More

  Latest Posts

  Decizia Lamborghini asupra proiectului LMDh pentru 2024 este iminentă

  Decizia Lamborghini de a dezvolta un prototip LMDh pentru Campionatul Mondial de Anduranță FIA și Campionatul IMSA WeatherTech SportsCar este iminentă.

  Şeful Lamborghini Motorsport, Giorgio Sanna, a dezvăluit că Lamborghini va face un apel pentru o maşină care va folosi aceeaşi coloană a şasiului construită în Multimatic şi acelaşi V8 twin-turbo ca şi modelele LMDh aflate în dezvoltare de mărcile surori ale grupului Volkswagen, Porsche şi Audi, „în câteva săptămâni, nu luni”. „Dacă luăm decizia de a începe cursa în această categorie, vrem să fim pregătiți pentru 2024 și astfel ceasul merge rapid”, a declarat Sanna.

  „Aceasta înseamnă că decizia este aproape de a fi luată: ar trebui luată în câteva săptămâni”. Ultimele comentarii al lui Sanna vin la mai bine de trei luni după ce acesta a declarat că Lamborghini „închide” o decizie cu privire la un proiect pe care l-a schițat pentru prima dată vara trecută. Întrebat dacă cronologia actuală a reprezentat o întârziere în procesul de semnare, el a răspuns: „Este o decizie importantă pentru companie, cea mai mare investiție realizată vreodată de companie în motorsport.

  „Și nu este doar o chestiune de investiție, ci și de strategie care trebuie legată de linia de produse. Când trebuie să iei o astfel de decizie pentru a intra într-o categorie de nivel superior, trebuie să aliniezi întreaga companie. „Acest tip de evaluare necesită timp”. Interesul Lamborghini pentru LMDh este de lungă durată: a evaluat inițial un proiect independent de Porsche și Audi în colaborare cu Dallara în 2020. Sanna a descris sprijinirea proiectului condus de Porsche drept „cea mai bună oportunitate” pentru Lamborghini în iulie.

  Porsche LMDh

  Porsche, care este deja în teste și Audi vor începe cursele la începutul erei LMDh, la deschiderea sezonului IMSA de la Daytona 24 Hours din ianuarie, Lamborghini urmând potențial un an mai târziu. Regulile LMDh permit producătorilor să-și transmită propriul stil pe unul dintre cele patru șasiuri LMP2 de următoarea generație aflate în dezvoltare de Multimatic, Dallara, ORECA și Ligier.

  Lamborghini ar fi identic cu Porsche și Audi LMDh sub piele, dar ar avea o aerodinamică distinctă. În cazul în care proiectul ar fi semnat, Lamborghini ar deveni al șaptelea producător care se angajează în LMDh după Porsche, Audi, Acura, BMW, Cadillac și Alpine.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Anduranță găsiți AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss