Latest Posts

Dezvoltarea aerodinamică a fost redistribuită: Aston Martin pierde 20 de procente

Vizualizări: 9975

Pentru că valorile pentru dezvoltarea aerodinamică sunt actualizate, Aston Martin primește o mulțime de resurse tăiate – Ferrari este marele “câștigător”.

Sâmbăta este un termen important în Formula 1, deoarece la 1 iulie 2023 se va schimba alocarea pentru dezvoltarea aerodinamică a echipelor de Formula 1. Atunci va fi reajustat cine poate efectua câte teste în tunelul aerodinamic și cu CFD. Cel mai mare ” pierzător” este, desigur, Aston Martin.

Acest lucru se datorează faptului că echipa din jurul lui Fernando Alonso și Lance Stroll, va plăti pentru îmbunătățirea sa puternică în Campionatul Mondial al Constructorilor și nu va mai avea voie să se dezvolte la fel de mult în a doua jumătate a sezonului 2023 ca în prima jumătate. Până acum a avut un avantaj clar echipa Aston Martin în lupta pentru vârf.

Mercedes

Începând cu luna iulie, echipa, care ocupă locul trei în clasamentul F1, va trebui să se mulțumească cu 80% din capacitatea sa anterioară de testare. Al șaptelea în anul precedent, la Aston Martin s-au alocat resurse de dezvoltare în proporție de 100 %.

Cele 100 de procente ale echipei clasate pe locul șapte la Campionatul Mondial, reprezintă valoarea de referință a 320 de rulări în tunelul aerodinamic într-o perioadă, dintre care șase au fost definite înainte de sezon, cu o durată cuprinsă între opt și zece săptămâni. Tunelul aerodinamic poate fi ocupat timp de 400 de ore, din care poate rula timp de 80 de ore.

Este exact ceea ce i s-a permis lui Aston Martin să facă până acum în acest sezon, dar începând din iulie vor fi 256 de curse în 320 de ore de circuit, cu 64 de ore de așa-numitul “wind-on-time”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Red Bull

Pentru liderul Campionatului Mondial, Red Bull, alocarea rămâne neschimbată față de prima jumătate a sezonului: În calitate de lider, ei au încă la dispoziție 70% din valorile de referință, minus încă 10% din resurse pentru depășirea limitei de buget în sezonul 2021, astfel că pentru moment au rămas doar 63% pentru Red Bull.

Sistemul de dezavantajare/ avantajare în Formula 1
Câte ore-om au voie echipele să investească în tuneluri de vânt și CFD pentru dezvoltarea aerodinamică? (Clasat în funcție de pozițiile din clasamentul actual al constructorilor din 2023).

G24.RO

Și, în timp ce Mercedes pierde încă cinci procente din dezvoltare prin saltul de pe locul trei pe locul doi, Ferrari este marele “câștigător” din plutonul fruntaș: Scuderia avea anterior voie să folosească 75%, dar după ce a căzut pe poziția a patra, are la dispoziție 85% – cu zece procente mai mult decât Mercedes.

Ferrari

 

Datorită saltului lui Aston Martin, Alpine (90%), McLaren (95%) și Alfa Romeo (100%) primesc, de asemenea, câte cinci procente în plus fiecare. Haas, pe de altă parte, rămâne la contingentul său de 105 procente.

La capătul plutonului, locul șapte ocupat de Alexander Albon în Canada a dus la o schimbare: Deoarece Williams a urcat pe locul nouă ca urmare a acestui rezultat, echipa de curse pierde acum cinci procente și are “doar” 110 procente disponibile în loc de 115 procente. AlphaTauri are acum voie să facă cea mai mare parte din dezvoltare dintre toate echipele din domeniu.

Alpha Tauri

Notă: Noua distribuție se bazează pe clasamentul Campionatului Mondial la 30 iunie. Deoarece nu vor mai fi distribuite puncte până vinerea aceasta, ordinea este deja stabilită.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Bagnaia
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss