More

  Latest Posts

  Directorul de curse FIA, Masi, explică deciziile cheie luate în Marele Premiu al Arabiei Saudite

  Directorul de curse FIA, Michael Masi, și-a explicat perspectiva asupra diferitelor incidente care au avut loc duminică într-un Grand Prix al Arabiei Saudite plin de acțiune, în care Lewis Hamilton a câștigat pentru a-l egala pe Max Verstappen.

  Conversațiile dintre Masi și boxele celor de la Red Bull și Mercedes, în care au fost auziți deliberând cu directorul de cursă cu privire la ordinea de start pentru următoarea repornire, au fost difuzate duminică în timpul opririi pe steag roșu pentru accidentul din turul 10 al lui Mick Schumacher.

  Directorul de Curse FIA a explicat de ce a avut astfel de conversații, adăugând că acestea sunt frecvente în weekendurile de Grand Prix, spunând: „Este o discuție foarte normală care are loc în mod regulat în mai multe ocazii. Nu aș numi-o o înțelegere, deoarece din perspectiva unui director de cursă nu am autoritatea de a instrui echipele să facă ceva în această situație. Le pot oferi o ofertă, am capacitatea de a face asta, dar alegerea este a lor.

  „Comisarii FIA sunt în mod evident împuterniciți să dea penalizări, dar le pot oferi perspectiva mea. De aceea le-am oferit posibilitatea de a renunța la acea poziție. A fost rezultatul steagului roșu care a apărut din cauza incidentului din virajul 3. Prioritatea cu orice situație de steag roșu este de a se asigura că piloţii sunt în siguranță, iar apoi pentru a activa recuperarea comisarilor, curățarea pistei si asa mai departe.

  „Deci, probabil, mi s-a părut puțin alungit în comparație cu normal, totuși este o discuție foarte normală care are loc. Când am văzut ce s-a întâmplat în virajul 2, le-am sugerat imediat comisarilor că voi da ocazia echipei Red Bull de a reda poziţia.

  FIA

  „Stapul roșu a apărut, evident, foarte repede după aceea și asta a fost absolut prioritatea înainte de a relua cursa. Fiind sub suspensie, a trebuit să corectăm eficient acest lucru înainte de a merge din nou la curse.”

  În ceea ce privește incidentele dintre Verstappen și Hamilton, inclusiv dovada din turul 37, în care pilotul Red Bull a primit o penalizare de cinci secunde pentru obținerea unui avantaj în afara pistei la virajul 2 și apoi o penalizare de 10 secunde după cursă pentru provocarea unei coliziuni cu Mercedes, Masi a spus: „Este o luptă intensă pentru campionat între doi piloți fantastici și două echipe grozave. Deci asta face parte dintr-o luptă intensă de campionat din ambele părți.

  „Cred că există întotdeauna discuții despre diverse lucruri, aceasta este o parte din motivul pentru care avem o întâlnire a piloţilor pentru a avea o discuție deschisă și sinceră între noi și pentru a face schimb de opinii”, a adăugat directorul de curse FIA.

  Arabia Saudită urmează să găzduiască următorul Mare Premiu în martie 2022, ca a doua rundă a sezonului. Masi a spus că au existat câteva „probleme de început” de la debutul Grand Prix-ului, în timp ce s-ar putea face modificări minore la circuit pentru următoarea vizită a F1 pe circuit.

  „Da, cu siguranță există o reglare fină. Aici, în Arabia Saudită, au făcut o treabă genială de a pune împreună această facilităţi uimitoare într-un interval de timp atât de scurt, ceea ce este un merit pentru toți cei implicați.

  „Există o reglare fină care va avea loc la nivel global. Există unele probleme de început fiind un eveniment nou-nouț, o facilitate nou-nouță. Vor fi niște reglaje fine, dar nimic într-un mod major pe care să-l pot imagina aici și acum”, a spus directorul de curse FIA.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss