More

  Latest Posts

  Dominique Aegerter a semnat cu MV Augusta Forward Racing pentru sezonul 2019

  Constructorul legendar MV Augusta si-a anuntat in urma cu ceva timp revenirea in motomondialul de viteza, mai exact la clasa Moto2, semnand un parteneriat cu echipa Forward Racing. Initial, pilotii alesi pentru a concura la aceasta echipa in 2019 au fost Stefano Manzi si Romano Fenati, insa, in urma incidentului dintre cei doi de la Misano, cand Fenati a apasat frana lui Manzi la o viteza de aproape de 300 kmh, contractul vicecampionului mondial Moto3 din 2017 a fost anulat.

  Dupa mai mult timp in care al doilea loc din garajul echipei Forward Racing pentru sezonul 2019 a ramas in stand-by, astazi a devenit oficiala aducerea lui Dominique Aegerter.

  Elvetianul, in varsta de 28 de ani, este deja unul dintre veteranii clasei Moto2, el insirand sezoane complete la aceasta categorie inca de la infiintarea ei in 2010. Un singur pilot se mai poate lauda cu asta, si anume Simone Corsi.

  In cele 9 sezoane petrecute la Moto2, Aegerter a obtinut o singura victorie – Sachsenring 2014. De altfel, 2014 a fost cel mai bun sezon din cariera sa, terminand la general pe locul 5, cu 172 de puncte. Aegerter castigase si cursa de la Misano din sezonul 2017, insa a fost descalificat ulterior din cauza unor nereguli de ordin tehnic.

  In 2018, cu o etapa ramasa de disputat, Dominique Aegerter se situeaza pe locul 17 la general, cu 42 de puncte. Elvetianul este unicul pilot al echipei Kiefer Racing, echipa care a avut mari dificultati financiare inainte de startul sezonului.

  Dominique Aegerter: “Sunt foarte fericit sa devin o parte a acestei echipe care are un proiect ambitios. Este un motiv de mandrie pentru mine, dar este in acelasi timp si o responsabilitate. Voi da tot ce am mai bun pentru a duce MV-ul pe pozitiile pe care le merita.”

  Giovanni Cuzari (patronul echipei Forward Racing): “Sunt foarte fericit ca am ales un pilot talentat si experimentat asa cum este Dominique. Sunt convins ca are calitatile necesare pentru a obtine, impreuna cu echipa mea, rezultate excelente, care sa duca brand-ul MV Augusta in varful ierarhiei.”

  credit foto – Technomag-Interwetten


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss