Acasă Breaking News Dovizioso câștigător pe ploaie la Valencia, Espargaro ia primul podium pentru KTM

Dovizioso câștigător pe ploaie la Valencia, Espargaro ia primul podium pentru KTM

0
Dovizioso câștigător pe ploaie la Valencia, Espargaro ia primul podium pentru KTM

Andrea Dovizioso și-a adjudecat ultima victorie a sezonului MotoGP 2018 într-o cursă frenetică, care a fost repornită din cauza condițiilor de ploaie. În același timp, Pol Espargaro a reușit primul podium din istoria clasei primare pentru echipa Red Bull KTM.

Cursa inițială a fost oprită sub steag roșu din cauza condițiilor grave de ploaie, pista fiind declarată periculoasă după 15 tururi, Marele Premiu al Valenciei a fost repornit ca un eveniment Sprint de 14 tururi, dar, la restart deja lipseau nume mari, printre care și campionul mondial, Marc Marquez, și pole-sitter-ul, Maverick Vinales, un număr considerabil de piloți fiind implicați în accidente după primul start.

Alex Rins, care a plecat precum un glonț spre șefie, la fel ca și în cursa de deschidere, a fost urmărit de Dovizioso și Valentino Rossi, cei trei piloți detașându-se de pluton.

Dovizioso s-a dovedit ca fiind cel mai rapid, ploaia slăbind în intensitate, acesta prinzându-l pe Rins și depășindu-l la intrarea în primul viraj, în al doilea tur, consturindu-și ulterior o difereță față de acesta.

Rossi l-a depășit și el pe Rins pentru poziția a doua, dar, a căzut ulterior în încercarea de a îl prinde pe Dovizioso, ceea ce i-a dat pilotului Ducati șansa de a controla cursa în fața lui Rins, aducându-și Ducati-ul la linia de start, pentru prima sa victorie la Valencia în cei 10 ani de carieră MotoGP.

Rins a terminat în poziția a doua, fiind urmat de Pol Espargaro, care și-a revenit de după o greșeală în prima cursă, marcând primul podium din istoria echipei. Red Bull KTM în clasa MotoGP.

Pilotul de testare Ducati, Michele Pirro a reușit un impresionant loc patru, fiind urmat de Dani Pedrosa, care și-a săvârșit ultima cursă în Moto GP, în poziția a cincea. Poziția a șasea a fost ocupată de Takaaki Nakagami, un rezultat foarte bun pentru rookie-ul LCR Honda.

Johann Zarco a reușit un loc șapte pentru Yamaha Tech3 fiind urmat de Bradley Smith pentru Red Bull KTM. Stefan Bradl și Hafizh Syahrin au completat top 10-ul.

Scott Redding, care va pleca din MotoGP, urmând să concureze în British Superbikes, a terminat pe 11 în ultima sa cursă alături de Aprilia.

Jorge Lorenzo s-a luptat cu încheietura sa de la mâna stângă, proaspăt operată, reușind un loc 12 în ultima sa cursă pentru Ducati, fiind urmat de Valentino Rossi, în 13.

Foto-credit: Ducati Moto

 


Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.