Latest Posts

Emil Ghinea și-a deschis sezonul 2022 cu un podium la Râșnov.

Vizualizări: 21636

Emil Ghinea, pilotul din Mangalia și multiplu campion național la diferite clase, și-a continuat dezvoltarea ca pilot de curse, începând sezonul 2022 cu un podium la clasamentul general (Open) a Campionatul Național de Viteză în Coastă

Următoarea sa cursă va fi pe teren propriu, când el și prototipul său Norma M20F vor face parte din spectacolul major pe care CNSR îl va aduce în orașul său natal de la malul mării, Mangalia.

Emil Ghinea

Este evident că traseul evenimentului de la Râșnov este unul care se potrivește foarte bine stilului lui Emil Ghinea de a conduce Norma M20F, deoarece nu este prima sa clasare pe podium cu această configurație la Râșnov. La etapa de la Râșnov a CNVC a urcat de trei ori pe podium: locul doi la grupa E2 – SC, locul doi la categoria a doua și, demn de remarcat, locul 3 la Open (clasamentul general). Acest top desemnează, la finalul sezonului, campionul absolut, iar Emil Ghinea a urcat acum în premieră pe podium la open, ocupând poziția a treia din 87 de mașini prezente la start!

Așadar, evoluția lui Emil Ghinea și a prototipului său Norma/Honda continuă, progresiv și conform planului. Ca întotdeauna în lumea captivantă a sporturilor cu motor, evoluția se face cel mai bine pas cu pas, din mai multe motive: în primul rând, pentru a lăsa creșterea și evoluția să se producă în mod natural, iar în al doilea rând, dar cel puțin la fel de important, este cantitatea de sacrificii care vine cu acest nivel de motorsport, atât pe plan personal, cât și financiar. Prezența la un număr atât de mare de etape necesită mult timp, dar și bani; o mare parte din ambele se alocă pentru a fi pregătit și o altă parte semnificativă pentru a fi prezent.

Emil Ghinea

Se muncește mult înainte, în timpul și după fiecare etapă a campionatului, dar Emil Ghinea și echipa sa sunt mereu ocupați să se recupereze după ultimul eveniment, să se pregătească pentru următorul sau să se bucure de cel care se desfășoară în acel moment. Sacrificiile nu se potrivesc întotdeauna cu rezultatele, dar toate acestea fac parte din stilul de viață din motorsport.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

La Râșnov 2022 am mai urcat o treaptă, cea a podiumului general! Nu am sărit etape. Locul 3 este doar prima treaptă a podiumului. Până la finalul sezonului, sper să le urc pe toate, cu ajutorul vostru: familie, prieteni, susținători și, nu în ultimul rând, partenerii, fără de care ar fi fost aproape imposibil ca aceste performanțe să fie atinse. „Mulțumesc!”, a postat Emil Ghinea pe Facebook.

Emil Ghinea

Un vis împlinit
„În sfârșit, mi s-a îndeplinit un vis, acela de a urca pe podium la Open în Campionatul Național de Viteză în Coastă. Este țelul oricărui pilot din România. În 2021, m-am clasat de câteva ori lângă podium, pe poziția a patra”. Am început cu dreptul acest sezon, mașina a mers excelent, motorul e foarte bine setat. În acest campionat, targetul meu e clasarea pe podium la open. „În acest moment, bugetul nu e suficient pentru a ne putea bate la locul întâi, dar mai așteptăm parteneri lângă noi”, a detaliat Emil Ghinea.

Planurile pentru sezonul 2022:
În 2022, Emil Ghinea va participa atât la Campionatul Național de Viteză în Coastă (CNVC 1 – șase etape și CNVC 2 – două etape), cât și în cele șase runde ale Campionatului Național de Super Rally, curse desfășurată pe circuitul stradal temporar, construit special pentru acest tip de evenimente. Prima etapă din Super Rally se va derula la Mangalia, pe 13 și 14 mai. În ambele competiții, Emil Ghinea va pilota bipostul Norma M20F. „În Super Rally nu îmi propun neapărat locul întâi, fiind canalizat pe evoluțiile din CNVC”, a mai spus pilotul.

Emil Ghinea

Emil Ghinea a avut evoluții de succes și în CNVC, și la Super Rally și în 2021, etapa a treia a Campionatului Național de Super Rally, din luna august, de la Deva, aducându-i clasări foarte bune pilotului din Mangalia, dar și o premieră în carieră: prezența pe podium în clasamentul general (open) al competiției. Primii trei la open au fost Jerome France (Formula Renault), Dani Oțil (Radical SR4) și Emil Ghinea (Norma M20F). Au participat 34 de piloți, iar spectacolul a fost total, de altfel Super Rally fiind o întrecere recunoscută pentru show-ul pe care îl oferă.
Evoluția lui Emil Ghinea în Motorsport:

Pilotul din Mangalia a încheiat ediția 2020 a Campionatului Național de Viteză în Coastă pe locul 4 la grupa E2 – SC, bilanț pozitiv, în condițiile în care Emil a condus un alt bolid, bipostul Norma M20F, după zece ani de participare la competiții cu un turism! Între 2011 şi 2014, sportivul a condus în curse o maşină Renault 5GT Turbo, iar din 2014 a pilotat un Renault Clio V6 Trophy.

Sezonul competițional 2019 i-a adus campionului din Mangalia trei prezențe pe podium la Gala Campionilor FRAS: locul 1 în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, la clasa E2-SH-3000 (noua denumire a grupei H, clasa 3), locul 1 în Campionatul Naţional Super Rally, la grupa 3A (mașini peste 300 CP, cu o singură punte motoare) şi locul 3 pe echipe, cu Auto Speed Team Mangalia. Medalia de aur din stagiunea 2019 de la Viteză în Coastă este a patra în competiție pentru Emil Ghinea (după cele din anii 2011, 2013 şi 2014), Emil având în palmares şi trei medalii de argint (în 2012, 2015 şi 2018)!

Emil Ghinea

Pentru sprijinul financiar foarte important vrei sa mulțumesc partenerilor mei: VisitMangalia.ro, Primaria Mangalia, Consiliul Local Mangalia, Lapp Romania, TCE Holding, Gift Idea, Pallex Romania, Flaro, Ravenol, Cucor SRL, Dentamar Exclusiv „Dr. Iuliun Pralea” (care s-a ocupat de zambetul lui Emil pentru 2022), Hotel Corsa Mangalia, Johnny Sablatorul, Andu Design și GP24 Media.

  • Mai multe știri despre Campionatului Național de Viteză în Coastă găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Arhiva Personală - Emil Ghinea
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss