Latest Posts

Dorna spune că Suzuki nu poate decide singură să renunțe la MotoGP.

Vizualizări: 16555

Dorna Sports a emis o declarație cu privire la vestea că Suzuki va părăsi MotoGP în acest an, spunând că contractul său nu permite ca acest lucru să fie făcut „unilateral”.

Luni seară, Suzuki a dezvăluit că va părăsi MotoGP la sfârșitul sezonului 2022, într-o decizie șocantă luată de marca japoneză, care a fost comunicată echipei în timpul testului de după cursa de la Jerez. Se aștepta ca Suzuki să facă un anunț oficial al ieșirii sale în această dimineață, dar până în prezent acesta nu a fost făcut.

Acest lucru ar putea fi rezultatul declarației pe care deținătorul drepturilor MotoGP, Dorna Sports, a făcut-o marți după-amiază, în care a spus că decizia Suzuki de a părăsi MotoGP nu poate fi luată de una singură. Suzuki, la fel ca toți ceilalți producători, este în prezent contactat de Dorna pentru a concura în MotoGP până la sfârșitul anului 2026, după ce a semnat un nou contract pe cinci ani care a început anul acesta.

Dorna

În aceeași declarație, Dorna spune că va decide care va fi dimensiunea grilei pentru 2023, în cazul în care Suzuki va renunța de fapt la acordul cu Dorna, și spune că există un „nivel ridicat de interes din partea echipelor care doresc să se alăture grilei – care include echipe oficiale de uzină”.

Declarația integrală sună astfel: „În urma zvonurilor recente privind plecarea Suzuki din MotoGP la sfârșitul anului 2022, Dorna Sports a contactat oficial fabrica pentru a le reaminti că condițiile contractului lor de a concura în MotoGP nu le permit să ia această decizie în mod unilateral. Cu toate acestea, în cazul în care Suzuki va pleca în urma unui acord între cele două părți, Dorna va decide numărul ideal de piloți și echipe care vor concura în clasa MotoGP începând cu 2023”.

„Dorna continuă să primească un nivel ridicat de interes din partea mai multor fabrici oficiale și echipe independente care doresc să se alăture grilei MotoGP, în timp ce acest sport continuă să fie un exemplu global de competiție strânsă, inovație și divertisment, ajungând la sute de milioane de fani din întreaga lume. Interesul din partea acestor părți a fost reconfirmat în ultimele 24 de ore”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Suzuki

În prezent, nu este clar ce echipe externe și-au exprimat interesul de a se alătura grilei – deși se știe că Leopard Racing a fost interesată în trecut de un pas spre MotoGP în trecut. Grila este în prezent limitată la 24 de motociclete, Dorna dorind în mod ideal să aibă șase producători care să alinieze câte patru mașini fiecare – deși în prezent Ducati furnizează opt, Yamaha, Honda și KTM au câte patru, în timp ce Suzuki și Aprilia au doar două.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss