Latest Posts

Echipa Suzuki MotoGP pusă în încurcătură, Brivio rămâne la Alpine

Vizualizări: 17119

Căutarea echipei Suzuki pentru un nou manager de echipă MotoGP pentru 2022 a fost lovită, deoarece opțiunea preferată Davide Brivio va rămâne la Alpine.

Brivio a condus Suzuki din 2013, în timp ce a pregătit-o pentru revenirea cu normă întreagă în MotoGP în 2015 și a ajutat la ghidarea mărcii către primul său titlu mondial MotoGP în 20 de ani, când Joan Mir a câștigat campionatul din 2020. O figură talismană pentru Suzuki, el a aruncat o bombă în ajunul sezonului MotoGP 2021, când a anunțat că se va muta în Formula 1 ca director de curse Alpine.

Neavând timp să găsească un înlocuitor direct, Suzuki a ales să opereze un comitet de management format din șapte persoane condus de liderul de proiect Shinichi Sahara. Totuși, anul trecut s-a dovedit dificil pentru Suzuki, niciunul dintre piloții săi nu a câștigat o cursă pentru prima dată din 2018 și Mir a reușit să termine campania pe locul al treilea la general pe un GSX-RR care a suferit foarte puțină dezvoltare.

Sahara a recunoscut la sfârșitul sezonului că îmbinarea rolului său de lider de proiect GSX-RR și șef de echipă de facto s-a dovedit prea mult pentru el. Suzuki a căutat un nou manager de echipă pentru 2022, dar Sahara a dezvăluit la testul de pre-sezon din Sepang din februarie că durează mai mult decât s-a sperat. „Nu m-am răzgândit, doar durează mai mult decât mi-am imaginat”, a declarat Sahara în Malaezia. „Încă negociem cu câțiva candidați, dar încă nu am încheiat înțelegerea.”

Shinichi Sahara

Se înțelege că Sahara așteptă un răspuns de la Brivio, al cărui rol în cadrul Alpine părea incert, deoarece ținuta a suferit o reorganizare a conducerii în timpul iernii. Pe fondul schimbării sale de management, Alpine a anunțat joi că Brivio va continua în calitate de director al proiectelor de extindere a curselor. Suzuki se confruntă acum cu o problemă, deoarece numărul de opțiuni în afara lui Brivio rămâne limitat.

Numele fostului șef al echipei Ducati și Honda, Livio Suppo, a fost legat de Suzuki. Cu toate acestea, cu doar două săptămâni până la începutul sezonului MotoGP 2022, timpul a expirat pentru marca japoneză să pună pe cineva la curent cu modul în care lucrează echipa înainte de începerea curselor. 

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de MotoGP găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss