Latest Posts

Decizia Biroului Executiv Nr.7 din 29 Aprilie 2020-Fras

Vizualizări: 26941

Întrunit în şedinţă în data de 29 aprilie, Biroul Executiv FRAS a stabilit o serie de măsuri sportive, atât în cazul organizatorilor de competiții, cât și în cel al sportivilor participanți în Campiontul Național de Raliuri Betano și în Campionatul Național de Viteză în Coastă.

Toate aceste decizii, care vin în sprijinul celor implicați în fenomen, vor fi valabile pe durata întregului sezon 2020, în cazul celor două discipline, și vor completa pachetul de măsuri existente sau cele care vor fi luate de autorități privind combaterea răspândirii COVID-19:

În cazul CNRB, Biroul Executiv FRAS a decis următoarele:

-Modificarea caietului de sarcini astfel încât anularea unei competiții să fie anunțată către FRAS de către organizator cu minimum 45 zile înainte de start.
-Publicarea Regulamentului Particular cu minimum 21 de zile înainte (în loc de 30 de zile cum era stabilit inițial)
-Modificarea kilometrilor de PS astfel: între 90-120 km. Nu vor exista coeficienți la etapele din 2020, aceștia urmând să intre în vigoare din 2021, cu aceleași valori în dreptul fiecărui eveniment pentru care s-a stabilit inițial
-Modificarea kilometrilor de PS pentru Rally 2 astfel: între 50-70 km
-Transmiterea tuturor documentelor de către sportivi și către aceștia se va face exclusiv online, inclusiv roadbook-ul, care va fi distribuit concurenților imediat după înregistrarea și validarea cererii de înscriere. Roadbook-ul va fi disponibil exclusiv online, concurenții urmând să folosească propriile dispozitive (print, tableta, telefon etc) pentru utilizare. De asemenea, dosarele din posturile de arbitraj vor fi printate de către fiecare arbitru, iar transmiterea acestora către secretariat se va face exclusiv online (foto pe WhatsApp)
-Raliurile se vor desfășura în maximum 2 zile și jumătate (joi după-amiază, vineri și sâmbătă).
-Recunoașterile pe probele speciale vor fi permise de la publicarea Regulamentului Particular și vor respecta obligatoriu sensul probei speciale pentru etapele pe macadam
-20 mai va fi data limită pentru resemnarea contractelor cu FRAS pe 2020
-Verificările administrative se vor face online, fără contact cu secretariatul
-Conferințele de presă vor fi transmise online
-Prezentarea oficială va fi transmisă, de asemenea, online, fără accesul spectatorilor
-Nu vor fi permise evenimente de tip show sau culturale înainte de prezentarea oficială (concerte etc)
-Se menține obligativitatea organizării Shakedown-ului
-Superspeciala se anulează, cu obligativitatea ca minimum o probă specială să fie transmisă live
-Festivitatea de premiere se va desfășura în aer liber, imediat după intrarea ultimului concurent în Parcul Inchis.
-Crearea unei frecvențe radio pentru fiecare PS.
-La ședințele CCS accesul va fi strict restricționat, cei mai mulți dintre oficiali sau invitați urmând să participe online. În camera de comandă accesul va fi strict limitat la directorii de concurs și un reprezentant al Jandarmeriei/ISU
-Cumularea unor funcții de conducere
-FRAS va distribui organizatorilor modelul de branding care va pune accent pe mediul online și tv

În cazul CNVC, Biroul Executiv FRAS a decis următoarele:

-Modificarea caietului de sarcini astfel încât anularea unei competiții să fie anunțată către FRAS de către organizator cu minimum 45 zile înainte de start.
-Publicarea Regulamentului Particular cu minimum 21 de zile înainte (în loc de 30 de zile cum era stabilit inițial)
-Se menține programul din 2019 în ceea ce privește urcările.
-Conferințele de presă vor fi transmise online
-Transmiterea tuturor documentelor de către sportivi și către aceștia se va face exclusiv online
-Cumularea unor funcții de conducere
-Întreaga festivitate de premiere se va desfășura în aer liber, imediat după ultima coborâre, odată cu premierea primilor 3 clasați
– 20 mai va fi data limită pentru resemnarea contractelor cu FRAS pe 2020
– La ședințele CCS accesul va fi strict restricționat, cei mai mulți dintre oficiali sau invitați urmând să participe online
– Se menține transmisia live

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Important!
Pe măsură ce autoritațile centrale și locale vor stabili modul de interacțiune socială din punct de vedere al evitării transmiterii COVID-19, FRAS va reveni cu măsuri adiacente celor de mai sus.

Pentru celelalte discipline, conducerea FRAS va discuta în perioada următoare cu șefii de comisii, urmând să se stabilească de comun acord cu aceștia modificările și noul format de desfășurare al campionatelor din 2020.

Sursa: Federația Română de Automobilism Sportiv
Photocredit: Fras.ro
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Federația Română de Automobilism Sportiv

Latest Posts

Don't Miss