More

  Latest Posts

  Desert X-Prix: Rosberg X Racing triumfă în finala marcată cu steag roșu

  Rosberg X Racing și-a început apărarea titlului Extreme E cu o victorie într-o finală dramatică în Desert X-Prix, care a fost întreruptă de un steag roșu.

  O prăbușire mare pentru Tanner Foust de la McLaren a oprit procedurile la sfârșitul primului tur, dublul campion mondial de raliuri Carlos Sainz (Acciona Sainz) având un avans de două secunde față de campionul de nouă ori WRC Sebastian Loeb (X44). Dar la reluare, Johan Kristofferson a venit din spate pentru a smulge victoria pentru Rosberg X Racing și pentru noul copilot Mikaela Ahlin-Kottulinsky. Echipa lui Nico Rosberg a ajuns în finală după ce a beneficiat de o penalizare de timp pentru Xite Energy Racing în semifinala de deschidere, care a fost câștigată de echipa X44 a lui Lewis Hamilton.

  Kristofferson (Rosberg X Racing) a încercat să o strângă pe Cristina Gutierrez de la X44 la începutul acelei înfruntări, aceasta din urmă scăzând în spatele lui Tamara Molinaro de la Xite, după ce a intrat în lateral într-o denivelare. După ce a primit o chemare întârziată pentru a o înlocui pe Klara Andersson, afectată de COVID, Molinaro a provocat-o pe Kristoffersson pentru conducere, dar apoi a pierdut impulsul și a revenit pe locul al treilea.

  Kristofferson i-a predat lui Ahlin-Kottulinsky cu un mic avantaj, deoarece Loeb s-a impus într-o luptă pentru locul secund cu Oliver Bennett de la Xite după schimbare. Dar Ahlin-Kottulinsky s-a prins într-o rută și a căzut în spate, Loeb profitând din plin pentru a câștiga cu 7,59 secunde. În ciuda faptului că Ahlin-Kottulinsky a reținut locul al doilea cu doar 0.07s, o penalizare de timp pentru tăierea unui steag i-a costat pe Bennett și Xite un ultim loc.

  Laia Sanz, Carlos Sainz

  Chip Ganassi Racing a dominat cea de-a doua semifinală după ce Kyle LeDuc a măturat exteriorul lui Sanz la start și a acumulat un avans de 13s, Sara Price rămânând în frunte după schimbare. Sanz a reținut-o pe Catie Munnings de la Andretti United înainte de a-i preda mașina lui Sainz, care a ocupat un P2 confortabil după ce campionul mondial de rallycross din 2019, Timmy Hansen, a sărit rău peste o denivelare și s-a rostogolit, punând capăt provocării lui Andretti. După ce s-a luptat în calificări, McLaren a câștigat „Crazy Race” pentru a-și asigura un loc în finală la debutul în XE.

  Emma Gilmore a realizat o depășire dublă spectaculoasă pentru a pune McLaren pe locul doi înainte ca Tanner Foust să elimine un deficit de 11,5 secunde față de campioana din 2021 Molly Taylor, pentru a-i refuza echipei JBXE a lui Jenson Button un ultim loc. Loeb l-a întrecut pe Ahlin-Kottulinsky în finală, dar perechea a fost întrecută pe interior de zburătorul Sainz, care a menținut conducerea până în Switch Zone. Nevăzut în praf, Foust a intrat în spatele lui Ahlin-Kottulinsky, înainte de a se rostogoli spectaculos, cu americanul ieșind nevătămat.

  Accidentul a dus la oprirea cursei în timpul schimbării, cursa reluându-se cu un start eșalonat, permițându-i echipei Acciona Saniz să-și mențină avantajul de 2 secunde față de X44. Începând cu încă 10 secunde în urmă, Kristofferson a eradicat în curând deficitul pentru RXR utilizând amplificarea hyperdrive pentru a trece de mașina X44 a lui Gutierrez. Suedeza a prins-o curând pe Sanz și a realizat o depășire spectaculoasă la capătul coborârii, rămânând în față și triumfând cu 2.48s pentru Rosberg X Racing. Acciona Sainz s-a menținut pe locul al doilea, X44 ajungând pe locul al treilea. CGR s-a chinuit pe tot parcursul finalei, Price și LeDuc fiind mult mai în spate.

  • Mai multe știri despre Extreme E găsiți AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss