GP24 Media

LATEST POSTS

Echipele client, ajută Ferrari, pentru că pregătesc tinerii piloți – Binotto

Vizualizări: 10484

Mattia Binotto spune că Scuderia nu-și permite să aibă încredere că un debutant se va descurca în monopostul lor, așadar folosirea echipelor client, drept teren de pregătire pentru piloții lor tineri, este esențială. Ferrari produce motoare pentru Alfa Romeo Racing ORLEN și Haas F1 Team, iar ambele echipe, găzduiesc un tânăr pilot care a ieșit de pe băncile Academiei.

Antonio Giovinazzi a semnat ca pilot de teste pentru Ferrari prima dată, înainte să fie plasat la Alfa Romeo, înaintea sezonului din 2019, în timp ce Mick Schumacher, va debuta în F1, anul acesta, după ce a făcut parte din Academia de piloți Ferrari, pentru câțiva ani. Alfa Romeo a reprezentat fundația de pe care s-a ridicat Charles Leclerc, înainte să îl înlocuiască pe Kimi Raikkonen la Ferrari.

Binotto spune că utilizarea unui pilot tânăr în echipă, ar pune o presiune prea mare pe acesta, deci este mai bine să se obișnuiască cu mediul din F1, în cadrul unei echipe client: „Nu cred că ne putem permite să aducem un pilot din Formula 2, direct în cockpit-ul unui monopost roșu.”

„Responsabilitatea ar fi prea mare, iar în absența experienței necesare, este dificil să ne așteptăm la rezultatele dorite, din parte unui debutant. În acest caz, prezența echipelor client ne ajută. Ne permit să le oferim piloților noștri oportunitatea de a căpăta experiență în F1. Locul lui Mick de la Haas, este ocazia de a demonstra beneficiile parteneriatului nostru.”

„Este important de înțeles că programul nostru de juniori educă piloți de F1 și oameni care ar putea într-o zi să conducă pentru Ferrari. Asta înseamnă că băieții trebuie să fie pregătiți 100% să livreze la cel mai înalt nivel”, spune Binotto.

De asemenea, directorul Scuderiei, spune că se așteaptă ca Schumacher să progreseze într-o perioadă de 2 ani, așa cum a făcut-o și în alte serii: „Cred că va fi dificil pentru el la început. Dacă mă gândesc la experiențele sale anterioare, în F2 și în F3, a fost la cel mai înalt nivel, în al doilea sezon.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

„Cred că Mick, s-a dezvoltat în așa fel încât, învață mult în primul an, ca mai apoi, să se întoarcă foarte puternic, în a doua jumătate, a celui de-al doilea sezon. Deci aceste prime două campanii vor fi foarte importante pentru el. Dar în al 2-lea sezon, mă aștept să văd progres față de primul”, a conchis Binotto.

Sursa: Formula 1 World Championship
Photocredit: Formula 1 World Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES