Latest Posts

Două zile de teste în Spania pentru Formula 1

Vizualizări: 14495

La numai 2 zile după terminarea Marelui Premiu al Spaniei, monoposturile de Formula 1 ies din nou pe circuitul din Catalunya pentru două zile de teste. Fiecare echipă este limitată la o singură mașină și 8 ore de testing pe zi. Regulamentul actual obligă echipele să folosească și piloți din serii inferioare pe timpul testelor din sezon și așa că lista de piloți prezenți marți și miercuri are niște nume noi:

Nikita Mazepin este un pilot rus de 20 ani care și-a făcut debutul anul acesta în Formula 2 unde s-a străduit în primele etape ale anului. În ciuda acestui aspect, acesta este campionul de anul trecut din GP3 și are deja un număr impresionant de kilometrii strânși într-o mașină de Formula 1. Rusul a fost pilot de dezvoltare Force India pentru 3 ani de zile, iar anul acesta a semnat un contract cu Mercedes pentru 12 zile de teste în monopostul actual, dar și într-o versiune mai veche (2017).

Echipele vor avea un program strâns, urmând să testeze și mai mult elementele noi aduse în Spania pentru cursă, dar și concepte noi care nu au apucat să ajungă încă pe mașină. Deși numărul zilelor de teste este foarte limitat, echipele cu un buget mai mare pot profita de avantajul lor financiar prin numărul de componente aduse la aceste teste. De exemplu, o echipă ca și Mercedes poate să vină cu 3-4 modele a aripii față în timp ce Williams își poate permite numai unul.

Fiind o sesiune de teste, cei mai rapizi timpi nu sunt prioritatea principală, iar clasamentul după aceste două zile nu reprezintă o imagine completă a pachetului ”pilot + mașină”.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss