Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  Echipajul Mircea Samuil – Romain Gilles Campioni Naționali în Campionatul Național de Raliuri 2.

  Ediția cu numărul 48 a Tess Rally Brașov a închis balul pentru sezonul competițional 2019.

  Venit într-o noua formula, un nou concept, piloții din Campionatul Național de Raliuri 2  au fost puși în fata unor noi probe, exclusiv pe macadam, lupta pentru titlu dându-se la secundă și cu un grad de dificultate ridicat dar care, totuși, a reușit sa aducă și un nivel ridicat de spectacol pentru spectatorii aflați pe probe. “Proba noastră preferata a fost a doua trecere pe Săcele, reușind încă de atunci sa ne impunem și sa susținem un ritm cât mai bun. “

  Pentru întreaga echipa GP24 Timiș Rally Team a fost o lupta grea, dorind sa mențină astfel un ritm bun și tot odată sa se plaseze pe o treapta cât mai înaltă a podiumului.

  SONY DSC

  Odată cu victoria de la Brașov, echipajul cu numărul 124  format din Mircea Samuil – Romain Gilles au reușit sa își adjudece cel mai important titlu la general în Campionatul Național Rally 2, lupta fiind cu atât mai interesanta cu cât pe a doua treapta a podiumului s.au clasat colegii de echipa, Claudiu Albut și Radu Ursu.

  “Pentru noi lupta de pe traseu a fost foarte strânsă. Am reușit sa mărim ritmul pentru a ne susține un loc cât mai bun, între noi fiind o diferență foarte, foarte mica a timpului, lupta dându-se la secundă. “ ne-a mărturisit Romain Gilles, adversarul direct al echipajului Claudiu Albut – Radu Ursu.

  Daca navigatorul sau este primul sportiv care câștigă acest titlu atât în calitate de pilot, cât și de copilot, fiind la al cincilea titlu național, Mircea Samuil reușește prin victoria de la Brașov sa își adjudece astfel primul titlu la general din Campionatul Național Rally 2.

  SONY DSC

  “Consider foarte importanta legătura dintre pilot și copilot și sunt de părere ca fără aceasta legătură formata nu se poate ajunge la un rezultat bun. “

  Concurenții diviziei doi a Campionatului Național de Raliuri au luptat pana la ultima proba pentru a-și asigura un loc cât mai ridicat pe podium, atât la clasa, cât și în clasamentul general, lupta fiind una fair play.

  “Consider ca acest război pentru titlu s-a dat doar pe traseu, emoțiile au fost extrem de mari, adrenalina și-a spus cuvântul. Colegii noștri de echipa, cu care am fost în lupta directa pentru titlu au avut un ritm extrem de bun, reușind astfel sa ne tina în priza și pe noi, „dar toate într-un spirit fair play cum nu am mai văzut în alte campionate.” a mărturisit Romain Gilles.

  Deoarece un echipaj nu este complet fără un material de concurs corespunzător, mașina trebuie sa se muleze perfect pe cerințele și nevoile echipajului. “Spre surprinderea mea, mașina s-a comportat exemplar. Eu am crezut ca aceasta mașina se potrivește mai mult pe asfalt dar, weekendul asta ne-a demonstrat ca macadamul este preferatul ei.”

  Dacă întreg traseul s-a desfășurat pe niște probe nou dezvăluite, proba speciala din acest an a fost cireașa de pe tort, reușind sa strângă un public foarte foarte numeros. Aceasta s-a desfășurat pe Colina Universități Transilvania și a reușit, prin complexitatea ei, sa pună in dificultate concurenții. “Super speciala din acest an a fost una inedita iar noua ne-a plăcut extrem de mult. Consider ca experienta din Campionatul Județean de Automobilism Timiș a considerat un avantaj pentru noi. Am reușit sa câștigăm proba cu un timp foarte bun, fiind un început de raliu excepțional.

  Pentru noi a fost un raliu dificil, am avut de ales între a conserva mașina și a ne asigura un ritm bun pentru a definitiva lupta la titlu. “

  Pentru ca nu este vorba doar despre lupta dintre mașini, Romain Gilles ne-a mărturisit faptul ca a fost o lupta psihologica grea. “Atunci când lupta se da doar la câteva secunde, emoțiile sunt imense iar gradul de concentrare este unul extrem de ridicat și totuși, de obositor. Consider ca pentru noi acest ritm a fost în avantajul nostru.”

  Acum ca sezonul 2019 a ajuns la final, încep pregătirile și strategiile pentru sezonul competițional 2020. Pentru echipa GP24 Timiș Rally Team noul sezon va aduce planuri și participări în mai multe domenii, o echipa mărita dar și alte surprize.

  “Pentru noi a fost un sezon cu final fericit. Deși am început la mijlocul lui, acum, la sfârșit pot spune ca sunt mulțumit cum au decurs lucrurile, sunt mulțumit atât de ritmul echipajului nostru cât și de cel al echipei. “

  • Sursa: GP24 reporter: Ana Maria Florea
  • Photocredit: Ana Maria Florea / SIMCAT / GP24


  Crezi că poți prezice rezultatele curselor următoare?
  Dacă reușești, noi te premiem!

  Primii 3 participanți care prezic corect rezultatele vor primi gadget-uri cool după fiecare cursă, iar la finalul sezonului punem la bătaie 2 bilete la Marele Premiu al Ungariei din 2022, un voucher Pirelli în valoare de 1500 RON și un abonament de un an la F1TV.

  Ce mai aștepți? Înscrie-ți predicțiile în GP24 PRONOCONTEST începând cu data de 9.07.2021!


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss