GP24 Media

LATEST POSTS

Duval știe că Peugeot nu se va compara cu Toyota chiar de la început

Duval
Vizualizări: 20772

Loic Duval nu îşi face iluzii cu privire la amploarea provocării cu care se confruntă Peugeot la întoarcerea în FIA World Endurance Championship, recunoscând că nu va putea egala viteza Toyota chiar de la început.

Peugeot va intra în divizia de top a WEC cu Hypercarul 9X8 Le Mans, punând capăt unei absențe de un deceniu de la cursele de anduranță de top, după ce programul său anterior 908 LMP1 s-a încheiat prematur la începutul anului 2012.

Noua generație de mașini LMH poate fi mai lentă și mai puțin complexă decât predecesorii lor, dar vin cu propriul set de provocări tehnice, Toyota fiind aproape de a suferi o înfrângere jenantă la 24 de ore de Le Mans anul acesta din cauza problemelor de presiune a combustibilului cu ambele GR010.

Prin urmare, Duval crede că Peugeot va avea o perioadă dificilă să fie la fel de competitivă ca Toyota în primul său sezon cu 9X8 anul viitor, subliniind că se confruntă cu un rival care are o experiență bogată în construirea de prototipuri câștigătoare de campionat.

„Când vezi Toyota, au experiența din ultimii câțiva ani, deși este o mașină nouă, sistemul hibrid, au multe cunoștințe, așa că este întotdeauna nevoie de timp pentru a ajunge la fiabilitate” a declarat Duval în Bahrain.

„Trebuie să găsești și performanță, deoarece performanța și fiabilitatea nu se potrivesc cu adevărat, așa că este întotdeauna dificil.

„Este greu să fii capabil să performezi la fel de bine sau chiar mai bine decât Toyota și să ai fiabilitate imediat. 

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

“Acest lucru este întotdeauna dificil și nu poți viza asta de la început. Este întotdeauna nevoie de timp, ceea ce este normal. Vom avea și surprize. Cu siguranță, găsirea unor probleme la care nu te aștepți și asta face parte din dezvoltarea unei mașini.”

Duval știe că Peugeot nu se va compara cu Toyota chiar de la început

Peugeot a dezvăluit recent o imagine a testării 9X8 într-o locație nedezvăluită, cu un spate modificat (mai sus), fiind anterior încrezător că va putea concura cu mașina fără aripa spate.

Nu este clar dacă acest lucru ar putea întârzia începerea programului WEC al Peugeot anul viitor, producătorul francez anunțând anterior că va face apel cu privire la momentul în care se va alătura terenului după testele inițiale cu 9X8.

„Depinde întotdeauna de modul în care se naște mașina, de cum funcționează mașina de la început, de câtă dezvoltare trebuie să faci, este greu de spus cu siguranță”, a spus Duval.

„Ar fi grozav să avem mașina la Le Mans pentru anul viitor și cred că este întotdeauna ținta producătorilor să fie la Le Mans. Dar trebuie să te asiguri și că mașina ta este la nivelul pe care ți-l dorești, așa că deocamdată nu știu ce este în pregătire.

„Cu siguranță toată lumea încearcă să fie cât mai curând posibil pe pistă pentru cursă, dar nu știi niciodată până nu începi dezvoltarea cât timp va dura.”

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Anduranţă găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES