Latest Posts

Dominic Marcu și Tesla Model 3 Performance – o echipă inedită în motorsport.

Vizualizări: 30686

Concomitent cu venirea primăverii şi cu “dezgheţarea” calendarului din motorsportul românesc, Campionatul Naţional de Viteză în Coastă îşi face intrarea în noul sezon, odată cu “Trofeul Râşnov“, prima rundă a prestigioasei competiţii, care se va desfăşura între 1 şi 3 aprilie 2022, pe o porţiune din cunoscutul traseu împădurit, dintre Râşnov şi Poiana Braşov.

Participant şi în acest sezon, sinăianul Dominic Marcu va aduce în atenţia publicului, un proiect inedit atât pe plan naţional, cât şi european şi anume, alinierea la startul sezonului 2022 din CNVC, a primei Tesla Model 3 Performance, destinată exclusiv competiţiilor de viteză în coastă. De altfel, pilotul prahovean nu este la primul pas în acest sector, el bifând o premieră în domeniul maşinilor electrice de competiţie şi anul trecut, când a avut iniţiativa pregătirii unui Mini Cooper SE, pentru competiţiile de coastă, proiect unic în lume.

Dominic

Cu toate acestea, în urmă cu 4 luni a demarat un proiect mai complex, în a cărei finalitate, Dominic vede viitorul racing-ului într-un mod redefinit, unde tehnologia şi sustenabilitatea în motorsport se împletesc perfect cu dezideratul creşterii protecţiei mediului înconjurător.

„Mașinile electrice pot fi performante și competitive chiar și în raport cu cele cu motoare convenționale, cu ardere internă, iar eu îmi doresc să demonstrez asta în contextul motorsportului românesc. – Dominic Marcu –

Un alt atribut foarte important pe care mașinile electrice îl au este acela al sustenabilitatii: zero emisii înseamnă aer mai curat în orașe și totodată o dovadă a responsabilizării noastre în fața mediului, un pas pe care trebuie să îl facem spre binele nostru, al tuturor. Îmi propun să creștem nivelul de conștientizare legat de impactul asupra mediului pe care mașinile îl au, motiv pentru care aleg  să concurez cu o mașină electrică pentru a reduce amprenta de carbon.

Dominic

Cred cu tărie în ideea că împreună putem construi un viitor mai verde, mai sustenabil. A avea grija de Pământ înseamnă a avea grija de noi înșine. Este singura modalitate prin care generațiile viitoare vor moșteni o planeta sănătoasă și curată. La fiecare etapă competițională mașina vă fi încărcată cu ajutorul soluției E.ON Drive.” a declarat Dominic.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Istoria acestui proiect, în care Dominic cu hotărârea şi ambiţia să a angrenat o serie de entităţi din domeniu şi nu numai, a debutat odată cu achiziţionarea din Germania a unei Tesla Model 3 Performance de serie, “operaţie” destul de grea, dat fiind faptul că este un model extrem de căutat, dar finalizata cu ajutorul Plus Auto Trade, doar în câteva săptămâni.

Provocarea, unică de altfel, a transformării acestui model, dintr-unul de stradă într-unul de competiţie, a fost acceptată cu entuziasm de echipa Cyclon Motorsport, unde profesioniştii de acolo au realizat importanţa acestui proiect de anvergură, maşina nefiind una clasică iar multitudinea de componente electrice din alcătuirea ei făcând dificilă această tranziţie. Întrucât modelul este destul de rar şi cum în Europa este o premieră, Dominic a apelat la Unplugged Performance din SUA, firma ce dezvoltă piese racing pentru automobile Tesla şi beneficiind de susţinerea acesteia, a achiziţionat componentele necesare modificărilor.

Dominic

Astfel, elementele pentru frână față/spate, braţe față/spate pentru reglarea unghiurilor de cădere, fugă şi convergentă, precum şi barele de stabilizare față/spate, au fost înlocuite, toate acestea îmbunătăţind în mod semnificativ direcţia, frânarea şi stabilitatea maşinii. De asemenea, suspensia KW-4V cu compensatoare, a fost realizată la comanda de KW, fiind cea mai performantă pentru acest model.

În plus, la partea de rulare s-a optat pentru jante motorsport model Braid de 18 inch, greutatea fiind mult scăzută faţă de modelul standard, iar pneurile alese de tip slick, vor antrena la sol, puterea celor 500 de cai electrici, făcând ca maşina să accelereze de la 0-100 km/h în aproximativ 3 secunde.

Pentru creşterea eficienţei dinamice şi a performanţelor, în procesul de transformare s-au eliminat componente neesenţiale pentru o maşină de curse, s-au înlocuit anumite elemente, fabricându-se altele mai uşoare, din fibră, toate aceste lucruri ducând la scăderea greutăţii maşinii cu câteva sute de kilograme. De asemenea, s-au instalat toate elementele de siguranţă, precum scaune, centuri, stingător automat şi volan, toate marca Sparco, achiziţionate cu sprijinul importatorului oficial Bucur-Tuning.

Dominic

Totodată, Cyclon Motorsport a fabricat şi montat un rollbar custom iar pe partea de aerodinamică, aceeaşi echipă a realizat un eleron unic, ce urmează a fi completat de montarea unui kit aerodinamic. Ca o concluzie, putem spune că pilotul mult îndrăgit născut la umbra Bucegilor, poate şi datorită acestui lucru, este atât de legat de natură şi de protecţia ei.

De amintit faptul că finalizarea primei Tesla Model 3 Performance pentru viteză în coastă din Europa, nu ar fi fost posibilă, fără sprijinul partenerilor E.ON, George – primul banking inteligent din România, o inovație BCR, Netbet, Klintensiv, Hama, Tecnet, Plus Autotrade, care au înţeles că sustenabilitatea, performanţă, inovaţia, siguranţa, tehnologia şi protecţia mediului, sunt parte integrantă a acestui proiect.

Dominic

E.ON este un agent al schimbării în drumul, deloc simplu, al tranziţiei către noua lume a energiei, mai verde, mai sustenabilă. Ne-am asumat responsabilitatea de a proteja mediul, reducând amprenta de carbon, și am venit pe piață cu soluții inovative.

Ne-am alăturat lui Dominic Marcu în acest proiect pentru că susținem pionieri ai schimbării, oameni care aleg să facă performanta dar aduc și schimbări în jurul lor, cu impact asupra mediului înconjurător, prin acțiunile pe care le fac. Această colaborare pune în valoare dorința ambelor părți de a acționa pentru binele planetei și astfel, tehnologia și sustenabilitatea devin parteneri de drum pe termen lung.

George, primul banking inteligent din România, o inovație BCR. Asemenea celor mai complexe mașini electrice, George este un ecosistem digital financiar complet, care oferă 100% online, pe panoul de control al oricărui dispozitiv mobil, toate serviciile de daily banking, chiar și cele mai complexe. Cu peste 1,3 milioane de utilizatori în România și 7 milioane în celelalte țări din Centru și Est, George a devenit cea mai populară platformă de digital banking din Europa.

Dominic

NetBet: Suntem încântaţi să fim parteneri în acest proiect inedit unde Dominic a demonstrat atâta dedicație și pasiune. Succesul cu siguranță va veni!

KlinAll, singurul brand românesc de dezinfectanți din retail cu expertiză medicală și profesională marca Klintensiv, oferă consumatorului casnic produse inovative începând cu 2021. Cu produse certificate la nivel național și european, KlinAll susține proiectele locale care aduc un suflu de inovație. Cu un background tehnic și medical, promovând performanța, asocierea KlinAll cu evenimentul unic în Europa organizat de Dominic Marcu a fost o alegere firească. Noutatea pe care brandul KlinAll o aduce este capacitatea dovedită a produselor de a elimina microorganisme care cauzează peste 90 de boli.

HAMA România se alătură cu entuziasm şi energie proiectului iniţiat de Dominic Marcu – prima Tesla Model 3 destinată competiţiilor sportive, dezvoltată în România.

Dominic

Ne face o deosebită plăcere să fim parteneri în cadrul unui proiect ce vizează performanta şi totodată să participăm la o premieră în Europa cu prima Tesla Model 3 de competiţii tip hillclimb din Europa. Am descoperit în Dominic Marcu un partener ce împărtăşeşte aceeaşi viziune ca şi Hama şi împreună putem construi un viitor în care tehnologia şi sustenabilitatea deţin un rol tot mai important în vieţile noastre.

TECNET: Serviciile Comtec Net sunt gândite si construite pe o fundație de responsabilitate și profesionalism, astfel încât ne poziționam într-o companie ce susține transformarea digitală prin dematerializare si arhivare electronică, pentru un viitor promițător. Serviciul TECNET EDI utilizat pentru schimb electronic de date prin comunicarea informațiilor pe cale digitală este un concept inovator care reduce considerabil consumul de hartie si resurse umane și totodată asigură un nivel ridicat de siguranta, similar tranzactiilor bancare.

Valorile noastre sunt promisiuni pe care noi le-am făcut pentru profesionalism, responsabilitate și un viitor digital performant. De aceea, ne-am aliniat proiectului inițiat de Dominic cu Tesla Model 3 și pentru a putea susține și duce la bun sfârșit fiecare promisiune făcută si asumată. Suntem împreună in călătoria sa pentru atingerea obiectivelor propuse și ne poziționam ca parteneri de încredere pe toată durata acestei misiuni.

Credem cu tărie că stă în puterea fiecăruia dintre noi să își aducă contribuțiile viitorul planetei, suntem responsabili de acțiunile noastre pentru un viitor mai verde și ne asumăm fiecare promisiune sau idee inovatoare lansată, pentru un viitor mai bun.

Dominic

Plus Autotrade: Atunci când am auzit ce planuri are Dominic şi cum vrea să transforme o Tesla, o maşină destul de rapidă şi puternică într-o maşină de curse şi când a început să ne povestească de evenimente cu entuziasm, ne-am dat seama că stăm de vorbă cu un campion şi că trebuie să facem tot ce este posibil să-l ajutăm în călătoria lui. Suntem mândri că am putut pune umărul la construirea unei maşini de curse a viitorului!

  • Mai multe informații despre Piloții Români găsiți AICI.
Sursa: Comunicat Dominic Marcu
Photocredit: Flavius Croitoriu / RallyArt
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Comunicat Dominic Marcu

Latest Posts

Don't Miss