More

  Latest Posts

  Duval știe că Peugeot nu se va compara cu Toyota chiar de la început

  Loic Duval nu îşi face iluzii cu privire la amploarea provocării cu care se confruntă Peugeot la întoarcerea în FIA World Endurance Championship, recunoscând că nu va putea egala viteza Toyota chiar de la început.

  Peugeot va intra în divizia de top a WEC cu Hypercarul 9X8 Le Mans, punând capăt unei absențe de un deceniu de la cursele de anduranță de top, după ce programul său anterior 908 LMP1 s-a încheiat prematur la începutul anului 2012.

  Noua generație de mașini LMH poate fi mai lentă și mai puțin complexă decât predecesorii lor, dar vin cu propriul set de provocări tehnice, Toyota fiind aproape de a suferi o înfrângere jenantă la 24 de ore de Le Mans anul acesta din cauza problemelor de presiune a combustibilului cu ambele GR010.

  Prin urmare, Duval crede că Peugeot va avea o perioadă dificilă să fie la fel de competitivă ca Toyota în primul său sezon cu 9X8 anul viitor, subliniind că se confruntă cu un rival care are o experiență bogată în construirea de prototipuri câștigătoare de campionat.

  „Când vezi Toyota, au experiența din ultimii câțiva ani, deși este o mașină nouă, sistemul hibrid, au multe cunoștințe, așa că este întotdeauna nevoie de timp pentru a ajunge la fiabilitate” a declarat Duval în Bahrain.

  „Trebuie să găsești și performanță, deoarece performanța și fiabilitatea nu se potrivesc cu adevărat, așa că este întotdeauna dificil.

  „Este greu să fii capabil să performezi la fel de bine sau chiar mai bine decât Toyota și să ai fiabilitate imediat. 

  “Acest lucru este întotdeauna dificil și nu poți viza asta de la început. Este întotdeauna nevoie de timp, ceea ce este normal. Vom avea și surprize. Cu siguranță, găsirea unor probleme la care nu te aștepți și asta face parte din dezvoltarea unei mașini.”

  Duval

  Peugeot a dezvăluit recent o imagine a testării 9X8 într-o locație nedezvăluită, cu un spate modificat (mai sus), fiind anterior încrezător că va putea concura cu mașina fără aripa spate.

  Nu este clar dacă acest lucru ar putea întârzia începerea programului WEC al Peugeot anul viitor, producătorul francez anunțând anterior că va face apel cu privire la momentul în care se va alătura terenului după testele inițiale cu 9X8.

  „Depinde întotdeauna de modul în care se naște mașina, de cum funcționează mașina de la început, de câtă dezvoltare trebuie să faci, este greu de spus cu siguranță”, a spus Duval.

  „Ar fi grozav să avem mașina la Le Mans pentru anul viitor și cred că este întotdeauna ținta producătorilor să fie la Le Mans. Dar trebuie să te asiguri și că mașina ta este la nivelul pe care ți-l dorești, așa că deocamdată nu știu ce este în pregătire.

  „Cu siguranță toată lumea încearcă să fie cât mai curând posibil pe pistă pentru cursă, dar nu știi niciodată până nu începi dezvoltarea cât timp va dura.”

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Anduranţă găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss