Latest Posts

Dubla cu titlu pentru Herlings in Assen

Vizualizări: 9678

Tribunele au fost arhipline si dominant portocalii, si pentru KTM dar in special pentru eroul local: Jeffrey Herlings. Au fost prezenti inclusiv personalitati din politica olandeza, de la ministerul sportului, la primarul din Assen.

Revenind la ceea ce ne intereseaza, Herlings a mers imperial pe tot parcursul GP-ului, de la antrenamente pana in cursa de calificare. Holeshot-ul primei manse a fost luat insa de Tony Cairoli, dornic sa dea tot ce are mai bun macar pentru a amana deznodamantul.

Dupa primele minute am avut un podium 100% KTM cu Glenn Coldenhoff pe 3, dar Max Anstie si Tim Gajser n-au fost de acord si au trecut rand pe rand de al 2-lea olandez al austriecilor. Jeffrey nu si-a asumat riscuri la start, dar dupa doar 3 minute a dat atacul decisiv si reusit asupra lui Cairoli.

De aici, “The Bullet” a mers cum stie el mai bine si i-a spulberat orice speranta lui Cairoli, care in functie si de pozitia olandezului in cursa, avea nevoie de macar locul 2 pentru a mentine suspansul.

Pe acest loc a si ajuns la final, dar in fata lui a fost insusi Jeffrey Herlings, ovationat de publicul local, care a mers doar cum stie el mai bine si care a trecut linia de sosire aproape la pas.

Cu victoria din prima mansa, Herlings si-a indeplinit visul de mic copil si a obtinut primul sau titlu mondial la clasa mare, devenind si primul olandez care reuseste aceasta performanta.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cairoli si Anstie au completat podiumul, iar Gajser, cu locul al 4-lea, a obtinut puncte importante in batalia cu Clement Desalle, invizibil pe tot parcursul mansei, care a ajuns la sosire abia pe 9.

Titlul s-a jucat, dar a mai ramas o cursa de disputat la categoria MXGP. Coldenhoff a luat de data asta holeshot-ul, fiind urmat de Herlings si Cairoli. Proaspatul campion a si cazut in primele minute, dar a revenit rapid in sa.

Tony a trecut de Coldenhoff si a urcat la conducerea cursei, insa din spate a venit ca un uragan “The Bullet”, depasind fara probleme toti pilotii care l-au evitat in zona cazaturii.

Intre cei 2 piloti KTM s-a dat o lupta mai apriga decat in prima cursa, dar Herlings i-a tinut piept sicilianului pana la final si cu victoria din a doua mansa, a repetat rezultatul de anul trecut si si-a luat si revansa pentru incoronarea chiar in Assen a lui Cairoli in 2017.

Coldenhoff completeaza un top3 100% KTM pentru a 2-a oara in acest sezon, dar locul 3 la finalul rundei ii revine lui Anstie, prin clasarea pe locul 4. Gajser completeaza top5-ul si mai obtine cateva puncte in fata aceluiasi Desalle, clasat pe 7 de data asta, dar la fel de discret.

Cum Herlings si Cairoli sunt siguri de locurile lor in clasament, Desalle si Gajser vor prelungi suspansul pentru “medalia de bronz” pana in ultima etapa. Dar si pentru locul 5 vom avea o batalie stransa, intre Romain Febvre, absent in aceasta runda si conationalul Gautier Paulin, care a punctat serios in runda olandeza si a venit la doar 3 margini de campionul din 2015.

Ultima etapa se vad disputa tot in zona unui traseu permanent foarte cunoscut: este vorba de Imola si va avea loc in ultimul weekend din septembrie.

Foto – mx2k

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss