Latest Posts

Eddie Jordan: Verstappen este gata să devină „GOAT”

Vizualizări: 13947

Opinie: Eddie Jordan, fostul proprietar al unei echipe de Formula 1, cunoscut mai ales ca omul care l-a adus pe Michael Schumacher în F1, consideră că dublul campion mondial Max Verstappen este pe cale să devină GOAT-ul Marelui Premiu – „cel mai mare din toate timpurile”.

În timp ce dezbaterea despre cel mai bun pilot de Formula 1 din toate timpurile poate fi interesantă și pătrunzătoare, compararea meritelor piloților din epoci diferite este, de asemenea, o provocare din cauza schimbărilor semnificative de-a lungul anilor în ceea ce privește tehnologia, regulamentele, standardele de siguranță și peisajul competitiv general al Formulei 1.

Prin urmare, este dificil să faci comparații directe între piloți care au concurat în condiții extrem de diferite. Cu câte șapte titluri fiecare, Lewis Hamilton și Michael Schumacher se află, statistic, singuri în fruntea listei de multi-campioni mondiali ai sportului, înaintea unor sportivi precum Juan Manuel Fangio, Ayrton Senna, Jackie Stewart sau Jim Clark Triplul campion mondial de Formula 1 Ayrton Senna sărbătorește pe podiumul din Brazilia, în 1993, alături de marele Juan Manuel Fangio.

Eddie, Jordan

Dar Formula 1 nu se rezumă doar la cifre și recorduri, ci și la conexiunea emoțională și la impactul pe care piloții îl au asupra fanilor și asupra sportului în sine. Cu toate acestea, Eddie Jordan consideră că, în timp, Max Verstappen, care conduce în prezent campionatul 2023, va fi judecat ca fiind cel mai bun pilot din istoria Formulei 1.

Irlandezul explică raționamentul din spatele proiecției sale. „Pentru mine, chiar cred că, în timp, se va dovedi a fi cel mai bun pilot din toate timpurile, cu condiția să fie în siguranță și să se simtă bine pentru o perioadă foarte lungă de timp”, i-a spus Jordan lui David Coulthard în cadrul podcastului „Formula for Success” al celor doi. „Pentru că are o atitudine atât de fenomenală în mașină. Este agresiv când trebuie să fie agresiv. Este dur când trebuie să fie dur. Dar este și deștept. Știe cum să aibă grijă de mașină”.

Deși Max Verstappen este principalul atu al Red Bull Racing, Eddie Jordan insistă că este adevărat și contrariul. „Un alt lucru în favoarea lui, trebuie să spere – mai ales după moartea lui Dietrich Mateschitz de la Red Bull – că echipa rămâne la fel de puternică ca și până acum. Cu oameni ca Christian Horner și Adrian Newey acolo, nu văd nicio problemă reală pe termen scurt.Îl văd pe Max mergând din ce în ce mai bine și nu aș vrea să fiu un pilot în Formula 1 în acest moment, sperând să devin campion mondial, pentru că nu știu de unde va veni”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Eddie, Jordan

Max Verstappen are contract cu Red Bull Racing până la sfârșitul anului 2028. Însă olandezul a luat recent poziție împotriva calendarului tot mai extins al sportului și a includerii weekendurilor de curse Sprint, un artificiu despre care spune că este împotriva ADN-ului sportului și care îndepărtează strălucirea Marelui Premiu de duminică, care ar trebui să rămână, în opinia sa, piesa centrală a weekendului de curse. Luna trecută, Max Verstappen și-a reiterat poziția cu privire la viitorul său în F1, insistând că, dacă acest sport va deveni o povară prea mare, va pleca pur și simplu.

„Întotdeauna am spus că, chiar dacă nu vor mai fi mai multe curse Sprint, dacă continuăm să extindem calendarul și întregul weekend este atât de lung, la un moment dat te întrebi merită?”, a declarat presei de la Baku liderul echipei Red Bull Racing. „Îmi plac cursele, îmi place să câștig, știu că salariul… ai o viață bună. Dar este de fapt o viață bună? Uneori, ajungi la un punct al carierei tale în care vrei să faci alte lucruri. Am contract până la sfârșitul anului 2028 și apoi vom revizui din nou. Simt că, dacă devine prea mult, atunci este timpul pentru o schimbare”.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Formula for Success
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Formula for Success

Latest Posts

Don't Miss