Latest Posts

Domenicali: F1 are promisiunea că GP-ul Arabiei Saudite va fi sigur.

Vizualizări: 14262

Stefano Domenicali, Directorul al Formula 1 a declarat că decizia sa de a organiza Marele Premiu al Arabiei Saudite se bazează pe asigurările primite de la șefii de securitate în ceea ce privește siguranța la Jeddah.

Un atac cu rachete asupra unei instalații petroliere din apropierea circuitului de la Jeddah, care a avut loc vineri după-amiază, la mai puțin de o săptămână după un atac similar asupra unor obiective saudite, a provocat neliniște în cadrul paddock-ului cu privire la potențialul risc ca Marele Premiu să fie o țintă.

Șefii F1 au organizat o serie de întâlniri pe parcursul zilei de vineri cu autoritățile locale pentru a obține clarificări cu privire la ceea ce s-a întâmplat la instalația Aramco, precum și pentru a înțelege mai bine ce măsuri de siguranță au fost puse în aplicare pe circuitul Corniche.

Domenicali

După o întâlnire preliminară cu piloții și directorii de echipă înainte de a doua sesiune de antrenamente libere, Stefano Domenicali, directorul general al F1, a organizat o altă întâlnire vineri seară, alături de președintele FIA, Mohammed Ben Sulayem, pentru a-i pune pe toți la curent cu situația.

Întâlnirea, care a durat 40 de minute, s-a încheiat cu un acord între directorii de echipă, conform căruia cursa ar putea avea loc, pe baza promisiunilor pe care F1 le-a primit cu privire la securitatea din Jeddah. Vorbind cu presa imediat după întâlnire, Domenicali a precizat că F1 ia în serios situația privind siguranța și că a primit garanții privind protecția în jurul locului de desfășurare.

„Am primit asigurări totale că, pentru țară, siguranța este pe primul loc, indiferent de situație – siguranța trebuie să fie garantată”, a spus Domenicali. „Ei (oficialii locali) sunt aici cu familiile lor, de fapt aici, pe circuit, așa că au pus în aplicare toate sistemele pentru a proteja această zonă, orașul și locurile în care mergem. Așa că ne simțim încrezători și trebuie să avem încredere în autoritățile locale în această privință. Prin urmare, bineînțeles că vom merge mai departe cu evenimentul”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Domenicali

Sulayem a adăugat că riscurile ca evenimentul să fie atacat de Houthis au fost minime, deoarece aceștia nu au vizat civili. „Am avut întâlniri cu șeful securității și întâlniri cu directorii echipelor și întâlniri cu piloții”, a declarat Sulayem. „Și pe cine țintesc ei? Ei țintesc infrastructura, nu civilii și nici pista. Bineînțeles că am verificat faptele de la ei și am avut asigurări din partea lor că acesta este un loc sigur, întregul loc va fi sigur și să continuăm cursele”.

„Cu siguranță că toate familiile lor sunt aici. Noi privim doar înainte, dar cu asigurarea că nu se va întâmpla nimic”. Directorii echipelor și-au exprimat ulterior sprijinul pentru decizia F1 de a merge mai departe cu evenimentul, deși au existat indicii că nu toți piloții s-au simțit confortabil cu această decizie.

Șeful Mercedes, Toto Wolff, a declarat pentru Sky: „A fost o întâlnire bună. Piloții vor discuta acum în cadrul reuniunii piloților, iar noi, directorii echipei, am fost asigurați că suntem protejați aici. Acesta este probabil cel mai sigur loc în care te poți afla în Arabia Saudită în acest moment. Acesta este motivul pentru care concurăm”.

Domenicali

Întrebat dacă sprijinul pentru desfășurarea evenimentului a fost unanim, Wolff a spus: „Între directorii de echipă, da”. Directorul echipei Red Bull, Christian Horner, a adăugat: „Cred că sportul trebuie să fie unit în mod colectiv. Orice act de terorism nu poate fi tolerat, iar sportul nu ar trebui să fie intimidat într-o poziție și o situație ca aceasta, pur și simplu nu este acceptabilă”. „Stefano Domenicali și președintele se ocupă de acest lucru și au existat toate asigurările din partea organizatorilor și vom merge în cursă”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss