Latest Posts

Domenicali: Revenirea din 2007 dovedește că Ferrari încă are șanse la titlu.

Vizualizări: 17409

Șeful Formulei 1, Stefano Domenicali, consideră că revenirea lui Kimi Raikkonen în campionat în 2007 reprezintă o dovadă că Scuderia Ferrari nu ar trebui „să se dea bătută” în lupta pentru titlu din acest an.

Pilotul echipei Red Bull Racing, Max Verstappen, are 80 de puncte avans în fruntea clasamentului piloților înaintea Marelui Premiu al Belgiei din acest weekend, după ce a câștigat opt din cele 13 curse de dinaintea pauzei de vară. Charles Leclerc, de la Scuderia Ferrari, a pierdut teren în fața lui Max Verstappen din cauza problemelor de fiabilitate care l-au făcut să abandoneze în timp ce era lider atât în Spania, cât și în Azerbaidjan, precum și din cauza unui derapaj în Franța.

Diferența mare în fruntea campionatului oferă o propunere diferită față de 2021, când Max Verstappen a obținut titlul prin depășirea lui Lewis Hamilton în ultimul tur al ultimei curse a sezonului, la Abu Dhabi. Domenicali a declarat că ar fi „fantastic” din punct de vedere comercial ca F1 să „ajungă din nou la ultimul tur al ultimei curse” cu titlul în joc, deși „cu un punct mai puțin conflictual”, având în vedere controversa câștigării titlului de către Max Verstappen.

Domenicali

Deși a recunoscut că diferența de 80 de puncte este „foarte mare” pentru Charles Leclerc și Scuderia Ferrari, Domenicali a reflectat asupra titlului câștigat de Kimi Raikkonen în 2007, când un deficit de 17 puncte a fost depășit cu 20 de puncte disponibile pentru a-i învinge la titlu pe piloții McLaren F1 Lewis Hamilton și Fernando Alonso. „Din experiența mea anterioară, nu trebuie să spui niciodată”, a declarat Domenicali, care a fost director sportiv al Scuderiei Ferrari atunci când Raikkonen a câștigat campionatul.

„Pentru că amintiți-vă că în 2007, cu două curse înainte de final, eram în urmă cu 17 puncte, iar Kimi Raikkonen a reușit să câștige campionatul în Brazilia. Nimeni nu se aștepta la asta. Știu că este o cifră mare, dar nu văd de ce Scuderia Ferrari nu ar trebui să se întoarcă din nou în lupta cu Red Bull Racing”.

Red Bull Racing este o echipă foarte puternică, Mercedes AMG F1 va crește, dar, într-adevăr, singurul lucru pe care îl pot spune, datorită poziției mele, este că nu ar trebui să renunțe deloc până în ultimul moment”. Domenicali s-a arătat încrezător că a doua jumătate a sezonului de Formula 1 va cuprinde „multe surprize”, care speră că vor încânta fanii care au făcut din cursele rămase în acest an evenimente sold-out.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Domenicali

„Greșeli, fiabilitate, condiții meteo, cine știe? Singurul lucru care este important că, și sunt sigur că așa va fi, Scuderia Ferrari trebuie să rămână concentrată”, a declarat Stefano Domenicali. „Din Belgia și până la final, toate marile premii sunt sold out, așa că mulți oameni și-au rezervat deja biletele pentru a veni. Așadar, în Belgia, în fiecare zi vor fi peste 120.000 de oameni. La Zandvoort vă puteți imagina același lucru. Monza, mai mult de 250.000 de bilete vândute. Singapore, sold out”.

„Este într-adevăr ceva care este deja rezervat. Așa că sper că vom avea o cursă grozavă și o a doua parte a sezonului grozavă”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss