Latest Posts

Ducati: Epoca Valentino Rossi a echipei “a lăsat multe răni”

Vizualizări: 30924

Paolo Ciabatti, șeful Ducati MotoGP, spune că drumul mărcii spre titlul din 2022 “nu a fost ușor”, deoarece era Valentino Rossi din cadrul echipei „a lăsat multe răni”.

Francesco Bagnaia a pus capăt unei așteptări de 15 ani pentru Ducati în finala sezonului de weekendul trecut de la Valencia, când l-a învins pe Fabio Quartararo la titlul MotoGP cu 17 puncte. Aceasta marchează o schimbare de situație dificilă între primul său titlu din 2007 și 2022, Ducati atingând apogeul în 2011/2012, când nu a reușit să găsească succesul cu legenda MotoGP Rossi – italianul obținând doar trei podiumuri în două sezoane înainte de a se întoarce la Yamaha.

Vorbind în exclusivitate pentru Autosport după câștigarea titlului de către Francesco Bagnaia, directorul sportiv Ciabatti – care a recunoscut la jumătatea anului 2013, după ce a revenit în acel an la companie, că a vrut să renunțe din cauza dificultăților cu care se confrunta Ducati – spune că epoca Rossi a lăsat marca sub „presiune extremă”.

Ducati, Rossi

„Pentru mine personal, când am venit la Ducati în 2013, a fost la câteva luni după ce Audi a achiziționat compania de la proprietarii anteriori Investindustrial, au existat unele schimbări”, a început Ciabatti când a fost întrebat despre natura simbolică a titlului lui Francesco Bagnaia, campionul mondial fiind un produs al Academiei VR46 a lui Rossi „Principala schimbare a fost faptul că Filippo Presziosi a decis să plece după doi ani dificili, cu mari așteptări asupra parteneriatului Valentino Rossi / Ducati Corse, care nu a adus rezultatele scontate”.

„Acest lucru a lăsat multe răni în organizație, la mai multe niveluri. În mod normal, atunci când lucrurile merg bine, chiar și problemele personale între oameni pot fi gestionate, dar când merg complet prost și ești sub o presiune extremă din partea presei, a partenerilor și sponsorilor și nu faci rezultatele, ușor-ușor vor fi unele persoane care vor da vina pe altcineva. Iar acest lucru distruge echipa și grupul. Când m-am întors la Ducati, aceasta a fost puțin situația, așa că a trebuit să renunțăm la unii oameni la sfârșitul anului 2013”.

„Dacă mă uit în urmă la 2013 – dacă sunt sincer – la jumătatea sezonului am vrut să renunț. Nu mergeam nicăieri. Ducati venea după doi ani fără succes cu Valentino, iar apoi i-am avut pe [Andrea] Andrea Dovizioso și Nicky Hayden și încă ne chinuiam atât de mult, încât presa a fost foarte negativă cu noi spunând că nu ne duceam nicăieri, ceea ce era adevărat până la un punct, deoarece nu aveam o direcție tehnică clară în acel an”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Ducati, Rossi

„Dar, din fericire, datorită sprijinului directorului nostru general Claudio Domenicali, pe care îl cunosc de peste 20 de ani, pur și simplu am vorbit deschis cu el și i-am spus “aceasta este o situație în care nu mergem nicăieri și, dacă va continua așa, va fi atât de negativ pentru imaginea companiei”. Ciabatti a dat credit aducerii geniului inginerului Gigi Dall’Igna de la Aprilia la sfârșitul anului 2013 pentru începutul redresării Ducati.

„El a adăugat: “Am spus că trebuie să facem ceva și că trebuie să fie cineva care este capabil să gestioneze un proiect complex din punct de vedere tehnic precum MotoGP. Iar el [Domenicali] a reușit să-l convingă pe Gigi să plece de la Aprilia și de atunci lucrurile au mers mult mai bine. A fost dificil și pentru că Ducati nu este la fel de mare ca japonezii, așa că trebuie să ne bazăm pe sponsorizare și parteneriat”.

„Și în acel moment a fost foarte dificil să găsești oameni care să vrea să investească în Ducati, pentru că pe Valentino chiar erau gata să îl sprijine pentru a obține cea mai bună acoperire posibilă. Dar nu am reușit și a fost, de asemenea, dificil să reconstruim această credibilitate și o poți construi doar din rezultate. Poți să promiți, dar dacă vii dintr-un context de nereușită (este greu să convingi oamenii). Deci, nu a fost ușor și dacă te uiți la acești ultimi 10 ani pentru a fi unde suntem nu este într-adevăr un lucru minunat”.

Ducati, Rossi

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss