Latest Posts

De Villiers câștigă etapa a 5 în timp ce Peterhansel își extinde conducerea generală la Dakar

Vizualizări: 13210

Pilotul Toyota, Giniel de Villiers, a revenit după un început dur la Raliul Dakar 2021, pentru a câștiga etapa a cincea de joi, în timp ce Stephane Peterhansel și-a extins avantajul asupra lui Nasser Al-Attiyah.

De Villiers se situase pe locul 22 la general și pe locul trei în cadrul uzinei Toyota după deschiderea celor patru etape din Arabia Saudită, dar a condus specialul de 456 km între Riyadh și Al Qaisumah de la început până la sfârșit, pentru a-și revendica cea de-a 17-a victorie de etapa Dakar din carieră.

Avantajul sud-africanului a atins un maxim de peste șapte minute după primii 250 km de rulare, dar în cele din urmă a câștigat victoria de etapă cu o marjă redusă de 58 de secunde față de compatriotul și pilotul Century, Brian Baragwanath.

Pilotul Mini-raid X, Peterhansel, a coborât pe locul cinci la un moment dat, dar a recuperat teren în fazele finale ale etapei, terminând în cele din urmă cu doar 2m25s în spatele lui Villiers, de pe locul trei.

În mod crucial, câștigătorul de 13 ori, și-a învins principalul rival și vedeta Toyota, Al-Attiyah, care a terminat cu peste două minute în derivă, pe locul patru, după ce a câștigat cele trei etape anterioare la rând.

De Villiers câștigă etapa a 5 în timp ce Peterhansel își extinde conducerea generală la Dakar

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Martin Prokop s-a bucurat de cel mai bun final, de la etapa de deschidere, în a cincea poziție, învingând Toyota Hilux condusă de Yazeed Al-Rajhi, cu peste patru minute, în timp ce pilotul Mini-X-raid, Orlando Terranova, și-a asigurat al doilea final consecutiv în top 10 în locul al șaptelea .

Nani Roma, campionul Dakar din 2014, și-a asumat rolul principal al mașinii Bahrain Raid Xtreme, după ce de nouă ori campionul World Rally, Sebastien Loeb, a pierdut peste 50 de minute cu probleme de navigație.

Roma a fost clasat pe locul opt în BRX1-ul construit de Prodrive, înaintea campionului actual Carlos Sainz, care a terminat la 15 minute de primul loc, după ce s-a pierdut în primele secțiuni ale etapei.

Campionul în titlu ajunsese inițial cu 25 de minute în urmă, după ce și-a pierdut cursul, dar a reușit să recâștige o parte din terenul pierdut într-unul dintre cele două buggies X-raid.

După sfârșitul cursei de joi, Peterhansel – care încă nu a câștigat o etapă – continuă să conducă rally-raid-ul cu o marjă extinsă de 6m11 față de Al-Attiyah și cu Sainz cu 48m11s în urma primei poziții, pe locul trei.

Jakub Przygonski de la Overdrive a urcat pe locul patru după ce a terminat pe locul 10 în Etapa 5, înaintea lui Prokop și Khalid Al Qassimi (PH Sport Peugeot).

Roma este pe locul șapte, distanțat de Terranova și Baragwanath, cu Loeb – care era furios după ce a fost lovit cu o penalizare de cinci minute miercuri – coborând provizoriu pe locul 10.

După ce a terminat pe locul al doilea în etapa a 4-a, debutantul Henk Lategan s-a retras joi de la raliu, cu o claviculă fracturată, după ce Toyota a fost implicată într-un accident la doar 20 km în etapă.

Sursa: Dakar Rally
Photocredit: Dakar Rally
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Dakar Rally

Latest Posts

Don't Miss