More

  Latest Posts

  Echipa Alpine F1 anunță plecarea lui Budkowski

  Echipa Alpine de Formula 1 a anunțat că fostul director executiv Marcin Budkowski a părăsit organizația.

  La sfârșitul sezonului trecut, Budkowski a fost legat de un posibil rol la Aston Martin, iar recenta plecare a directorului echipei Otmar Szafnauer a deschis o potențială oportunitate la echipa din Silverstone.

  Numele lui Szafnauer a fost menționat și în legătură cu Alpine, în ceea ce ar fi o schimbare directă a două dintre figurile cheie ale sportului.

  Budkowski s-a alăturat echipei Renault de atunci în 2018, într-o mișcare surpriză din partea FIA. De fapt, a fost numărul doi al fostului director al echipei Cyril Abiteboul până la sfârșitul sezonului 2020.

  După trecerea la marca Alpine, Budkowski a lucrat alături de noul director de curse Davide Brivio în 2020, ambii bărbați fiind supravegheați de CEO-ul Alpine Laurent Rossi, care a fost legătura cu conducerea de vârf a Renault.

  Echipa spune că „Rossi va asigura temporar conducerea echipei pentru a permite tuturor să se concentreze pe pregătirea sezonului următor”, indicând că o nouă structură mai permanentă va fi anunțată în curând.

  „Aș dori să-i mulțumesc lui Marcin Budkowski pentru angajamentul și contribuția sa la rezultatele echipei în ultimii patru ani”, a spus Rossi.

  „Echipa este pe deplin concentrată pe pregătirea mașinii pentru prima cursă din Bahrain și să ofere un pas dincolo de performanță.”

  „Mi-a plăcut cu adevărat să fac parte din echipa de conducere a Renault, apoi a echipei Alpine F1”, a spus Budkowski.

  „Lucrez cu un grup de oameni atât de talentați și dedicați. Voi urmări cu drag progresul echipei în sezoanele următoare.”

  Budkowski a lucrat în roluri aerodinamice la Prost, Ferrari și McLaren, devenind șef de aerodinamică la acesta din urmă în 2012. S-a alăturat FIA în octombrie 2014 și, la fel ca și fostul inginer de F1 Laurent Mekies, a fost pregătit pentru a prelua în cele din urmă unele dintre responsabilitățile lui Charlie Whiting.

  El a devenit coordonatorul tehnic și sportiv FIA al F1 în aprilie 2015 și șeful departamentului tehnic F1 în ianuarie 2017. Cu toate acestea, frustrat de o aparentă lipsă de oportunități de progres, a decis să revină la un rol de echipă cu Renault anul următor. 

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss