More

  Latest Posts

  Echipa Norvegiei condusă de Solberg câștigă Cupa Națiunilor ROC

  Echipa Norvegiei a câștigat prima Cupă a Națiunilor la Race of Champions, când Petter și Oliver Solberg au câștigat în fața Echipei SUA în finala din Suedia.

  Combinația Solberg tată și fiu a câștigat trei din patru victorii în selecția împotriva unei echipe americane formată din legenda NASCAR Jimmie Johnson și pilotul IndyCar Colton Herta. Petter Solberg, care a câștigat victoria în Cupa Națiunilor ca parte a echipei Nordic în 2014, a câștigat meciul de deschidere, deoarece Polaris Pro XP Side-by-Side a lui Johnson a suferit probleme mecanice în afara liniei, în timp ce Oliver l-a respins pe Herta în a doua serie.

  Johnson și-a revenit pentru a câștiga a treia selecție împotriva lui Oliver în Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport cu tracțiune spate, dar o greșeală a lui Herta în seria finală a oferit Norvegiei victoria. „Motivația pentru aceasta [a venit] când l-am văzut pe Sebastien Loeb câștigând la Monte Carlo, ceea ce m-a făcut să cred că nu poate fi atât de dificil”, a spus Petter Solberg după cursa finală. „Eram atât de pregătit pentru această cursă și să o fac împreună cu Oliver a fost un vis mare.”

  Norvegia a eliminat mai devreme națiunea gazdă Suedia în sferturile de finală, înainte de a-i învinge în semifinale pe campionii în exercițiu, Nordic. Pentru SUA, progresul în finală a fost impresionant, deoarece a fost neașteptat, câștigătorul Cupei Națiunilor din 2002, Johnson și debutantul Herta, sosind în Suedia cu o experiență limitată în conducerea pe zăpadă.

  În mod senzațional, ei au eliminat Germania, de opt ori câștigătoare a Cupei Națiunilor, în faza sfertului de finală, apoi au depășit Finlanda pentru a ajunge în finală. Johnson a învins de pmultiplul campion mondial de Formula 1 Sebastian Vettel în prima serie, în mașinile de ralicross Supercar Lite conduse de Olsbergs MSE, în urma unui început slab pentru acesta din urmă.

  Petter Solberg

  Coechipierul lui Vettel și pilotul Haas F1, Mick Schumacher, a nivelat lucrurile, învingându-l pe Herta în a doua serie cu puțin sub o secundă, înainte ca Johnson să răspundă în a treia serie împotriva lui Schumacher. Herta, care a obținut victoria la 24 de ore de Daytona weekendul trecut la clasa LMP2, i-a provocat apoi o a doua înfrângere lui Vettel în cursa decisivă pentru a trece în semifinale.

  Johnson și Herta s-au înfruntat pe Mika Hakkinen din echipa Finlandei și pe pilotul W Series Emma Kimilainen – o înlocuitoare târzie a lui Valtteri Bottas, care s-a retras de la eveniment din cauza „angajamentelor personale”. Calea Norvegiei către finală a avut o senzație scandinavă, deoarece Solberg a trebuit să lupte pe lângă Team Sweden și Team Nordic în fazele eliminatorii.

  Ei i-au depășit pe campionii mondiali RX Mattias Ekstrom și Timmy Hansen (Suedia) în sferturile de finală, după ce Hansen a trecut direct printr-un banc de zăpadă înainte de a se învârti din nou pe fuga spre linie. În semifinale, Petter a reușit să facă față Porsche-ului mai bine decât Kristensen, pecetând astfel un loc în finală. Dublu câștigător al Cursei Campionilor, David Coulthard, nu a reușit să treacă de sferturile de finală pentru echipa GB alături de dublu campion din W Series, Jamie Chadwick.

  Perechea s-a confruntat cu finlandezii Hakkinen și Kimilainen, Coulthard câștigând prima serie. Chadwick a subvirat apoi la al doilea viraj, blocându-se într-un banc de zăpadă și oferindu-i lui Kimilainen o victorie ușoară și primind, ca urmare, o penalizare de 10 secunde. Acea marjă a fost prea mult de revizuit, iar Finlanda a intrat în semifinale datorită victoriei lui Hakkinen asupra lui Coulthard, înainte de a pierde în fața echipei SUA. Cursa Campionilor în sine are loc duminică, într-o competiție în care câștigătorul ia tot.

  • Mai multe știri despre Race of Champions găsiți AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss