More

  Latest Posts

  Ducati spune că Bagnaia continuă să depășească așteptările

  Managerul general Ducati, Gigi Dall’Igna, spune că Francesco Bagnaia „face încă un pas” de fiecare dată când „te aștepți ca el să ajungă cu adevărat la nivelul maxim” în MotoGP.

  După două sezoane dificile în 2019 și 2020 pe Pramac Ducati, Bagnaia s-a bucurat de un sezon 2021 remarcabil ca pilot Ducati de uzină.

  Câștigând patru curse, Bagnaia a fost un factor în lupta pentru campionat până în ultimele etape ale sezonului – dar a ajuns la doar 26 de puncte de campionul mondial Fabio Quartararo, pe locul al doilea în clasament.

  Bagnaia a fost doar unul dintre câțiva piloți care au jucat pentru Ducati în 2021, cu coechipierul Jack Miller câștigând de două ori, începătorul Pramac Jorge Martin luând o victorie senzațională la Marele Premiu al Stiriei, în timp ce debutantul Avintia Enea Bastianini a reușit două podiumuri pe motocicleta sa din 2019.

  Întrebat cine l-a surprins cel mai mult în acest sezon, Dall’Igna a spus: „Toți băieții au făcut o treabă grozavă, asta este evident.

  Ducati

  “Martin a marcat pole-ul la a doua sa cursă de MotoGP, ceea ce este foarte greu de făcut. A câștigat o cursă în primul său sezon, asta nu este ușor. Dar și Pecco a făcut o treabă grozavă, mai ales în a doua parte a sezonului, a fost cel mai bun.

  „A câștigat patru din ultimele șase curse, care ar fi trebuit să fie cinci dacă nu s-ar fi prăbușit la Misano.

  „A fost pe podium la Austin. Sincer să fiu, Pecco este un pilot care continuă să se îmbunătățească în fiecare an și când te aștepți să ajungă cu adevărat la nivelul său, face încă un pas.

  „Nu știu cine m-a surprins cel mai mult. Nici măcar Enea, nu avea motocicleta oficială.

  „A trebuit să folosească un GP19 pentru că nu puteam face nimic altceva, chiar și cu motocicleta aia a fost genial în anumite momente, ca la Misano.

  „Ceea ce este deosebit de impresionant este că este foarte competitiv în ultima parte a cursei – adesea la fel de puternic ca și câștigătorul cursei.

  „Trebuie să se îmbunătățească vineri și sâmbătă, dar dacă poate începe mai departe, cred că va face parte din joc”.

  La începutul acestui an, Ducati a anunțat că va fi singurul furnizor de motociclete pentru Cupa Mondială MotoE complet electrică, preluând locul Energica din 2023.

  Comentând această nouă aventură pentru Ducati, Dall’Igna spune că există „multe lucruri care sunt interesante din punctul de vedere al inginerului” și este „fericit” că poate lucra la asta.

  “Este nou pentru noi, dar trebuie să ne asigurăm că cu Ducati Corse aducem o motocicletă bună pe pistă”, a spus Dall’Igna.

  „Cred că motocicleta electrică este o provocare frumoasă pentru un inginer, poți dezvolta ceva într-un mod complet diferit.

  „Cum vei obține energie de la baterie, cum o vei reîncărca? „Sunt multe lucruri care sunt foarte interesante din punctul de vedere al inginerului, aştept cu nerăbdare această provocare. „Mă bucur că mă apuc de lucru la asta, prefer să încep imediat”.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de MotoGP găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss