More

  Latest Posts

  Domenicali vrea ca F1 să evite efectul de “bumerang” al pilotului american.

  Stefano Domenicali este dornic să se asigure că organizația Formula 1 nu se va confrunta cu un efect „bumerang” în cazul unui eventual pilot american, pe fondul creșterii interesului american pentru Formula 1 ca sport.

  Formula 1 a anunțat săptămâna trecută că va adăuga un al treilea Mare Premiu în Statele Unite la calendarul de anul viitor, dezvăluind planurile pentru o cursă stradală nocturnă în Las Vegas. Adăugarea Marelui Premiu din Las Vegas vine înaintea evenimentului inaugural din acest an de la Miami. Noile curse se alătură Marelui Premiu al Statelor Unite existent în Austin, Texas, și toate trei au încheiate contracte pe mai mulți ani.

  Interesul fanilor din SUA a crescut semnificativ în ultimii ani, ajutat de succesul serialului Drive to Survive de pe Netflix. Dar nu a mai existat un pilot american care să concureze în F1 de la seria de apariții ale lui Alexander Rossi pentru Manor spre sfârșitul sezonului 2015.

  Domenicali

   

  Vorbind la lansarea cursei de la Las Vegas, Stefano Domenicali, CEO și președinte al F1, a declarat că, „deși asigurarea unui pilot american este „importantă”, aceasta „trebuie să fie reală”, și s-a arătat precaut în privința unui lucru care nu este de lungă durată. Este important, pentru că, desigur, oamenii fac diferența”, a declarat Stefano Domenicali. „Ei sunt protagoniștii de care toată lumea este conectată, cu chipurile lor, este ceva care este întotdeauna o referință”.

  „Dar trebuie să fie real. Trebuie să fie rapid, altfel va fi un bumerang. De aceea, lucrăm și cu federația americană pentru a investi în acest sens. Este cu siguranță o călătorie care nu este ușor de realizat. Va dura ceva timp, dar este în atenția noastră. Va avea cu siguranță un efect foarte mare. De aceea lucrăm împreună, respectând rolurile, dar din punct de vedere comercial sau din punctul de vedere al organizatorului sau al promotorului, care dorește să dezvolte afacerea în SUA”.

  Directorul general al Liberty Media, Greg Maffei, a subliniat că F1 are deja o echipă americană, sub forma echipei Haas F1, care este deținută de coproprietarul echipei NASCAR, Gene Haas, și are baza în Kannapolis, Carolina de Nord. „Cred că având un eveniment ca acesta în Las Vegas, toate celelalte lucruri pe care le facem în SUA, va fi din ce în ce mai probabil să avem în curând un pilot american”, a adăugat Maffei.

  Domenicali

  Proprietarul echipei IndyCar, Michael Andretti, rămâne interesat de înființarea unei operațiuni de Formula 1, pentru care a promis deja că va alinia un pilot american, în persoana lui Colton Herta. Herta va testa o mașină McLaren F1 în acest an, ca parte a unui acord de dezvoltare încheiat cu echipa.

  Cel mai recent pilot american cu normă întreagă în F1 a fost Scott Speed, care a concurat pentru Toro Rosso (în prezent echipa AlphaTauri) în 2006 și în prima jumătate a anului 2007, înainte de a fi abandonat de echipă la jumătatea sezonului.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Getty Images


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss