More

  Latest Posts

  Echipele F1 aprobă planurile pentru înghețarea dezvoltării motorului începând cu 2022.

  Echipele de Formula 1 au aprobat planuri pentru înghețarea dezvoltării motorului începând cu 2022 și sunt deschise ideii de curse sprint, dar au solicitat mai multe detalii. În urma unei ședințe de joi a Comisiei F1, formată din echipe, FIA și organizația F1, se înțelege că acordul unanim a fost acordat înghețării dezvoltării motorului pentru a intra în joc de la începutul anului viitor.

  Înghețarea a fost inițial împinsă de Red Bull, care speră să preia proiectul motorului Honda după ce producătorul japonez a ieșit din F1 la sfârșitul acestui an. Red Bull a fost clar că are resursele necesare pentru a continua să utilizeze motoarele Honda în următorii câțiva ani, dar nu și-ar putea permite să preia proiectul dacă ar trebui să dezvolte motoarele în sine.

  Deși nu a existat un sprijin total inițial pentru îngheț atunci când sa vorbit pentru prima dată la sfârșitul anului trecut, discuțiile au avansat în ultimele săptămâni și a existat un sprijin complet pentru această idee în cadrul ședinței Comisiei F1 de joi.

  De asemenea, Comisia a discutat ideea curselor de sprint sâmbăta, care au fost propuse de conducerea F1 ca proces pentru acest an pentru a vedea dacă conceptul poate funcționa. F1 vrea să ruleze un experiment al formatului de cursă sprint la trei mari premii în acest sezon – în Canada, Italia și Brazilia – pentru a vedea dacă poate ajuta la îmbunătățirea spectacolului unui weekend de cursă.

  Ideea este ca sesiunea oficială de calificare a F1 să fie mutată vineri după-amiază, acțiunea de sâmbătă fiind apoi dominată de o cursă sprint de 100 km care va decide grila pentru cursa principală de duminică și va oferi potențial jumătate de puncte.

  Se înțelege că, deși planurile nu au primit undă verde oficială pentru aprobare, echipele au fost deschise ideii, dar au solicitat mai mult timp pentru a analiza detaliile mai fine ale propunerilor. Introducerea curselor de sprint ar putea duce la unele consecințe neintenționate, astfel încât echipele vor dori probabil ca directorii lor sportivi să se uite la capcanele potențiale înainte de a se angaja pe deplin la această idee.

  Echipele F1 au discutat, de asemenea, cu FIA și F1 ideea unui plafon salarial pentru piloți care va intra în vigoare în următorii câțiva ani, dar nu a fost luată nicio decizie finală în acest sens.

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Getty Images


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss