GP24 Media

LATEST POSTS

Dovizioso: Nu am fost mai rapid în cursă, unii piloți au fost mai lenți

Vizualizări: 23180

Andrea Dovizioso este de părere că victoria sa de după restart din Valencia nu a fost pur și simplu datorită schimbărilor de setup, mai degrabă datorită mentalității rivalilor săi.

Pilotul Ducati a încheiat sezonul 2018 în forță, obținând victoria în Valencia. Prima victorie a celor de la Ducati la Circuit Ricardo Tormo din ultimii zece ani, și prima victorie a pilotului acolo din carieră. O performanță excelentă pe vreme de ploaie în ambele curse, fiind rapid atât în cursa inițială, cât și în sprintul de după repornire.

În sprint, Dovizioso l-a prins pe Rins și a preluat șefia cursei în al doilea tur, reușind să controleze cursa și să câștige cu un avantaj de 2.7 secunde.

Dovizioso și-a dovedit talentul în condiții nefavorabile, având în vedere că în antrenamentele de vineri în afara top 10-ului. Pilotul italian fiind de părere că rezultatul său a venit dintr-o combinație de factori, printre care set-up, stil și greșelile rivalor săi.

„Nu am fost mai rapid în cursă decât în antrenamente, dar, unii piloți au fost mai lenți în cursă decât în antrenamente, majoritatea piloților sunt foarte rapizi în antrenamente, dar ritmul acela dispare în cursă. Nu a fost o schimbare majoră cea care mi-a adus urcarea în clasament.

„Motocicleta pe care o folosim, pneurile pe care le avem, puterea pe care o avem. Mulți piloți sunt rapizi. Dacă verifici testele din iarnă, toată lumea este încardată cu o secundă diferență maxim.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

„La sfârșitul cursei sunt între 30 și 40 de secunde de la primul la ultimul. Sunt multe lucruri care contribuie la asta.

„În fiecare weekend sunt foarte multe de făcut, iar când nu ești cel mai rapid asta nu înseamnă neapărat că nu te poți lupta pentru podium. Dacă te poți lupta la podium, este mai ușor să te lupți pentru victorie.

„De asemenea într-o astfel de cursă se poate întâmpla orice, au fost multe accidente, Marc era atât de puternic pe gume medii (de ploaie), dar cred că pneul acela, având în vedere cantitatea de apă de pe pistă, era foarte rău. Dar era acolo, deci orice se poate întâmpla.

„Am făcut unele schimbări pentru că Valentino era mult mai rapid la opriri și la intrarea în viraje, motivul pentru care nu am putut să fiu la fel de puternic ca el a fost partea spate, așa că am făcut unele schimbări pentru a putea frâna puțin mai tare.

„Combinația de pneuri noi și setup a mers bine și sunt foarte fericit de rezultat. În antrenamente viteza noastră a fost bună, dar nu am fost niciodată cei mai rapizi. Per total, în calificări și în cursă am fost rapizi și sunt foarte fericit să închei sezonul astfel. Sunt fericit să aduc victoria aceasta pentru echipa mea.”

Foto-credit: Ducati Moto

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES