Latest Posts

Despărțirea Scuderiei Ferrari de Binotto pare „ciudată”, spune Brundle

Vizualizări: 30453

Despărțirea Scuderiei Ferrari de șeful de echipă Mattia Binotto pare „ciudată”, deoarece se pare că nu a fost desemnată nicio persoană cu experiență la nivel înalt pentru a-l înlocui, este de părere Martin Brundle, comentatorul Sky Formula 1.

În sezonul 2021 au avut loc discuții între conducerea Ferrari și șefi de echipă de nivel înalt, precum Andreas Seidl de la McLaren F1 și Christian Horner de la echipa Red Bull Racing, dar ambii au refuzat și au declarat că nu sunt interesați să lucreze la Scuderia Ferrari. Motivul pentru care discuțiile au avut loc încă de la sfârșitul anului 2021 i concediul obișnuit de grădinărit care trebuie respectat înainte ca o persoană cheie să se mute la o altă echipă de Formula 1.

S-a spus că Christian Horner a cerut un salariu de 20 de milioane pe an, ceea ce pare a fi oarecum exagerat și poate că a fost intenționat pentru a nu fi acceptat. Ceea ce au indicat atât Andreas Seidl, cât și Christian Horner a fost că, în cazul în care ar ajunge la Scuderia Ferrari, ar cere putere de decizie deplină și completă asupra tuturor aspectelor legate de Formula 1. Lucru pe care conducerea Ferrari pare să nu fie deloc dispusă să îl ofere.

Franz Tost, șeful echipei AlphaTauri, ar fi fost, de asemenea, abordat de italieni. Și el a refuzat cererea inițială a celor de la Maranello. Tost locuiește foarte aproape de fabrica din Maranello, dar șeful de echipă ar dori să își continue viitorul alături de familia Red Bull.

Ferrari, Despărțirea

Scuderia italiană de Formula 1 a anunțat la începutul acestei săptămâni că a acceptat oferta lui Binotto de a demisiona din funcția de director de echipă, după mai puțin de patru ani în această funcție și peste 28 de ani de lucru la Scuderia Ferrari. Decizia lui Mattia Binotto a venit în urma unui sezon de rollercoaster pentru Scuderia Ferrari, în care momentele culminante ale victoriilor din primele curse ale sezonului au fost umbrite de frustrările ulterioare legate de fiabilitatea slabă, erorile de strategie și greșelile piloților.

În cele din urmă, Mattia Binotto a luat decizia după ce a simțit că nu are încrederea totală a președintelui Ferrari, John Elkann, și a directorului general Benedetto Vigna. Ferrari a declarat că speră să instaleze un nou șef de echipă în noul an, dar există deja o convingere larg răspândită că echipa și-a compromis puternic șansele pentru 2023 prin pierderea talentului și a experienței lui Mattia Binotto, atât pe plan tehnic, cât și în ceea ce privește managementul.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Vorbind la Londra, la dineul de decernare a premiilor anuale ale Guild of Motoring Writers’ Annual Awards, joi seară, Brundle a recunoscut că Scuderia Ferrari a fost întotdeauna într-o poziție unică ca echipă, datorită susținătorilor săi din Italia. „Lucrezi pentru o țară acolo la Scuderia Ferrari, nu doar pentru o echipă, desigur”, a spus Brundle, care a fost numit membru de onoare al Guild.

Ferrari, Despărțirea

„Și-au pierdut șeful tehnic și directorul de echipă, așa că, dacă nu au pe cineva foarte, foarte bun care să-l înlocuiască imediat, totul pare puțin ciudat. Dar asta este natura lucrurilor”. Martin Brundle a glumit spunând că „i-ar plăcea foarte mult să ocupe el însuși postul”, înainte de a sugera mai serios că poate echipa ar trebui să caute pe cineva care să nu fie atât de mult în atenția presei italiene, așa cum a fost Mattia Binotto.

Ideologia actuală pare să fi fost aceea că „Trebuie să vorbești italiană”, a spus el. „Și cred că aceasta este o mare parte a problemei, dacă ne uităm înapoi la ultima dată când au avut succes, au avut un francez în Jean Todt, un britanic în Ross Brawn, un sud-african cu Rory Byrne și așa mai departe. Poate că de asta are nevoie din nou Scuderia Ferrari, de așa ceva: oameni care nu înțeleg italiana nu sunt complet expuși la influența și presiunea generată de presa italiană zilnică”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss