Latest Posts

Emil Ghinea în seara de dinaintea CNVC Râșnov 2022.

Vizualizări: 33261

Împreună cu Emil Ghinea, privim cu optimism spre sezonul 2022 al motorsportului românesc.

Emil a avut un final dificil în sezonul 2021, când a suferit o avarie gravă la motorul Honda al prototipului său Norma M20F. În timpul iernii, însă, a reușit să reconstruiască motorul și privește cu optimism spre sezonul 2022 în Campionatul Național de Viteza in Coasta.

Când a fost întrebat cum a trăit ghinionul de anul trecut și dispariția șanselor sale de a urca pe podium în campionat, a reflectat și a spus: Tot anul a fost destul de dificil și am avut probleme cu motorul pe tot parcursul anului în. Prima dată la Reșița și după Râșnov am pierdut compresia la 1 cilindru. Așa că, pentru a nu continua să cheltuim bani fără să rezolvăm cu adevărat problemele, am decis să nu mai folosim combinația Norma-Honda și să terminăm restul sezonului cu Renault Clio V6 Trophy, pentru a nu deteriora și mai mult motorul Honda K20 de la Norma și pentru a ne pregăti corespunzător pentru sezonul 2022.

Emil

Emil și-a început cariera în Motorsport în Campionatul Național de Viteza in Coasta în 2011 cu splendidul Renault 5 Turbo. După ce a făcut un curs de pilotaj și copilot cu Florin Hangu, Maestrul Sportului, cunoscut și sub numele de Profesor. Florin i-a rămas aproape lui Emil pe tot parcursul carierei sale cu sprijin teoretic și practic. O altă persoană care a fost alături de Emil până în 2017 este regretatul Jean Pescaru, Multiplu campion Național de Karting și inginer și tehnician desăvârșit care din păcate a plecat de pe lângă noi de la începutul anului.

Îl știm cu toții pe Emil ca fiind într-o condiție fizică excelentă și suntem siguri că dedică o cantitate substanțială de timp pentru a se pregăti fizic pentru noul sezon. Întrebat dacă face ceva special în ceea ce privește alimentația și sportul, Emil ne-a explicat că: pentru a-și menține condiția fizică aleargă și se antrenează de mai multe ori pe săptămână în sala de sport, iar pentru a-și menține greutatea scăzută a folosit celebra metodă de “a muri de foame”.

Suntem destul de obișnuiți să-l vedem pe Emil Ghinea atât în Campionatul Național de Viteza in Coasta, cât și în Campionatul Național de Super Rally și, desigur, sperăm să-l vedem revenind în ambele campionate și în 2022. Cu toate acestea, pandemia mondială din ultimii 2 ani și acum evenimentele din Ucraina au avut un efect negativ asupra disponibilității sponsorilor de a susține sportivii. Acest lucru nu a fost diferit în cazul lui Emil, care se pare că a pierdut câțiva parteneri cu doar puțin timp înainte de începerea noului sezon.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Emil

Când l-am întrebat pe Emil cum se simte în perspectiva sezonului 2022, acesta a răspuns: Mă simt pozitiv în ceea ce privește partea de pregătire tehnică, am o echipă excelentă de oameni care dedică o cantitate substanțială de timp pentru a ajunge la start în cele mai bune condiții posibile.

Așa cum am menționat mai devreme și din punct de vedere fizic simt că sunt mai bine pregătit ca niciodată pentru a lupta pentru succes în Campionatul Național de Viteza in Coasta. Singurul aspect care ne îngrijorează în acest moment este un buget mai mic decât în anii precedenți și cu siguranță insuficient pentru obiectivul pe care ni l-am propus ca echipă.

Din păcate această pierdere a sprijinului financiar din partea unor parteneri ar putea face ca Emil să nu poată participa la toate etapele celor două campionate, însă deocamdată suntem în continuare optimiști și sperăm că eforturile noastre de marketing pentru ambițiile noastre sportive ne vor ajuta în atragerea de noi parteneri care vor dori să fie alături de noi și să ni se alăture în eforturile noastre de a fi în prim-plan anul acesta în Campionatul Național de Viteza in Coasta.

Emil

Știm că de câțiva ani, de când ați achiziționat Honda Powered Norma M20F, lucrați pentru a obține victoria generală în Campionatul Național de Viteza in Coasta, cum te-ai familiarizat cu această mașină și care sunt așteptările tale?: Am avut un proces rapid de adaptare cu acest mașina fără să merg foarte mult la teste (din păcate forțat și de buget) și chiar îmi place atât de mult să o conduc, încât nu m-aș mai întoarce la Turisme.

În ultimii ani, progresul meu a fost constant, obținând timpi și clasări din ce în ce mai bune în curse și rezultate tot mai bune. Pentru acest an suntem pregătiți să obținem cel mai bun rezultat posibil pe care zeii cursei vor să ni-l ofere…

Știm că ai participat deja în Campionatul Bulgariei de Viteza in Coasta, cum a fost această experiență pentru tine și cum ai compara campionatul lor cu cel al Campionatul Național de Viteza in Coasta din România? Îmi place foarte mult cursa de la Schumen, deoarece este destul de aproape de orașul meu natal, Mangalia. Mulți piloți din Bulgaria m-au invitat să concurez acolo. Este un traseu foarte tehnic și are niște șicane etc., foarte diferit, dar îmi place foarte mult. Campionatul la ei este cu mai puțin piloți la start…

Emil

Ne-ați menționat cândva că unul dintre visele dumneavoastră sportive ar fi să luați startul într-o cursă pentru campionatul FIA Hillclimb, mai este acest lucru pe lista dumneavoastră de dorințe și aveți în minte o rundă anume la care ați dori să participați. FIA Hillclimb încă este în mintea mea, și în mod special etapa de St. Ursanne – Les Rangiers, deoarece cred că este unul dintre cele mai frumoase trasee și am un prieten elvețian care concurează acolo cu aceeași mașină (Norma M20F).

De obicei, Emil este însoțit de soția sa și susținătoarea sa înfocată, Raluca Ghinea, și, de multe ori, de fiicele sale, care sunt cele mai mari fanii ale lui Emil. Să ai sprijinul total al familiei este dorința tuturor piloților, cum trăiești acest lucru și ce înseamnă pentru tine?: Este unul dintre cele mai importante lucruri pentru mine să am familia lângă mine și să mă susțină, acest lucru înseamnă foarte mult pentru mine și îmi oferă inspirație, la fel ca și oamenii din echipa mea care mă susțin tehnic etc.

Chiar în acest weekend ne așteaptă la Râșnov prima rundă a Campionatului Național de Viteza in Coasta 2022, Emil abordează această rundă mai mult ca pe un antrenament, pentru că o singură cursă nu poate câștiga un campionat. Este un pic cam greu să obținem un rezultat foarte bun aici din cauza condițiilor meteo care nu sunt favorabile pentru acest tip de mașină. Sper să vă văd pe toți sănătoși și fericiți la Râșnov.

Emil

Pe lângă sprijinul familiei, motorsportul este aproape imposibil fără sprijinul sponsorilor și al partenerilor. Ce ne puteți spune despre partenerii dvs. actuali și ce înseamnă ei pentru dvs.? „Parte substanțială a echipei sunt băieții care vin cu mine la toate cursele fără condiții și pe baza pasiunii lor pentru ceea ce facem, fără ei acest sport ar fi imposibil pentru mine, așa că aș vrea să le mulțumesc lui Gabi, Nicu și Claudiu și bineînțeles soției mele Raluca”.

Pentru sprijinul financiar foarte important vrei sa mulțumesc partenerilor mei: VisitMangalia.ro, Primaria Mangalia, Consiliul Local Mangalia, Lapp Romania, TCE Holding, Gift Idea, Pallex Romania, Flaro, Ravenol, Cucor SRL, Dentamar Exclusiv „Dr. Iuliun Pralea” (care s-a ocupat de zambetul lui Emil pentru 2022) Hotel Corsa Mangalia, Johnny Sablatorul, Andu Design și GP24 Media.

Sper să ne vedem sănătoși, și că mașina merge bine, pe restul să ocupe Emil Ghinea cu întreaga sa echipă.

Emil

  • Mai multe știri despre Campionatului Național de Viteză în Coastă găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Arhiva personală - Emil Ghinea
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss