Latest Posts

Echipa Alpine F1 anunță plecarea lui Budkowski

Vizualizări: 16534

Echipa Alpine de Formula 1 a anunțat că fostul director executiv Marcin Budkowski a părăsit organizația.

La sfârșitul sezonului trecut, Budkowski a fost legat de un posibil rol la Aston Martin, iar recenta plecare a directorului echipei Otmar Szafnauer a deschis o potențială oportunitate la echipa din Silverstone.

Numele lui Szafnauer a fost menționat și în legătură cu Alpine, în ceea ce ar fi o schimbare directă a două dintre figurile cheie ale sportului.

Budkowski s-a alăturat echipei Renault de atunci în 2018, într-o mișcare surpriză din partea FIA. De fapt, a fost numărul doi al fostului director al echipei Cyril Abiteboul până la sfârșitul sezonului 2020.

După trecerea la marca Alpine, Budkowski a lucrat alături de noul director de curse Davide Brivio în 2020, ambii bărbați fiind supravegheați de CEO-ul Alpine Laurent Rossi, care a fost legătura cu conducerea de vârf a Renault.

Echipa spune că „Rossi va asigura temporar conducerea echipei pentru a permite tuturor să se concentreze pe pregătirea sezonului următor”, indicând că o nouă structură mai permanentă va fi anunțată în curând.

„Aș dori să-i mulțumesc lui Marcin Budkowski pentru angajamentul și contribuția sa la rezultatele echipei în ultimii patru ani”, a spus Rossi.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Echipa este pe deplin concentrată pe pregătirea mașinii pentru prima cursă din Bahrain și să ofere un pas dincolo de performanță.”

„Mi-a plăcut cu adevărat să fac parte din echipa de conducere a Renault, apoi a echipei Alpine F1”, a spus Budkowski.

„Lucrez cu un grup de oameni atât de talentați și dedicați. Voi urmări cu drag progresul echipei în sezoanele următoare.”

Budkowski a lucrat în roluri aerodinamice la Prost, Ferrari și McLaren, devenind șef de aerodinamică la acesta din urmă în 2012. S-a alăturat FIA în octombrie 2014 și, la fel ca și fostul inginer de F1 Laurent Mekies, a fost pregătit pentru a prelua în cele din urmă unele dintre responsabilitățile lui Charlie Whiting.

El a devenit coordonatorul tehnic și sportiv FIA al F1 în aprilie 2015 și șeful departamentului tehnic F1 în ianuarie 2017. Cu toate acestea, frustrat de o aparentă lipsă de oportunități de progres, a decis să revină la un rol de echipă cu Renault anul următor. 

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss