GP24 Media

LATEST POSTS

Dublă victorie pentru pilotul clujean Luca Savu pe circuitul MotorPark România.

Luca
Vizualizări: 25976

După titlul obținut în 2022, la vârsta de doar 14 ani, fiind cel mai tânăr participant, dar și cel mai tânăr campion al acestei competiții, pilotul clujean Luca Savu a revenit în 2023 în focurile uneia dintre cele mai complexe competiții de circuit din România – Romanian Radical Cup.

Weekendul care tocmai a trecut i-au adus pilotului clujean încă două victorii, acest fapt oferindu-i păstrarea poziției de lider în clasamentul general al Radical Romanian Cup, categoria SR1. Etapa a doua din Radical Romanian Cup s-a desfășurat în sensul invers al circuitului MotorPark România, abordarea fiind una diferită față de sensul folosit pentru majoritatea curselor desfășurate pe acest circuit.

Luca

Chiar dacă prima etapă, care s-a desfășurat în luna mai, a adus 2 victorii pentru pilotul clujean și moralul era unul foarte ridicat, calificările de la a două etapă nu au fost foarte mulțumitoare, astfel că Luca a obținut locul 3 în ambele manșe calificative, poziție de pe care a și plecat în ambele curse.

Însă, experiența vastă în cursele de circuit avea să își arate valoarea până la finalul ambelor manșe de concurs, Luca reușind,  la bordul Radical-ului SR1, să obțină victoria în ambele stint-uri. La fel ca și la prima etapă, Luca cucerește totodată și trofeul de cel mai rapid junior al competiției. Cu obiectivul îndeplinit, tânărul clujean își îndreaptă astfel din nou atenția către sfera internațională a motorsportului, următoarea experiență

Luca

Programată fiind vineri, 30 iunie, la celebrul circuit Le Mans, unde își are sediul Academia Federației Franceze de Automobilism Sportiv. Aici Luca se va antrena virtual, pe simulator, în vederea pregătirii cursei următoare, de la Misano, Italia, a 5-a etapă a Campionatului Francez de Formula 4. Bătăliile cu cei mai buni aspiranți la Formula 1 vor continua în weekendul 14 -16 iulie pe circuitul din Misano, circuitul de casă a lui Valentino Rossi.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

În perioada 5-6 iulie va urma o nouă sesiune de teste, de această dată pe circuitul Paul Ricard din Le Castellet, pentru pregătirea etapei a 7-a a aceluiași Campionat, care însă se va desfășura în toamnă. Dublu Campion Național, atât la karting cât şi la automobilism sportiv, Luca Savu a participat până în prezent la 72 de curse de karting, peste jumătate din ele fiind în afara ṭării, respectiv la 17 curse pe circuit cu diverse mașini.

Luca

În aventura sa spre Formula 1 Luca Savu este susținut de către Direct Line Inox, Foundever, Arobs Transilvania, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, Federația Română de Automobilism Sportiv. Romanian Radical Cup este organizată sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Bagnaia
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.
  • Mai multe știri despre Campionatul Radical Romania Cup găsiți AICI.
Sursa: Comunicat CS Savu Racing
Photocredit: CS Savu Racing
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES