More

  Latest Posts

  Echipa de Extreme E a campionului F1 Button a fost confirmată pentru 2022

  Echipa de Extreme E a campionului de Formula 1, Jenson Button, va disputa cel de-al doilea sezon al seriei electrice și a semnat-o pe campioana Molly Taylor pentru runda de deschidere.

  Button, care a participat anul trecut la cursa inaugurală de la AlUla, Arabia Saudită, înainte de a se retrage pentru Kevin Hansen, a fost sincer cu privire la șansele echipei sale de a reveni în acest an. El a declarat la evenimentul final din 2021 din Dorset că „Aștept cu nerăbdare să mă implic dacă putem găsi mai multe finanțări. Mai este de lucru pentru a găsi parteneri importanți.”

  În ultimele săptămâni, șefii de serie și-au reînnoit încrederea că ținuta JBXE se va întoarce, dar a durat până în săptămâna rundei Neom, Arabia Saudită, pentru ca formația să fie blocată. JBXE va păstra serviciile lui Hansen, câștigătorul evenimentului World Rallycross, care a condus echipa pe locul trei în clasament alături de coechipiera Mikaela Ahlin-Kottulinsky.

  Adăugând la îngrijorarea cu privire la viitorul JBXE, Ahlin-Kottulinsky a fost apoi recrutată pentru 2022 de echipa campioană Rosberg X Racing pentru partenerul Johan Kristoffersson. Asta a lăsat-o pe Molly Taylor, pe care campionul F1 din 2016 Nico Rosberg a semnat-o printr-un mesaj direct pe site-ul ei, fără un loc, în ciuda faptului că a câștigat trei din cinci runde sezonul trecut.

  Molly Taylor

  Dar campioana națională de raliuri din 2016 a Australiei a obținut acum ceea ce inițial a fost o afacere unică cu Hansen, la JBXE, pentru evenimentul din 19-20 februarie. Taylor – care a citat „realități complexe care există în sportul cu motor, adesea în afara controlului unui pilot” în spatele despărțirii de RXR – a spus: „Am avut un an incredibil cu Extreme E în 2021 și cred din toată inima în ceea ce reprezintă competiția cu angajamentului său față de sustenabilitate și egalitatea de gen.

  „După ce am avut beneficiul unei victorii în campionatul de anul trecut, când a venit apelul de a mă alătura echipei JBXE înainte de cursa din acest weekend, m-am gândit de ce nu. „Abia aștept să-mi înfig dinții în Desert X-Prix în acest weekend.” Deși nu există nicio confirmare că JBXE și Taylor vor participa în întreaga campanie din cinci runde în 2022, aceasta asigură că Extreme E crește la o grilă de 10 echipe pentru noul sezon.

  Deși McLaren Racing își va face debutul în Extreme E în acest weekend cu piloții Tanner Foust și Emma Gilmour, a existat și o incertitudine cu privire la participarea Xite Energy Racing. Se credea că Xite Energy, susținătorul crucial al echipei de curse Hispano Suiza, ia în considerare o separare ca partener de echipă și sponsor general al seriei. Cu toate acestea, fondatorul companiei, Oliver Bennett, a rămas pe loc și va continua să concureze.

  Bristolianul o va avea pe Tamara Molinaro ca și coechipieră pentru o singură dată, după ce nou contractata Klara Andersson a fost testată pozitiv pentru COVID-19. Button a adăugat: „A putea aduce-o pe Molly în echipă este o veste fantastică pentru JBXE. „După ce a câștigat campionatul anul trecut, ea aduce, evident, o sumă uriașă la masă, așa că sunt incredibil de încântat să-i văd pe ea și pe Kevin în acțiune în acest weekend.”

  • Mai multe știri despre Extreme E găsiți AICI!
  Sursa: Motorsport Network
  Photocredit: Motorsport Network

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  Motorsport Network

  Latest Posts

  Don't Miss