Latest Posts

Desert X-Prix: Echipa lui Hamilton X44 se află în fruntea rundei de calificare

Vizualizări: 20594

Echipa X44 a lui Lewis Hamilton și-a continuat runda de calificări neînvinsă ajungând pe primul loc în seria de calificare la Desert X-Prix, pe măsură ce al doilea sezon din Extreme E a început.

Legendele raliului Sebastian Loeb și Cristina Gutierrez au obținut o victorie confortabilă în cea mai rapidă dintre cele două serii de pe noul layout Neom din Arabia Saudită pentru X44, Timmy Hansen și Catie Munnings triumfând în cealaltă serie, după o penalizare de timp pentru campionii în exercițiu, Rosberg X Racing. Într-o schimbare târzie a formatului, ordinea de start pentru serii a fost determinată de sprinturile cu o singură mașină mai devreme în cursul zilei.

Christine Giampaoli Zonca a suferit o fractură de gleznă în timpul unui accident puternic în timpul sprinturilor, deteriorarea mașinii excluzând echipa Veloce Racing din selecții. Primii alergători din sprinturi au beneficiat de ploile abundente de peste noapte, deoarece nisipul mai compact a făcut condițiile mai rapide. X44 a scăzut peste jumătate de minut din timpul de referință de la antrenamentul de vineri, Loeb explorând limitele prin secțiunea de coborâre.

Dar au fost depășiți la cel mai rapid timp de rivalii RXR, noua semnată Mikaela Åhlin-Kottulinsky menținând un avantaj de 6 secunde construit de coechipierul Johan Kristoffersson. Veloce a căutat să bată timpul RXR în timpul unei alergări serioase cu noua sa pereche formată din Lance Wooldridge și Giampaoli Zonca, dar acesta din urmă a răsturnat mașina pe secțiunea de coborâre, aterizând puternic și oprindu-se cu susul în jos. Cu Veloce dispăruți, doar patru mașini au participat la prima selecție din turul doi de calificări.

Jutta Kleinschmidt Nasser Al A

Loeb a avut cel mai bun start pentru a conduce pentru X44 și a construit un avantaj impunător după o coliziune între mașinile Acciona Sainz și Abt Cupra XE. Nassery Al-Attiyah a făcut o mișcare în interiorul lui Carlos Sainz Snr pentru P2, dar apoi a alergat larg și a ratat o poartă. Sainz s-a întors șchiopătând în zona de comutare înainte de a retrage mașina, în timp ce avariile mașinii și o penalizare de timp i-au trimis pe Al-Attiyah și pe coechipiera Jutta Kleinschmidt la o treime îndepărtată.

Gutierrez a ajuns la victorie la căldură după ce a preluat locul lui Loeb pentru X44, cu 19.68s înainte de perechea Chip Ganassi Racing formată din Sara Price și Kyle LeDuc Hansen. Aceștia l-au oprit pe Tanner Foust pentru a conduce seria 2 pentru Andretti United, acesta din urmă pierzând teren după ce a ajuns în aer. Foust a reușit să se apropie de conducerea debutanților McLaren, cu primii doi care au intrat în zona de comutare. Dar o problemă pentru Gilmore în timpul schimbării i-a costat scump pe McLaren, trimițând echipa la un P5 distant, deoarece Munnings li s-a alăturat cu un avans de 13s pentru Andretti față de RXR.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

După ce a preluat locul lui Ahlin-Kottulinsky, Kristoffersson a eliminat deficitul lui Munnings cu o încărcătură strălucitoare și a trecut înainte la câțiva metri de final. Dar o penalizare de 17 secunde pentru viteză în zona de comutare i-a retrogradat pe cei de la RXR pe locul patru. Andretti a câștigat cu 13.703 de secunde în fața Xite, împreună cu Oliver Bennett și Tamara Molinaro, cu Taylor și Hansen la mai puțin de 2 secunde în urmă pentru JBXE, după ce și-au revenit după o suspensie deteriorată în seria anterioara.

  • Mai multe știri despre Extreme E găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss