More

  Latest Posts

  Emil Nestor, povestea unui an istoric la Viteză în Coastă.

  Vizualizări: 11279

  Campionatul Național de Viteză în Coastă Total 2020 rămâne unul de referință pentru automobilismul sportiv românesc. Unul în care s-au bătut toate recordurile istoriei moderne de la viteză în coastă, performanță care nu a mai fost reușită de la Lucien Hora cu monopostul Lola în urmă cu un deceniu.

  După ce în 2019 s-a bătut până aproape de final cu Hora pentru titlul Categoriei II, Nestor a schimbat strategia pentru acest sezon. Cu un motor nou pe prototipul Norma M20FC, o revizie completă, completate de experiența pe acest tip de prototip.

  „Mașina de concurs s-a întors la limită din Italia, de la revizie, chiar înainte de Cheile Grădiștei. La acea cursă am pilotat-o în noua configurație”, a povestit noul campion.

  Nestor se va despărți de prototipul Norma M20FC în acest an.

  Ce a urmat este istorie. Pe rând, au căzut recordurile de la Cheile Grădiștei, Reșița, Râșnov, Baia Mare, Transalpina și Poiana Brașov. „Ultimul record îmi este cel mai drag pentru că Poiana Brașov este o cursă de tradiție, iar recordul anterior chiar era o provocare mare pentru mine. Sunt fericit că mi-am îndeplinit obiectivul stabilit în 2016, atunci când m-am apucat de curse”, adaugă Emil Nestor.

  Astfel, din acest an, noile recorduri de pe cele 6 trasee de viteză în coastă care îi aparțin lui Emil Nestor sunt următoarele:

  • Cheile Grădiștei (3,3 km) – 1:43,928
   Record anterior: Emil Nestor (2019) – 1:46,514
  • Reșița (5,2 km) – 2:01,850
   Record anterior: Silviu Dumitrescu (2019) – 2:04,784
  • Râșnov (3,3 km) – 1:47,777
   Record anterior: Simone Tempestini (2018) – 1:47,921
  • Baia Mare (5,2 km) – 2:52,223
   Record anterior: traseu mărit față de ultima ediție, organizată în 2011
  • Transalpina (5,02 km) – 2:29,070
   Record anterior: Lucien Hora (2019) – 2:31,565
  • Poiana Brașov (5 km) – 2:11,939
   Record anterior: Michele Esposito (2017) – 02:13.027
  Nestor a contribuit decisiv și pentru ca RWD RACING TEAM să câștige titlul la echipe în CNVC Total.

  „După acea cursă de la Cheile Grădiștei, am simțit că pot deveni campion în acest an. Recordurile au venit și pe fondul unei încrederi în puterile mele și în ceea ce știu să fac, iar faptul că mașina a mers foarte bine, iar echipa tehnică s-a descurcat excelent, a contat enorm”, completează Emil.

  Cu obiectivul îndeplinit, acesta își dorește să scrie o pagină și în campionatele de anduranță și rally raid, organizate sub egida FRAS. „Evident că voi mai veni la coastă, dar nu neapărat să alerg după titluri și recorduri, ci pentru această comunitate frumoasă. Vreau să îmi îndeplinesc obiectivele și la anduranță și rally raid, așa cum am reușit aici”, a conchis campionul.

  Sursa:
  Photocredit:
  Sponsor:

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  Latest Posts

  Don't Miss