Latest Posts

Declarațiile lui Stroll – după calificările din Turcia

Vizualizări: 13770

„Este un mod absolut minunat de a reveni în forță, după câteva săptămâni dificile”, a spus Lance Stroll despre pole-ul din Grand Prix-ul Turciei. Acesta s-a simțit destul de rău după infecția cu noul coronavirus și a avut parte și de câteva incidente în ultimele etape.

„Nu îmi găsesc cuvintele. A fost o sesiune incredibilă – o zi spectaculoasă, de dimineață. Din cauza ploii, a fost super alunecos până în calificări. A contat mult alegerea pneurilor, pe final. Am ajuns pe intermediare, în ultimele minute de Q3. Am avut un tur la dispoziție pentru a mă afirma și am avut încredere în monopost și consecvența necesară. Așadar la final, am avut o performanță chiar bună, fără greșeli, așa că mă aflu pe pole.”

Stroll nu se aștepta să fie chemat la boxe, pentru un alt set de pneuri, dar în retrospectivă, a fost decizia corectă: „Mă așteptam să fiu pe pneurile de ploaie până la finalul calificărilor, având în vedere cât de alunecoasă era pista. Dar în Q3, pe acel tip de gumă, nu simțeam aderența necesară, deci am simțit că se usucă pista, așa că era momentul să trec la intermediare. Deci am trecut pe la boxe, am schimbat și imdiat s-a simțit diferența – a fost mult mai bine.”

„În conditi de genul, este foarte înșelător. Nu poți să iți dai seama cu ușurință, dacă e mai bine să ramai pe full wet sau să treci pe intermediare, mai ales când asfaltul este în general atât de alunecos. Totul iți șoptește parcă să ramai la siguranța oferită de pneurile pentru ploaie. Dar clar mi-a fost mai bine pe intermediare, pe final, rezultatul o demonstrează.”

Stroll s-a luptat să își țină în frâu lacrimile, în timpul conferinței de presă, de după calificări: „E un moment destul de special pentru mine. Mai ales după ce am îndurat în ultimele luni. A fost o călătorie dificilă pentru mine, deoarece de la Mugello în coace, nu am obținut nicin punct. De fapt, chiar de la podiumul din Monza, am avut numai incidente, și după Covid-ul. Dar să revin astfel, cu un pole, e minunat pentru mine.”

„Nu am verificat încă care vor fi condițiile mâine, dar am auzit că s-ar putea să plouă, la start, deci vom vedea ce se va întâmpla. Va agita puțin apele. Dar voi procesa toate detaliile, puțin mai târziu, după ce realizez ce mi se întâmplă. Mă voi bucura de moment, în mod cert, fiind primul meu pole în F1 – voi digera informația pentru câteva ore, apoi mă voi concentra pe cursă.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sursa: formula1.com
Photocredit: essentiallysports.com
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

formula1.com

Latest Posts

Don't Miss