Două zile de teste în Spania pentru Formula 1

La numai 2 zile după terminarea Marelui Premiu al Spaniei, monoposturile de Formula 1 ies din nou pe circuitul din Catalunya pentru două zile de teste. Fiecare echipă este limitată la o singură mașină și 8 ore de testing pe zi. Regulamentul actual obligă echipele să folosească și piloți din serii inferioare pe timpul testelor din sezon și așa că lista de piloți prezenți marți și miercuri are niște nume noi:

   • Mercedes: Nikita Mazepin, Valtteri Bottas
   • Ferrari: Charles Leclerc, Antonio Fuoco
   • Red Bull: Pierre Gasly, Dan Ticktum
   • Renault: Nico Hulkenberg, Jack Aitken
   • Haas: Pietro Fittipaldi, Kevin Magnussen
   • McLaren: Carlos Sainz, Lando Norris, Sergio Sette Camara, Oliver Turvey
   • Racing Point: Nick Yelloly
   • Alfa Romeo: Callum Ilott, Kimi Raikkonen
   • Toro Rosso: Daniil Kvyat, Alex Albon
   • Williams: Nicholas Latifi

Nikita Mazepin este un pilot rus de 20 ani care și-a făcut debutul anul acesta în Formula 2 unde s-a străduit în primele etape ale anului. În ciuda acestui aspect, acesta este campionul de anul trecut din GP3 și are deja un număr impresionant de kilometrii strânși într-o mașină de Formula 1. Rusul a fost pilot de dezvoltare Force India pentru 3 ani de zile, iar anul acesta a semnat un contract cu Mercedes pentru 12 zile de teste în monopostul actual, dar și într-o versiune mai veche (2017).

Echipele vor avea un program strâns, urmând să testeze și mai mult elementele noi aduse în Spania pentru cursă, dar și concepte noi care nu au apucat să ajungă încă pe mașină. Deși numărul zilelor de teste este foarte limitat, echipele cu un buget mai mare pot profita de avantajul lor financiar prin numărul de componente aduse la aceste teste. De exemplu, o echipă ca și Mercedes poate să vină cu 3-4 modele a aripii față în timp ce Williams își poate permite numai unul.

Fiind o sesiune de teste, cei mai rapizi timpi nu sunt prioritatea principală, iar clasamentul după aceste două zile nu reprezintă o imagine completă a pachetului ”pilot + mașină”.

Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului.
Obtineti noua aplicatie GP24 si primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil.
100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.,

Pentru Android: faceti clic aici sau cautati GP24 din aplicatia Google Playstore de pe dispozitiv.
Pentru iOS: faceti clic aici sau cautati GP24 din aplicatia Apple Appstore de pe dispozitiv.

Race Calendar & Standings
[list-events-widget]
[list-points-widget]