Latest Posts

Echipa Red Bull GASGAS se concentrează pe apărarea titlului la Dakar

Vizualizări: 40723

Echipa Red Bull GASGAS Factory Racing Team are o misiune clară la Raliul Dakar 2023 – să își apere titlul de campion al cursei de motociclete pe care l-a obținut ultima dată în Arabia Saudită.

Pentru a-i ajuta să își atingă obiectivul în ianuarie anul viitor, se întorc cu campionul în exercițiu al Dakar-ului, Sam Sunderland, și cu tânărul Daniel Sanders. Ambii piloți se vor afla la bordul unui GASGAS RX 450F cu un design Red Bull nou-nouță. O călătorie în rollercoaster la Dakar 2022 l-a văzut pe Sam Sunderland impunându-se în concursul de motociclete pentru a obține a doua sa victorie la Dakar. A fost un rezultat uimitor, având în vedere că pilotul britanic în vârstă de 33 de ani se alăturase GASGAS cu doar câteva luni înainte de raliu.

Echipa, Red
Sam Sunderland, Red Bull GasGas Factory Racing. Merzougha Test. Photocredit: Kin Marcin – Red Bull Content Pool

Apoi, după 12 etape de deșert ultra-dure, Sunderland a adus brandului spaniol primul succes din istorie la Dakar. „M-am alăturat GASGAS chiar înainte de ultimul Dakar și a fost ceva foarte pozitiv pentru mine. Acum am concurat cu echipa timp de un an întreg și am urmat victoria de la Dakar cu titlul în Campionatul Mondial de Raliuri-Raid”. a spus Sam Sunderland.

O mare parte din câștigarea de către Sam Sunderland a Campionatului Mondial FIM de Rally-Raid inaugural au fost victoriile sale la Dakar și, de asemenea, la Abu Dhabi Desert Challenge în 2022. Motociclistul echipei Red Bull GASGAS Factory Racing Team sosește în Yanbu, Arabia Saudită, pentru al zecelea său Dakar și așteaptă cu nerăbdare să continue aventura după un an cu ritm mare și rezultate fantastice. „Cel mai important lucru la Dakar pentru mine este aventura. Oricât de mult aș fi un pilot de curse și obiectivul meu este să câștig, încă îmi place aventura acestui raliu.” ne spune Sam Sunderland.

Echipa, Red
Daniel Sanders, Red Bull GasGas Factory Racing. Merzougha Test. Photocredit: Kin Marcin – Red Bull Content Pool

Sam Sunderland este însoțit în echipa Red Bull GASGAS Factory Racing Team de Daniel Sanders. Motociclistul australian a uimit bivuacul de la ediția 2021 a raliului, obținând locul patru la general la debutul său în Dakar și terminând ca cel mai bine clasat debutant.
„Mă văd ca făcând parte din noua generație de piloți la Dakar și cu siguranță fac tot ce pot pentru a învăța de la campionii din trecut.” ne a spus Daniel Sanders.

Daniel Sanders a căzut la Dakar 2022, în timp ce se afla pe locul al treilea la general, iar acum revine la raliu hotărât să ajungă la linia de sosire în Dammam, în Golful Persic. După un an chinuit de accidentări, bărbatul de 28 de ani își revine la cele mai bune performanțe exact la timp pentru cea mai importantă cursă din calendar. „Cred că voi fi capabil să mă întorc și să obțin un rezultat bun. Planul meu este să pedalez inteligent pe tot parcursul cursei. Obiectivul meu pentru următorii ani este să urc pe podium cât mai mult posibil.” a spus Daniel Sanders.

Echipa, Red
Sam Sunderland, Red Bull GasGas Factory Racing. Merzougha Test. Photocredit: Kin Marcin – Red Bull Content Pool

Echipa Red Bull GASGAS Factory Racing Team va sosi în Arabia Saudită în decembrie, înaintea Dakar 2023. Raliul va avea loc în primele două săptămâni ale lunii ianuarie 2023, cu 5.000 de kilometri de cursă repartizați pe 14 probe speciale cronometrate. Steagul în carouri va fi fluturat duminică, 15 ianuarie, la capătul unui traseu cu și mai multe dune de deșert decât la ultimele ediții.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

  • Mai multe știri despre Campionate de Rally Raid și Dakar găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Red Bull Media House
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Red Bull Media House

Latest Posts

Don't Miss