Dovizioso câștigător pe ploaie la Valencia, Espargaro ia primul podium pentru KTM

Andrea Dovizioso și-a adjudecat ultima victorie a sezonului MotoGP 2018 într-o cursă frenetică, care a fost repornită din cauza condițiilor de ploaie. În același timp, Pol Espargaro a reușit primul podium din istoria clasei primare pentru echipa Red Bull KTM.

Cursa inițială a fost oprită sub steag roșu din cauza condițiilor grave de ploaie, pista fiind declarată periculoasă după 15 tururi, Marele Premiu al Valenciei a fost repornit ca un eveniment Sprint de 14 tururi, dar, la restart deja lipseau nume mari, printre care și campionul mondial, Marc Marquez, și pole-sitter-ul, Maverick Vinales, un număr considerabil de piloți fiind implicați în accidente după primul start.

Alex Rins, care a plecat precum un glonț spre șefie, la fel ca și în cursa de deschidere, a fost urmărit de Dovizioso și Valentino Rossi, cei trei piloți detașându-se de pluton.

Dovizioso s-a dovedit ca fiind cel mai rapid, ploaia slăbind în intensitate, acesta prinzându-l pe Rins și depășindu-l la intrarea în primul viraj, în al doilea tur, consturindu-și ulterior o difereță față de acesta.

Rossi l-a depășit și el pe Rins pentru poziția a doua, dar, a căzut ulterior în încercarea de a îl prinde pe Dovizioso, ceea ce i-a dat pilotului Ducati șansa de a controla cursa în fața lui Rins, aducându-și Ducati-ul la linia de start, pentru prima sa victorie la Valencia în cei 10 ani de carieră MotoGP.

Rins a terminat în poziția a doua, fiind urmat de Pol Espargaro, care și-a revenit de după o greșeală în prima cursă, marcând primul podium din istoria echipei. Red Bull KTM în clasa MotoGP.

Pilotul de testare Ducati, Michele Pirro a reușit un impresionant loc patru, fiind urmat de Dani Pedrosa, care și-a săvârșit ultima cursă în Moto GP, în poziția a cincea. Poziția a șasea a fost ocupată de Takaaki Nakagami, un rezultat foarte bun pentru rookie-ul LCR Honda.

Johann Zarco a reușit un loc șapte pentru Yamaha Tech3 fiind urmat de Bradley Smith pentru Red Bull KTM. Stefan Bradl și Hafizh Syahrin au completat top 10-ul.

Scott Redding, care va pleca din MotoGP, urmând să concureze în British Superbikes, a terminat pe 11 în ultima sa cursă alături de Aprilia.

Jorge Lorenzo s-a luptat cu încheietura sa de la mâna stângă, proaspăt operată, reușind un loc 12 în ultima sa cursă pentru Ducati, fiind urmat de Valentino Rossi, în 13.

Foto-credit: Ducati Moto

 

Sursa:
Photocredit:

Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports.

Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
With the New GP24 App youreceive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

Race Calendar & Standings