More

  Latest Posts

  Dorna spune că Suzuki nu poate decide singură să renunțe la MotoGP.

  Dorna Sports a emis o declarație cu privire la vestea că Suzuki va părăsi MotoGP în acest an, spunând că contractul său nu permite ca acest lucru să fie făcut „unilateral”.

  Luni seară, Suzuki a dezvăluit că va părăsi MotoGP la sfârșitul sezonului 2022, într-o decizie șocantă luată de marca japoneză, care a fost comunicată echipei în timpul testului de după cursa de la Jerez. Se aștepta ca Suzuki să facă un anunț oficial al ieșirii sale în această dimineață, dar până în prezent acesta nu a fost făcut.

  Acest lucru ar putea fi rezultatul declarației pe care deținătorul drepturilor MotoGP, Dorna Sports, a făcut-o marți după-amiază, în care a spus că decizia Suzuki de a părăsi MotoGP nu poate fi luată de una singură. Suzuki, la fel ca toți ceilalți producători, este în prezent contactat de Dorna pentru a concura în MotoGP până la sfârșitul anului 2026, după ce a semnat un nou contract pe cinci ani care a început anul acesta.

  Dorna

  În aceeași declarație, Dorna spune că va decide care va fi dimensiunea grilei pentru 2023, în cazul în care Suzuki va renunța de fapt la acordul cu Dorna, și spune că există un „nivel ridicat de interes din partea echipelor care doresc să se alăture grilei – care include echipe oficiale de uzină”.

  Declarația integrală sună astfel: „În urma zvonurilor recente privind plecarea Suzuki din MotoGP la sfârșitul anului 2022, Dorna Sports a contactat oficial fabrica pentru a le reaminti că condițiile contractului lor de a concura în MotoGP nu le permit să ia această decizie în mod unilateral. Cu toate acestea, în cazul în care Suzuki va pleca în urma unui acord între cele două părți, Dorna va decide numărul ideal de piloți și echipe care vor concura în clasa MotoGP începând cu 2023”.

  „Dorna continuă să primească un nivel ridicat de interes din partea mai multor fabrici oficiale și echipe independente care doresc să se alăture grilei MotoGP, în timp ce acest sport continuă să fie un exemplu global de competiție strânsă, inovație și divertisment, ajungând la sute de milioane de fani din întreaga lume. Interesul din partea acestor părți a fost reconfirmat în ultimele 24 de ore”

  Suzuki

  În prezent, nu este clar ce echipe externe și-au exprimat interesul de a se alătura grilei – deși se știe că Leopard Racing a fost interesată în trecut de un pas spre MotoGP în trecut. Grila este în prezent limitată la 24 de motociclete, Dorna dorind în mod ideal să aibă șase producători care să alinieze câte patru mașini fiecare – deși în prezent Ducati furnizează opt, Yamaha, Honda și KTM au câte patru, în timp ce Suzuki și Aprilia au doar două.

  Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Getty Images


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss