lista de start și regăsim încă un pilot român. Bogdan Cuzma are nr 23 de concurs și va fi însoțit de navigatoarea austriacă Ilka Minor.

Acest sezon de ERC va fi unul antrenant cu multe etape spectaculoase. După etapa din Portugalia vor urma competițiile din Spania (5-6 mai), Polonia (20-21 mai), Austria (17-18 iunie), Suedia (7-8 iunie), Italia (29-30 iulie), Cehia (19-20 august) și Ungaria (7-8 octombrie). Unul dintre cele mai spectaculoase raliuri va fi cel din Suedia, cu trasee spectaculoase de mecadam. Punctul de atracție principal se va dovedi trecerea prin Colin’s Crest Arena.

Etapa din Ungaria revine în calendar după ce a absentat în sezonul anterior și va găzdui chiar finala sezonului. Iată că vecinii noștri readuc încă o competiție importantă, alături de GP-ul din Formula 1. În acest an, regulamentul se va modifica, iar punctele vor fi acordate la primele 15 echipaje eligibile din clasamentul final al raliului.

ERC 2023: 3 români vor fi prezenți la prima etapă din Portugalia

ERC-ul oferă și o diversitate de pneuri. Hankook devine furnizor pentru echipajele participante. Astfel, se alătură Pirelli, Michelin și MRF. Furnizorii oficiali de pneuri pot desemna, dintr-o listă furnizată în prealabil organismului de conducere FIA, o specificație de pneuri pentru vreme uscată furnizate în trei compoziții, dar în același model, plus o specificație de pneuri pentru vreme umedă. Fiecare furnizor poate înlocui o anvelopă pentru Tarmac și una pentru pietriș pe parcursul sezonului.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Ne întoarcem la raliul din acest weekend. Acesta se va desfășura atât pe asfalt, cât și pe macadam. Simone Tempestini se declara încrezător pe o pagină de socializare: “Eu și Sergiu-Sebastian Itu vom incerca sa fim cât mai buni! Urmează trei zile lungi, grele și cu siguranță foarte disputate pe probe. De abia așteptăm să înceapă”. Le urăm și noi mult succes pe această cale, asemenea și lui Bogdan Cuzma.

În privința învingătorilor anteriori, 2 nume ne eclipsează privirea, Dani Sordo (2019) și Andreas Milkkelsen (2021), actuali piloți din WRC, au reușit să triumfe în Portugalia. Traseul este renumit pentru săriturile spectaculoase și pentru publicul numeros care asistă la acest eveniment. Cel mai scurt traseu se numește SSS Fafe și are doar 1.43km. Boticas Sra reprezintă cea mai lungă probă, pe o lungime de 15.05km.

ERC 2023: 3 români vor fi prezenți la prima etapă din Portugalia

Ca favoriți trebuie să îi enumerăm pe Efren Llarena, campionul european, care și-a dezvăluit zilele trecute și noul livery de concurs pe al său Skoda Fabia RS Rally 2. De urmărit sunt și piloții Hyundai: Josh McErlean, Charles Munster sau Oscar Palomo, selectați în programul de juniorat pentru echipa din WRC. Yoann Bonato pare de asemenea un candidat serios, alături de Craig Breen.

Acțiunea poate fi urmărită doar pe platforma WRC+ în baza unui abonament plătit. Oricum, spectacolul este garantat pentru fanii raliului, mai ales că în această disciplină este acțiune continuă. Echipa GP24 va reveni cu rezultatele finale după zilele de sâmbătă și duminică. Vă dorim vizionare plăcută!

ERC 2023: 3 români vor fi prezenți la prima etapă din Portugalia

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Ionut Popa
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Ionut Popa

Latest Posts

Don't Miss