Latest Posts

Echipa VR46 MotoGP explică de ce afacerea Aramco nu a funcționat

Vizualizări: 31526

Șeful echipei VR46 Racing al lui Valentino Rossi, Pablo Nieto, a explicat că presupusul său contract de sponsorizare cu Aramco nu a funcționat „din cauza momentului contractului”.

Echipa lui Rossi, legenda MotoGP, va urca în clasa regină în 2022, după ce a mai concurat în Moto2 și Moto3 și a condus partea lui Luca Marini din garajul Avintia în 2021. Când a fost anunțată pentru prima dată intrarea VR46 în MotoGP, aceasta a fost făcută prin intermediul companiei din Arabia Saudită Tanal Entertainment – care la acea vreme spunea că gigantul petrolier Aramco va sponsoriza echipa. Aramco a negat acest lucru într-o declarație, spunând: „Aramco confirmă că nu a semnat un acord strategic cu echipa MotoGP VR46 sau cu oricare dintre ceilalți afiliați ai MotoGP.

„Aramco nu a avut niciodată o relație comercială cu Tanal Entertainment, MotoGP sau vreo echipă MotoGP.” VR46 și Rossi au insistat pentru o mare parte a anului 2021 că a fost convenit un acord cu Aramco, dar au anunțat la începutul lui 2022 că sponsorizarea sa de titlu va veni de la compania bancară italiană Mooney. Când a fost întrebat în urma evenimentului oficial de lansare al VR46 din 2022 de joi, de ce a eșuat acordul său cu Aramco, șeful echipei Nieto a susținut că un acord a fost semnat, dar s-a prăbușit din cauza unor probleme de sincronizare.

„Da, ca și cum toată lumea știe că am semnat un contract cu ei”, a spus Nieto referitor la Aramco. „Dar cred că momentul a fost complet diferit de lucrurile de care aveam nevoie. „De aceea am decis să ne continuăm linia, să spunem, și apoi i-am găsit pe Mooney. „Este foarte important pentru noi, pentru că, așa cum știe toată lumea, am semnat deja contractul cu Aramco. „Dar până la urmă știm că a fost atât de dificil din cauza timpului.”

Aramco

VR46 s-a bucurat de un sfârșit puternic al testelor de pre-sezon în Indonezia la începutul lunii februarie, Marini, cel mai rapid pilot Ducati pe motocicleta sa din 2022, pe locul al treilea în ordinea combinată. Privind următorul sezon 2022, care începe pe 6 martie în Qatar, Nieto speră că primul an al VR46 în MotoGP poate continua același „ADN” ca și în Moto2. „Facem un test foarte bun”, a adăugat Nieto.

„Cred că este important pentru că facem o echipă complet nouă, de asemenea, luăm mulți tineri pentru echipă pentru că cred că este foarte important pentru noi să avem piloți tineri. „Deci, este ca o încălzire pentru noi. „Dar ne știm obiectivele, știm că putem face un sezon bun. „Știm că Luca are mai multă experiență cu motocicleta MotoGP, iar apoi Marco [Bezzecchi] sosește ca începător. „Cred că putem face un sezon foarte bun pentru că putem lucra împreună și vreau să continuăm să lucrăm cu același ADN ca și în trecut în Moto2.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de MotoGP găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss