Latest Posts

Emil Ghinea, clasare mulțumitoare în Campionatul Național de Viteză în Coastă.

Vizualizări: 10520
  • În ediția 2020 a Campionatului Național de Viteză în Coastă, Emil Ghinea a pilotat un bipost Norma M20F.
  • În sezonul recent încheiat, principalul obiectiv al lui Emil a fost să se familiarizeze pe deplin cu mașina.
  • Până acum, pilotul din Mangalia are patru medalii de aur și trei de argint în CNVC.

Pilotul din Mangalia Emil Ghinea a încheiat ediția 2020 a Campionatului Național de Viteză în Coastă pe locul 4 la grupa CN/E2SC, iar la general a pătruns în top 10.

Emil Ghinea, clasare mulțumitoare în Campionatul Național de Viteză în Coastă.

Bilanțul este unul care-l mulțumește pe sportiv, în condițiile în care, în acest campionat, Emil (multiplu campion național în CNVC) a pilotat un alt bolid, un bipost Norma M20F, după zece ani de participare la competiții cu un turism! Între 2011 şi 2014, sportivul de 41 de ani a condus în curse o mașina Renault 5GT Turbo, iar din 2014 a pilotat un Renault Clio V6 Trophy.

Fără antrenamente!
„Din punctul meu de vedere, sezonul 2020 a fost foarte OK, mi-am atins targetul, acela de a face în primul rând cunoștință cu mașina. Am avut și etape cu top 5 la general, dar și runde mai ghinioniste, în care m-am confruntat cu probleme tehnice. Rezultatele finale mă mulțumesc, aceasta și în condițiile în care nu am avut posibilitatea să efectuez niciun antrenament, evoluțiile mele cu bipostul Norma M20F fiind numai cele din curse. Tocmai de aceea, pentru a mă familiariza cât mai repede cu bolidul, am participat, onorând invitația organizatorilor, și la prima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă al Bulgăriei, și la Trofeul Valea Uzului – Dărmănești, din Campionatul Național de Viteză în Coastă 2”, a declarat Emil Ghinea.

Emil Ghinea, clasare mulțumitoare în Campionatul Național de Viteză în Coastă.

Lupta cu sine însuși
În ambele curse, pilotul din Mangalia a obținut rezultate foarte bune. În Bulgaria, la Schumen, Emil s-a clasat pe locul doi din 47 de participanți, iar la Trofeul Valea Uzului – Dărmănești a obținut victoria. Ediția 2020 a CNVC a cuprins șase etape: Cheile Grădiștei, Reșița, Baia Mare, Râșnov, Rânca și Poiana Brașov. „În sezonul recent încheiat, nu m-am bătut pentru podium, ci m-am luptat cu mine însumi, pentru a reuși o simbioză perfectă cu mașina. Am lucrat foarte mult inclusiv la pregătirea fizică, în acest sens slăbind opt kilograme și jumătate”, a punctat Emil Ghinea.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

O nouă echipă tehnică
Pentru pilotul din Mangalia sezonul 2020 a fost unul mai relaxat, „în care am format o nouă echipă tehnică, una bine pusă la punct și organizată. De asemenea, l-am cooptat în staff-ul meu și pe Frank Van Nunen, un prieten olandez, care cunoaște foarte bine modelul Norma M20F. Avem mai multe planuri în anul viitor”, a arătat Emil Ghinea.

Emil Ghinea, clasare mulțumitoare în Campionatul Național de Viteză în Coastă.

Ținta pentru la anul
Din pricina faptului că pandemia de corona virus a adus și greutăți economice, unii dintre partenerii săi au fost nevoiți să renunțe, dar ceilalți au rămas alături de el.
„Pentru ce am realizat și în acest sezon vreau să le mulțumesc sponsorilor, partenerilor și colaboratorilor mei. Îi sunt recunoscător, totodată, și echipei mele tehnice, care e formată din băieți minunați. În campionatul următor, ne vom pregăti și mai bine și sper să ofer mai multe surprize. În funcție și de bugetul de care vom beneficia, ținta mea e să mă clasez la general în top 5”, a mai menționat Emil.

E de patru ori campion național
Sezonul competițional 2019, din nou unul remarcabil, i-a adus campionului din Mangalia trei prezențe pe podium la Gala Campionilor FRAS: locul 1 în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, la clasa E2-SH-3000 (noua denumire a grupei H, clasa 3), locul 1 în Campionatul Naţional Super Rally, la grupa 3A (mașini peste 300 CP, cu o singură punte motoare) şi locul 3 pe echipe, cu Auto Speed Team Mangalia. Medalia de aur din stagiunea 2019 de la Viteză în Coastă este a patra în competiție pentru Emil Ghinea (după cele din anii 2011, 2013 şi 2014), Emil având în palmares şi trei medalii de argint (în 2012, 2015 şi 2018)!

Emil Ghinea, clasare mulțumitoare în Campionatul Național de Viteză în Coastă.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss