GP24 Media

LATEST POSTS

Despărțirea Scuderiei Ferrari de Binotto pare „ciudată”, spune Brundle

Ferrari, Despărțirea
Vizualizări: 29080

Despărțirea Scuderiei Ferrari de șeful de echipă Mattia Binotto pare „ciudată”, deoarece se pare că nu a fost desemnată nicio persoană cu experiență la nivel înalt pentru a-l înlocui, este de părere Martin Brundle, comentatorul Sky Formula 1.

În sezonul 2021 au avut loc discuții între conducerea Ferrari și șefi de echipă de nivel înalt, precum Andreas Seidl de la McLaren F1 și Christian Horner de la echipa Red Bull Racing, dar ambii au refuzat și au declarat că nu sunt interesați să lucreze la Scuderia Ferrari. Motivul pentru care discuțiile au avut loc încă de la sfârșitul anului 2021 i concediul obișnuit de grădinărit care trebuie respectat înainte ca o persoană cheie să se mute la o altă echipă de Formula 1.

S-a spus că Christian Horner a cerut un salariu de 20 de milioane pe an, ceea ce pare a fi oarecum exagerat și poate că a fost intenționat pentru a nu fi acceptat. Ceea ce au indicat atât Andreas Seidl, cât și Christian Horner a fost că, în cazul în care ar ajunge la Scuderia Ferrari, ar cere putere de decizie deplină și completă asupra tuturor aspectelor legate de Formula 1. Lucru pe care conducerea Ferrari pare să nu fie deloc dispusă să îl ofere.

Franz Tost, șeful echipei AlphaTauri, ar fi fost, de asemenea, abordat de italieni. Și el a refuzat cererea inițială a celor de la Maranello. Tost locuiește foarte aproape de fabrica din Maranello, dar șeful de echipă ar dori să își continue viitorul alături de familia Red Bull.

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

Ferrari, Despărțirea

Scuderia italiană de Formula 1 a anunțat la începutul acestei săptămâni că a acceptat oferta lui Binotto de a demisiona din funcția de director de echipă, după mai puțin de patru ani în această funcție și peste 28 de ani de lucru la Scuderia Ferrari. Decizia lui Mattia Binotto a venit în urma unui sezon de rollercoaster pentru Scuderia Ferrari, în care momentele culminante ale victoriilor din primele curse ale sezonului au fost umbrite de frustrările ulterioare legate de fiabilitatea slabă, erorile de strategie și greșelile piloților.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

În cele din urmă, Mattia Binotto a luat decizia după ce a simțit că nu are încrederea totală a președintelui Ferrari, John Elkann, și a directorului general Benedetto Vigna. Ferrari a declarat că speră să instaleze un nou șef de echipă în noul an, dar există deja o convingere larg răspândită că echipa și-a compromis puternic șansele pentru 2023 prin pierderea talentului și a experienței lui Mattia Binotto, atât pe plan tehnic, cât și în ceea ce privește managementul.

Vorbind la Londra, la dineul de decernare a premiilor anuale ale Guild of Motoring Writers’ Annual Awards, joi seară, Brundle a recunoscut că Scuderia Ferrari a fost întotdeauna într-o poziție unică ca echipă, datorită susținătorilor săi din Italia. „Lucrezi pentru o țară acolo la Scuderia Ferrari, nu doar pentru o echipă, desigur”, a spus Brundle, care a fost numit membru de onoare al Guild.

Ferrari, Despărțirea

„Și-au pierdut șeful tehnic și directorul de echipă, așa că, dacă nu au pe cineva foarte, foarte bun care să-l înlocuiască imediat, totul pare puțin ciudat. Dar asta este natura lucrurilor”. Martin Brundle a glumit spunând că „i-ar plăcea foarte mult să ocupe el însuși postul”, înainte de a sugera mai serios că poate echipa ar trebui să caute pe cineva care să nu fie atât de mult în atenția presei italiene, așa cum a fost Mattia Binotto.

Ideologia actuală pare să fi fost aceea că „Trebuie să vorbești italiană”, a spus el. „Și cred că aceasta este o mare parte a problemei, dacă ne uităm înapoi la ultima dată când au avut succes, au avut un francez în Jean Todt, un britanic în Ross Brawn, un sud-african cu Rory Byrne și așa mai departe. Poate că de asta are nevoie din nou Scuderia Ferrari, de așa ceva: oameni care nu înțeleg italiana nu sunt complet expuși la influența și presiunea generată de presa italiană zilnică”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES