GP24 Media

LATEST POSTS

Directorul de cursă Formula 1 Charlie Whiting s-a stins din viață la 66 de ani

Vizualizări: 9548

Directorul de cursă Formula 1, Charlie Whiting, s-a stins din viață la vârsta de 66 de ani.

Într-o declarație lansată de FIA, a fost confirmat faptul că Whiting s-a stins din viață Miercuri noaptea, la trei zile înaintea începutului noului sezon Formula 1, cauza morții sale a fost un embolism pulmonar.

Whiting și-a început cariera în Formula 1 în 1977 alături de Hesketh. S-a alăturat FIA în 1988. A servit drept directorul de cursă Formula 1 din 1997, Whiting a servit și drept delegatul principal de siguranță al sportului.

„Cu intensă tristețe am aflat de subita trecere a lui Charlie. L-am cunoscut pe Charlie Whiting o vreme lungă și pot spune cu sinceritate că a fost un director de cursă grozav, o figură centrală și inimitabilă în Formula 1 care a încorporat atât etica cât și spiritului acestui sport fantastic,” spune președintele FIA Jean Todt.

„Formula 1 a pierdut un prieten drag și un ambasador carismatic. Sincerele mele condoleanțe cât și ale tuturor membrilor FIA și ai comunității de motorsport merg către familia sa, prietenii săi și către toți iubitorii de Formula 1.”

FIA încă nu au anunțat cine va prelua rolul de director de cursă în Australia, având în vedere faptul că FIA nu a mai angajat nici un director de cursă deputat de la plecarea lui Laurent Mekies la Ferrari din Martie 2018.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Foto-credit: F1

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES