Latest Posts

Enea Bastianini: Punctele din fruntea clasamentului MotoGP după Indonezia “nu sunt importante”

Vizualizări: 15762

Enea Bastianini de la Gresini Racing spune că faptul că este încă lider în clasamentul campionatului de MotoGP după Marele Premiu al Indoneziei “nu este cu adevărat important” după o cursă dificilă pe ploaie.

Câștigătorul Marelui Premiu al Qatarului are un avantaj subțire de două puncte în campionat în fața lui Brad Binder de la KTM, după ce italianul s-a clasat pe locul 11 în Marele Premiu al Indoneziei, care s-a desfășurat în condiții de ploaie. Experiența lui Bastianini pe vreme ploioasă pe o motocicletă MotoGP este destul de redusă, el participând doar la două GP-uri pe ploaie la clasa regină înainte de GP-ul Indoneziei de duminica trecută – și ambele au fost competiții de la steag la steag.

Enea Bastianini

După ce s-a calificat al cincilea, Enea Bastianini s-a prăbușit în ordine în primele tururi ale cursei scurtate de duminica trecută de 20 de tururi de la Mandalika și a reușit să revină doar pe locul 11. Deși continuă să conducă clasamentul MotoGP după două curse din 2022, Enea Bastianini spune că acest fapt nu este la fel de important ca îmbunătățirea formei sale pe vreme ploioasă în continuare.

„Da, ei bine, nu sunt foarte mulțumit de această cursă, pentru că prefer să rămână condiții uscate”, a declarat Enea Bastianini. „Dar este în regulă, am început foarte încet și după am pierdut multe poziții. Dar după șapte, opt tururi, îmi aduc ritmul și în final am fost rapid, am recuperat câteva poziții. La final m-am luptat pentru locul opt, dar Brad Binder m-a depășit în timpul celui de-al doilea viraj și după aceea am ieșit”.

„A fost imposibil să rămânem pe locul opt. Din nou, sunt liderul campionatului, dar acest lucru nu este cu adevărat important pentru mine. Vreau să fac o cursă mai bună pentru următoarea, dacă va ploua”.

Enea Bastianini

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cele 30 de puncte acumulate de Enea Bastianini după primele două curse ale sezonului reprezintă cel mai mic număr de puncte acumulate de un lider al campionatului în aceeași perioadă de la Wayne Gardner în sezonul în care a câștigat titlul în 1987 – deși sistemul de punctaj era diferit atunci, 15 puncte fiind maximul oferit pentru o victorie.

De asemenea, acesta marchează al treilea sezon consecutiv în care un pilot satelit a condus clasamentul după primele două curse ale unei campanii, Johann Zarco de la Pramac fiind lider după primele concursuri de anul trecut în Qatar în 2021 și Fabio Quartararo făcând același lucru pentru Petronas SRT în 2020.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss