Latest Posts

Dublă victorie Aprilia: Mai întâi curse dure, apoi sărbătorim împreună

Vizualizări: 18166

Aprilia sărbătorește o dublă victorie istorică la Barcelona. Aleix Espargaro și Maverick Vinales se luptă din greu, dar în cele din urmă sărbătoresc împreună.

Aleix Espargaro și Maverick Vinales au reușit ceva istoric duminică la Barcelona: cei doi spanioli nu numai că au oferit angajatorului lor, Aprilia, primul dublu podium din istoria echipei în Marele Premiu al Cataluniei, ci și prima dublă victorie. Acest succes istoric nu a fost niciodată cu adevărat în pericol, deși a existat o luptă dură pe pistă.

Dubla, Victoria, Aprilia

Încă din primul viraj după reluarea cursei, cei doi piloți de uzină s-au aflat unul lângă altul, în cele din urmă Maverick Vinales s-a impus. Tânărul de 28 de ani l-a depășit imediat pe Jorge Martin și a preluat conducerea, dar Espargaro l-a urmat la fiecare viraj. La mijlocul cursei, triplul câștigător al GP-ului a fost nevoit să renunțe puțin, dar a luptat pentru a reveni și a atacat în virajul 1 cu patru tururi înainte de final.

Cu o manevră dură, a trecut pe banda interioară, iar coechipierul său Maverick Vinales a fost nevoit să se depărteze și să părăsească pista. El a revenit prin zona de fugă dintre T1 și T3, la puțin sub o secundă în spatele lui Aleix Espargaro. „Manevra a fost la limită. Vântul era destul de puternic, așa că a fost dificil să frânez corect”, și-a cerut scuze veteranul după încheierea cursei. Maverick Vinales nu a reușit să reducă diferența și a trebuit să se mulțumească cu locul doi.

Dubla, Victoria, Aprilia

Aleix Espargaro îl laudă pe Maverick Vinales: O relație fantastică
„Așadar, așteptarea primei sale victorii cu Aprilia continuă. Cu toate acestea, spaniolul s-a dovedit a fi un învins corect duminică seară și a fost foarte fericit pentru trofeul de argint. „Este un sentiment incredibil”, a început el: „Bineînțeles că am vrut să câștig, dar Aleix Espargaro a avut doar un pic mai mult astăzi”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Trebuie să fiu fericit. A fost minunat să conduc această cursă. Ultima dată a fost cu mult timp în urmă”. De fapt, ultima dată când Maverick Vinales a condus a fost în 2021, atunci ca pilot Yamaha. Au urmat ani turbulenți, din care spaniolul a ieșit mai puternic, în parte datorită coechipierului Espargaro: „Am pariat atunci pe Aprilia și pe mine. Cu doi piloți puternici poți obține mult mai mult. Noi împingem Aprilia înainte, putem visa”.

Dubla, Victoria, Aprilia

Aleix Espargaro însuși a găsit cuvinte foarte asemănătoare:
„Aș vrea să opresc timpul și să mă bucur de acest moment pentru încă câteva săptămâni. A fost o cursă grea, presiunea a fost enormă. Maverick Vinales m-a împins la limită. Sunt foarte mândru de Aprilia. Trebuie doar să ne uităm de unde venim. Maverick Vinales și cu mine am făcut ceva istoric astăzi. Avem o relație fantastică și am dezvoltat această motocicletă împreună”. El și-a amintit și de trecutul nu prea îndepărtat. „În urmă cu trei ani eram la un minut în spatele câștigătorului, astăzi sărbătorim o dublă victorie”, s-a bucurat el.

La fel ca Maverick Vinales, veteranul de 35 de ani a subliniat și el cât de bună este chimia dintre cei doi coechipieri, care au mai concurat împreună pentru Suzuki între 2015 și 2016. „Maverick Vinales este un talent uriaș”, a spus el cu entuziasm. „El va încerca întotdeauna să mă învingă. Dar asta mă face pe mine un pilot mai bun. Am câștigat două curse pentru că el mă împinge la limită”.

Dubla, Victoria, Aprilia

Curiozitatea MotoGP:
Aleix Espargaro și Maverick Vinales fac schimb de motociclete
Faptul că cei doi piloți Aprilia sunt de asemenea serioși în cuvintele lor de laudă a devenit evident pentru prima dată imediat după încheierea cursei. Vinales i-a felicitat imediat, iar după aceea au sărbătorit împreună. Deosebit de curios: spaniolii chiar au făcut schimb de motociclete și au intrat în Parc Ferme unul pe motocicleta celuilalt. Despre ce a fost vorba? „A fost mai rapid decât mine în unele locuri astăzi. Am vrut să știu ce a făcut diferit”, a râs Aleix Espargaro.

„Nici măcar nu știam dacă asta este permis”, a zâmbit și Maverick Vinales. „Am vrut ca oamenii să ne înțeleagă. Un rider trebuie să fie apreciat. În această echipă mă simt respectat și apreciat. Aceasta este cea mai bună zi din cariera mea în motorsport. Este minunat să văd toți acești oameni fericiți”.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Dubla, Victoria, Aprilia
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.
  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Getty Images
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss