More

  Latest Posts

  Echipajul tricolor Barbu-Lupu este pregătit să scrie istorie la Raliul Dakar din 2021

  Echipajul tricolor format din Claudiu Barbu și copilotul Marius Lupu au ajuns în Arabia Saudită, la Jeddah și sunt gata să ia cu asalt Raliul Dakar, ediția 2021, programat să înceapă foarte curând.

  Duo-ul Transcarpatic Rally Team va participa la clasa auto, categoria SSV, cu un vehicul marca Polaris, modelul RZR 1000 Turbo S, clasa T4.1 Turbo.

  Obiectivul principal al celor doi participanți este de a deveni primul și singurul echipaj românesc care ajunge vreodată la linia de finish a ,posibil, celei mai dure curse existente în lume.

  „Evident, obiectivul principal este să ajungem la finish. Raliul Dakar este o mare provocare pentru oricine, iar doar simpla participare reprezintă pentru noi o mare performanță. Deși avem o echipă mică, sunt convins că o să auziți lucruri frumoase despre noi de acolo”, a declarat Claudiu Barbu, campion național la rally raid, avându-l ca și copilot pe Marius Lupu, ambii aflați sub egida FRAS.

  Prin confirmarea participării celor doi, România va fi acum reprezentată la două categorii ale celei mai dure curse din lume, avându-l, de asemenea, pe Emanuel Gyenes la secțiunea moto. Gyenes va participa duminică, 3 ianuarie, pentru a 11-a oară la Raliul Dakar, cu obiectivul de a se impune din nou în categoria Malle Moto (fără asistență tehnică).

  “Cu siguranță, în ianuarie, după ce am câștigat Dakar 2020 la Malle Moto, nu mi-am imaginat că va urma un an atât de diferit. A fost foarte greu să rămânem în formă, când luni întregi nu am putut concura, și, din păcate, în iunie a apărut accidentarea. (…) Nu sunt recuperat 100%, dar mobilitatea crește zi de zi și voi încerca să rezist presiunii pe care Benjamin Melot o va pune asupra mea. A terminat pe locul al doilea în 2020 și dorește să câștige foarte mult. Este un traseu mai dificil în comparație cu ediția anterioară și doresc să-l termin pe o poziție cât mai bună. “, a declarat pilotul echipei Autonet Motorcycle, urmând să concureze pe o motocicletă KTM, model 450 Rally Replica, la clasa G2.2 Marathon.

  Gyenes a finalizat cursa pe locul 29 la general, cea mai bună poziție din clasamentul general fiind în 2016 – 14. Pilotul din Satu Mare a câștigat, de asemenea, clasa Marathon de două ori, în 2011 și 2015, iar în 2020 a câștigat subcategoria Malle Moto.

  În ceea ce privește traseul, Arabia Saudită conferă un număr aproape infinit de permutări pentru a oferi rutei Dakar o „aromă” mai bună. Așa cum 2020 a fost o călătorie spre descoperire, ruta 2021 va fi o călătorie de explorare. Totul va fi nou-nouț, incluzând fiecare kilometru special. Mai mult, cele mai rapide sectoare, în care diferența se rezumă la puterea brută, au fost reduse.

   

   

   

  Sursa: Dakar Rally

  Photocredit: FRAS


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss