GP24 Media

LATEST POSTS

Dilema KTM cu privire la viitoarele staruri MotoGP

KTM
Vizualizări: 10876

Odată cu vestea că Brad Binder a semnat un contract care îl va menține ca parte a planurilor KTM MotoGP până în cel puțin 2024 și anunțul că australianul Remy Gardner se va alătura echipei sale de satelit Tech3 în 2022, planurile pe termen lung ale mărcii austriece în clasa regină încep să se reunească frumos.

Nu este deloc o surpriză că, având în vedere efortul pe care KTM l-a produs, mai mult decât oricare alt producător, echipa a investit enorm pentru a se asigura că are o serie incredibilă de talente care se alimentează în echipele sale MotoGP, dar şi pentru a produce motocicleta potrivită pentru a asigura o dominaţie viitoare.

Potrivit șefului de motorsport Pit Beirer, de aceea KTM i-a oferit lui Binder o prelungire aproape fără precedent de trei ani a acordului său, care îl leagă de marcă pentru viitorul previzibil. Beirer a declarat pentru The Race la Marele Premiu al Cataloniei de weekendul trecut că pentru KTM are sens complet să-și asigure talentele cât mai curând posibil, având în vedere cât de bine se potrivesc.

Dilema KTM cu privire la viitoarele staruri MotoGP
Brad Binder

„Știm ce primim de ambele părți”, a recunoscut Beirer.

„Este un băiat fantastic, o mare personalitate și se potrivește perfect cu marca noastră. Mă bucur că ne-a dat încrederea înainte de a avea o descoperire completă în clasă. Ne-am uitat adânc în ochii celuilalt și am promis că vom duce proiectul la succes.

„Este minunat să ai un plan pe termen lung, deoarece în această clasă îți acumulezi cunoștințe și încredere din cunoașterea pilotului și a nevoilor sale. Dacă vedeți alte cariere în clasă, dacă un pilot și un producător lucrează împreună pe termen lung, se poate îmbunătăți fiecare cursă și fiecare sezon. Este un angajament puternic din partea lui, dar şi din partea noastră”.

Și, deși știrea extinderii lui Binder ar fi putut ridica câteva sprâncene la statutul coechipierului său Miguel Oliveira, pilotul portughez este convins că și el are planuri pe termen lung cu KTM.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cu şase luni dintr-un acord de doi ani consumate (spre deosebire de contractul de un an al lui Binder), el a insistat că nu există nimic prea mult de făcut.

„Am un contract de doi ani și asta este suficient de bine pentru mine”, a spus câștigătorul GP-ului catalan după cursă.

Dilema KTM cu privire la viitoarele staruri MotoGP
Miguel Oliveira

„Până în sezonul viitor, am rezolvat totul. Cred că doar Brad și Marc Marquez au un astfel de acord. Marc este de opt ori campion mondial, iar Brad își termină primul sezon în MotoGP, dar în mod clar, KTM vede un potențial imens în el și profită de acest lucru. Sunt ok cu asta, sunt bine și îmi fac treaba.”

„Cred că echipa KTM este suficient de fericită cu ceea ce fac și nu am nevoie de confirmarea a încă trei ani din contractul meu pentru a ști că le place și că apreciază munca mea. Lucrurile bune vor veni în timp, trebuie doar să continuăm să lucrăm și să fim răbdători.”

Cu toate acestea, ar putea exista o altă problemă pentru KTM – ce se întâmplă atunci când KTM are mai mulți piloți juniori care își croiesc drum prin sistem decât are locuri disponibile în clasa superioară?

O problemă bună de avut, potrivit lui Beirer. El spune că, din fericire pentru KTM, nu este chiar o problemă pe care trebuie să o abordeze încă, în ciuda formei incredibile prezentate atât de debutantul lor în Moto2 Raul Fernandez, cât și de debutantul Moto3 Pedro Acosta.

Dilema KTM cu privire la viitoarele staruri MotoGP
Raul Fernandez

„Nu doar că începem să construim talente și apoi peste noapte ai patru vedete MotoGP”, a spus el. „Încercăm maximul și avem o structură care începe cu Red Bull Rookies Cup, apoi Moto3, apoi Moto2, apoi MotoGP – dar bineînțeles dacă acum numărați lucrurile împreună, avem doi piloți fantastici cu Brad și Miguel și acum noi l-am anunțat şi pe Remy.”

„Desigur, întrebarea este cine va face următorul pas și apoi ce se întâmplă cu următorii băieți. Undeva va exista o problemă de lux, dar încă nu suntem acolo. Nu avem patru piloți la nivelul pe care îi dorim, dar avem talente viitoare pe care nu vrem să le dăm altcuiva. Încă sperăm să-i menținem pe băieți în linia noastră.”

Bineînțeles, există o soluție la ambele probleme – dar este probabil să vină în detrimentul nu doar al unuia dintre piloţii echipei satelit Tech3 – Danilo Petrucci și Iker Lecuona, ci potențial în detrimentul amândurora. În acest moment, se pare că acesta din urmă este aproape sigur în căutarea unui nou loc de muncă, dar Beirer a precizat că este posibil ca acesta să fie şi cazul lui Petrucci dacă Fernandez ar dori să treacă la MotoGP pentru 2022.

Având în vedere că Fernandez este legat atât de trecerea la Tech3, cât și de o posibilă țintă pentru Yamaha, dacă ar trebui (așa cum pare probabil) să fie nevoie de un înlocuitor pentru Valentino Rossi la Petronas SRT, Beirer spune că în prezent toate cărțile sunt în mâinile tânărului spaniol.

„Am vorbit intens despre asta și sâmbăta trecută am vorbit cu el direct”, a spus el pentru The Race. „În prezent, el este încă în favoarea unui al doilea an Moto2, așa mi-a spus sâmbăta trecută.”

„El nu este încă pregătit să decidă sau să se angajeze într-un pas MotoGP pentru anul viitor, dar, de asemenea, bineînțeles că îi vom mai da câteva curse. Dacă va merge puțin mai mult, atunci are sens să vorbim despre asta atunci.”

Dilema KTM cu privire la viitoarele staruri MotoGP
Raul Fernandez şi Remy Gardner

„Știu, desigur, că alți oameni din padoc sunt interesați de el, dar tot ce pot să spun este că avem un contract de trei ani cu el. În primul rând, sper că respectă contractul, iar apoi, în al doilea rând, sper că s-a simțit bine cu KTM până acum și dorește să creeze un viitor cu noi, deoarece cu siguranță vrem să o facem din partea noastră.”

Cea mai ușoară problemă de remediat pentru KTM chiar acum pare să fie cealaltă parte a garajului său Moto2. Cu o senzație de debutant Acosta se descurcă exemplar în campionatul Moto3, se pare că promovarea lui pentru înlocuirea lui Gardner pare elementară – ceva ce a recunoscut Beirer.

„Există un băiat tânăr, dar la fel este pentru Raul ca și pentru Pedro – este momentul potrivit să te miști sau este încă puțin prea devreme? Am spus cu siguranță că nu vrem să decidem înainte de pauza de vară, așa că mai sunt câteva curse pentru a vedea cât de departe poate ajunge.”

„Atunci, cu siguranță, trebuie să decidem, deoarece un pas poate însemna mult pentru mulți alți oameni. Ținta noastră este să decidem după Assen.”

Timpul s-ar putea să nu fie doar un factor pentru motivele pentru care KTM a fost suspectat pentru prima dată cu contractul Acosta, totuși – datorită zvonurilor proaspete din weekendul trecut din presa italiană conform cărora VR46 Academy al lui Valentino Rossi încearcă să ia decizia uluitoare de a angaja pentru prima dată un italian pentru echipa sa de Moto2, oferindu-se să îl cumpere pe Acosta din afacerea KTM.

Probabil că nu va fi o propunere ieftină și va trebui să vină cu un fel de tranzacție viitoare pentru a se asigura că va garanta o mișcare în MotoGP, acesta evidențiază poziția oarecum precară în care își găsește planurile de viitor la KTM.

Mai multe ştiri despre MotoGP găsiţi AICI!

Sursa: The Race
Photocredit: MotoGP
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES